fredag 31 december 2021

Olycksfåglar - Fredrik P Winter


Mina tankar 
Fredrik skriver psykologiska thrillers som utspelar sig i förlagsbranschen. Hans debutroman Grävlingen läste jag direkt när den kom ut och gillade den oerhört mycket.

Tidigare recension Grävlingen - Fredrik P Winter

Nu har jag läst Fredriks andra bok Olycksfåglar som även den är en ruskig thriller som
stundtals är riktigt krypande och  mycket obehaglig.
En snabbläst bok med ett rappt språk som bjuder på sträckläsning. Dock tyckte jag inte att den nådde ända fram till Grävlingen. Men det kan nog bero på att jag just nu har lite svårt med den här typen av krypande spänning för själva intrigen och handlingen fungerar klockrent.

Du får spänning, nervkittling och en del crazy twister. 

Boken
En flicka försvinner spårlöst i skogarna nedanför Trollhättans vattenkraftverk. Under skallgången hittas flickans röda jacka. Det ser ut som om hon sitter bland trädrötterna och väntar på att bli återfunnen. Men istället för den saknade flickan, hittar man benresterna från ett annat barn innanför jackan.
I 25 år har fyra vänner dolt en fruktansvärd olycka som tog deras väns liv. Istället för att berätta sanningen ljög de om att hon drunknat i Göta Älvs strömma vatten. Sedan dess har lögnen sakta ätit upp var och en av dem och på olika sätt förstört deras till synes lyckade liv.

Nu har någon tagit dottern till en av vännerna och hotar att avslöja sanningen om de inte betalar en lösensumma. Pengar de alla borde ha men som ingen av dem kan betala, trots att sanningen skulle kosta dem allt. Ingen annan än de fyra känner till vad som verkligen hände den där ödesdigra dagen. Vem har tagit flickan, och varför?

Tack Lb förlag för att jag fick läsa denna pärla!

Författare: Fredrik P Winter
Titel: Olycksfåglar 
Ljudbok: Sofia Berntson
Utgiven avLbförlag
Omdöme:4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris & Bokus

onsdag 29 december 2021

2021 topplista med böcker som fått omdöme 5

Feelgood

        
  
   
 
  
    
   
   
  
    

  
  
     

 

Spänning 

  
        
    
     
      
     
    

Historiska romaner  

  
   
   
  
    
 


  
  
 

     April              Juli