måndag 18 oktober 2021

Så länge hjärtat kan slå - Birgitta Gunnarsson

 

Mina tankar

Vilken mysig och fantastisk debut!

Det här är en sådan där feelgood som innehåller de rätta elementen för att det ska bli en feelgood för mig. 

Birgitta skriver med glimten i ögat och med humor men på ett mycket eftertänksamt sätt. 
Dessutom är boken underhållande och charmig och karaktärerna känns så trovärdiga. Bodil ger hopp om att det aldrig är försent och att man ska våga ta klivet och ge sig själv en klapp på axeln. Våga göra det 


Så länge hjärtat kan slå har snabba kapitel där läsaren hela tiden får se Bodil i nya situationer, det blev underhållande och intressant eftersom alla kapitel bjöd på något nytt och intressant. Bodil är dessutom en underbar karaktär som man inte kan hjälpa att skratta åt ibland, samtidigt som jag blev berörd av Bodils utveckling.

Vi får oss en påminnelse om att vara tacksam för det man har och att ta vara och njuta av livet. 
En varmhjärtad feelgood-debut om att våga börja om i livet.


Boken 

Vid femtionio års ålder kan Bodil Olsson bittert konstatera att inte mycket har blivit som hon en gång drömde att det skulle bli.
Hon är besviken. På livet i allmänhet och på sin man Klas i synnerhet. Han som nyss ätit lunch med chefen, blivit högtidligt avtackad och nu gått i pension. Bodil kan redan se framför sig hur det kommer att bli, med honom sittande i mysbyxor framför teven hela dagarna.
Men i stället tillkännager Klas abrupt att han fått nog och tänker flytta. Dottern Petra visar inget medlidande. Hon tycker det är bra att föräldrarna delar på sig, och snart börjar hon rapportera om allt nytt och roligt som pappan hittar på. För att hitta en väg framåt blir Bodil tvungen att sluta se sig som ett offer och börja ta nya steg.
Så länge hjärtat kan slå är en varmhjärtad, uppslukande feelgoodroman om att våga skaffa nya vänner och att bryta sig loss från sina invanda mönster.

Tack Modernista för recex.

Författare:  Birgitta Gunnarsson 
Titel: Så länge hjärtat kan slå 
FörlagModernista
Omdöme: 5 📕📕📕📕📕

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar