tisdag 2 november 2021

Ellinors modiga val - Katrine Wessel

Mina tankar

En helt underbar bok. Igen! Den här serien säger jag bara. Jag älskar den. 
Katrine Wessel är en mästare på att beskriva kvinnor och deras öden under 1800 talet i Norge. Hon ger oss intriger, kärlek och dramatik men även familjehemligheter och ett antal helt oväntade tvister och vändningar. 


Jag gillar alla dessa karaktärer som beskrivs och då särskilt de starka kvinnorna med skinn på näsan. I den här delen så står mycket på spel och många svåra beslut ska fattas och självklart slutar även denna del men en riktig cliffhanger.

Du bör läsa dem i rätt ordning för bästa behållning. Läs gärna mina tankar om de tre tidigare delarna.

Boken

Ellinor Winther är en modern och egensinnig kvinna. Hon är också en ung änka och mor, som efter makens död bor hos sina svärföräldrar. Men att ägna dagarna åt att sitta stilla i de fina salongerna passar henne inte. Hon bestämmer sig för att börja arbeta, något som svärmor Cecilia Winther inte uppskattar. Det har varit svåra tider för invånarna i Kristiania, många har mist både hem och förmögenhet och Fredrik Winther försöker få ordning på familjens affärer. Han är förlovad med Camilla Brandt, men drömmer fortfarande om Emma och väl tillbaka i Trondheim korsas deras vägar igen


Ellinors modiga val är den fjärde delen i den storslagna serien om Familjen Winther.

Författare: Katrine Wessel
Titel: Ellinors modiga val 
Utgiven av: Bokförlagetpolaris

Omdöme: 💜💜💜💜
💜

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar