söndag 30 juni 2019

Tigeröga - Bettina Bieberstein Lee

Tack Bladh by Bladh och Janny Schyttberg för recexet!
En psykologisk spänningsroman om att fly mörkret inom oss. 

En spännande historia som berättas både ur Hannas och Esthers perspektiv både i nutid och i det förflutna. Författaren lyckas med detta på ett föredömligt sätt och det är aldrig några problem att hänga med i de olika tidsperspektiven.
Det är en psykologisk berättelse som får mig att känna visst obehag ibland och det är absolut inte självklart hur det ska sluta förrns precis i slutet. Alltså exakt som en bra story ska vara. 
Dock hade jag svårt att komma in i historien och det tog ett tag innan den grep tag om mig, men när den väl gjorde det så sträcklästa jag. Kapitlen är korta och rappa, och språket är målande och inspirerande och har det där som gör att den kryper in under skinnet på mig. Lysande!
Sammanfattningsvis: En stark nervkittlande psykologisk roman som man inte lägger ifrån sig förrns den är slut.

Handling
När journalisten Hanna Axelsdotter flyttar in i ett hyreshus mitt i centrala Stockholm är grannens dörr avspärrad med polistejp. Hanna, som hyser en hemlig fascination för våldsamma brott, börjar genast intressera sig för fallet. Strax visar det sig att grannen, den unga Esther, har anmälts försvunnen av sin pojkvän.Han blir dock snabbt misstänkt för att ha med hennes försvinnande att göra och anhålls.
I samma hus bor även Adrian, en ensam ung ”prepper” som ägnar sig åt onlinespel och att förbereda sig på jordens undergång. Han är fast övertygad om att Esther är i stor fara och att de är ämnade för varandra.

En kväll stöter Hanna ihop med en liten flicka, Zoe, som hon hittar gråtandes i farstun. Zoe visar sin ring med en vacker sten av tigeröga som hon tror är magisk. Men inte ens ringen kan trolla tillbaka hennes vän Esther, den enda vuxna människan hon litar på. Hanna blir alltmer förbryllad över att ingen verkar känna till något om Esthers liv, utom Zoe. 
Men både Hannas parhäst, filmfotografen Ramon, och polisen antyder att Esther kan ha försvunnit frivilligt och lägger allt mindre resurser på fallet. Hannas instinkt säger henne att något skaver och efter ett besök hos Esthers dementa mormor får hon en viktig ledtråd. När ytterligare en granne låter förstå att Esther kanske inte är den som man tror sig vara, bestämmer sig
Hanna för att lita på sin magkänsla och ge sig ut i jakten på att följa Esthers spår. Har alla förbisett att det kan finnas ett samband mellan Esthers dubbelliv och hennes försvinnande? Tigeröga är den andra, fristående delen med journalisten Hanna Axelsdotter.
Författare: Bettina Bieberstein Lee
Titlel: Tigeröga
Utgiven avbladhbybladh
ISBN:9789188429988
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟Finns hos
Bokus
Adlibris
Storytel: Uppläsare Nina Haber
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Oxen Mörkermännen - Jens Henrik Jensen

Tack bokförlaget Polaris för recex 


Mörkermännen är del 2 om krigsveteranen Nils Oxen.
Jag tyckte att boken hade en väldigt lång startsträcka och jag höll på att ge upp ett flertal gånger. 
Som tur är är jag ganska envis och tack och lov fortsatte jag. Efter den tröga inledningen så släppte jag inte ifrån mig boken, den var så bra.

Det är en spännande och bitvis ganska otäck bok med hög spänning och med många oväntade twister. 
Jensen skriver med intressanta person- som miljöbeskrivningar och har en mängd olika karaktärerna som är intressanta och brutala.

Du bör läsa första delen för att förstå bakgrunden, problematiken och för hotet från Danehof fortsätter i den här delen. • De hängda hundarna (Del 1) (tidigare blogginlägg)
 • Mörkermännen (Del 2)
 • Den frusna elden (Del 3)
 • Lupus (Del 4)
 • Handling:
  Krigsveteranen Niels Oxen har flyttat från Köpenhamn. Nu bor och arbetar han under rumänsk identitet vid en avlägsen fiskodling på Jylland. 
  Dold från omvärlden försöker han hantera sina minnen och trauman medan han lever i ständig beredskap. 
  För han har en hemlighet som håller honom vid liv men som också kan döda honom. När en museichef mördas utlöses en lavin av våldsamma händelser, som även involverar 
  Danmarks justitieminister. Några få skymtar en koppling till Oxen. 

  En av dem är hans gamla partner, Margrethe Franck från Polisens underrättelsetjänst. Hon har letat förgäves efter Oxen i mer än ett år. När hon slutligen finner honom, förseglar hon hans öde. Och så bryter helvetet lös ...

  Författare: Jeans Henrik Jensen
  Titlel: Oxen, Mörkermännen
  Utgiven avBokförlagetpolaris
  ISBN:9789188647016
  Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
  Finns hos
  Bokus 
  Adlibris
  Storytel inläsare Stefan Sauk  torsdag 27 juni 2019

  Det stora dejtingäventyret - Max Schüllerqvist

  Tack ordberoendeförlag för recex.

  "Jag skrattar så tårarna rinner. Det är roligt och så på pricken! Men det bästa är att jag också blir varm i hjärtat när nyblivna änkan Kristina hittar sig själv igen och vågar öppna sig för både liv, skratt och kärlek. Varmt och roligt om mappiedejting!" Eva Swedenmark

  Det är precis såsom Ewa beskriver boken Det stora dejtingäventyret. Jag vill inte att den ska ta slut, den ger mig så många goa skratt och ja,men,visst upplevelser. Jag ser den härliga Kristina framför mig när hon äntligen tar mod till sig och lever ut hela sitt register på Friskis och Svettis.
  En underbart varm och fin liten feelgood pärla om att det faktiskt inte är någon skillnad på i vilken ålder man dejtar. Känslorna är de samma och pirret i magen finns där oavsett om du är 18 år eller 60+.

  Sammanfattningsvis: Feelgoodare när den är som bäst, humoristisk, charmig och lättläst .  Perfekt att läsa under sommarens varmaste dagar. Helt underbar.


  Handling
  Kristina lever ensam i sitt radhus, påtar i trädgården och tränar på Friskis & Svettis. Även om hon fortfarande sörjer sin bortgångne man så övertalas hon av en mer utåtriktad väninna att ge sig ut i nätdejtingens snåriga djungel, och med hjälp av barnbarnet Julia skaffar hon ett konto på Träffpunkten. Kristina inser snart att dejtinglivet som 60-plusare innehåller nya typer av utmaningar och hennes möten kantas av både besvikelser, förälskelser och outhärdliga pinsamheter.

  Författare: Max Schüllerqvist
  Titlel: Det stora dejtingäventyret
  Utgiven av: ordberoendeförlag
  ISBN: 9789187595820
  Betyg: 4🌟🌟🌟🌟
  Finns hos

  Adlibris 
  Bokus

  E-bok: Storytel 

  Läs fler bokbloggar.se

  onsdag 26 juni 2019

  Skendöda - Louise Boije af Gennäs

  Tack Bookmark för recex  💓

  Del 2, Skendöda tar vid där första delen, Blodlokan (tidigare blogginlägg), slutade, så här är det verkligen viktigt att läsa dem i rätt ordning. 

  Precis som första delen så är det här en mycket spännande och välskriven historia där språket är enkelt samt att person och miljöbeskrivningarna är lysande. Skendöda är en oerhört välskriven thriller, tempot är ruskigt högt rätt igenom. Och det där med bladvändare kan jag verkligen förstå vad det innebär, för jag har inte släppt boken ur sikte på hela dagen. Jag blev helt uppslukad och ville bara veta lite till...
  En tät thriller som tar många vändningar och frågan är: 
  Vem kan man lita på?

  I först boken upplevde jag att de autentiska tidningsartiklarna blev för många och för dominerade i historien, men åh så positivt överraskad jag blev i den här delen de stör inte alls. 

  Det enda som stör mig är att det blir nästan för mycket av det onda för att jag ska känna att det ens är möjligt, att en och samma person ska drabbas av så mycket ond bråd skräck...

  Extra plus är att Örebro, min fina hemstad, figurerar och dessutom är Sara exakt i mina kvarter. Det känns lite skumt och jag tittar mig över axeln nu för tiden när jag promenerar i hennes kvarter.

  Sammanfattningsvis: Ruskigt bra thriller som håller högt tempo med lite oväntade twister.  Handling

  Vad är du villig att betala för makten över ditt eget liv?

  Sara har bestämt sig för att återvända till Stockholm från Örebro, trots de märkliga och traumatiska händelser som präglat hennes första höst i huvudstaden. Mer på sin vakt än någonsin byter hon till ett jobb inom konsultbranschen och flyttar till en ny stadsdel i hopp om att de ansiktslösa förföljarna ska lämna henne i fred.

  Men den mardrömslika utpressningen tar snart vid där den slutade. Omgiven av finansvärldens korruption och maktspel måste Sara ställa sig frågan: finns det överhuvudtaget någon hon kan lita på?

  I Motståndstrilogin skildrar Louise Boije af Gennäs en ung kvinnas kamp mot det etablerade maktmaskineriet. Det är en nervkittlande lek med verklighet och fiktion, där ingenting är som det verkar – och där sanningen kan komma att förändra allt. Del 1, Blodlokan, utkom i januari 2018, och del 3, Verkanseld, kommer våren 2019.

  Författare: Louise Boije af Gennäs
  Titlel: Skendöd
  Utgiven av: Bookmark
  ISBN9789188545749
  Betyg: 4🌟🌟🌟🌟
  Finns hos
  Adlibris 
  Bokus

  Lyssna: Storytel - Författaruppläsning

  Läs fler bokbloggar.se  tisdag 25 juni 2019

  Mannen i rutig skjorta - Magnus Danielsson

  Tack Magnus att jag fick läsa din bok
  En härligt underhållande bok som ger mig många skratt då missförstånden är många och förvecklingarna avlöser varandra. Det är fullt ös från första till sista sidan. 
  Den är välskriven, rolig och charmig, dessutom är det en väldigt lättläst bladvändare som passar utmärkt i solstolen.  

  Jag gillar Magnus sätt att gestalta både personer och de olika miljöerna, det gör att det blir som en film som rullar i mitt huvud. 

  Sammanfattningsvis: En bok med mycket humor, värme och med en fullkomligt galen polis.

  Handling
  Den icke-existerande Inge Göransson kommer till sans efter att ha legat utslagen på trottoaren på Mössebergsgatan i Falköping. Femton sekunder efter sitt uppvaknande finns han överraskande på riktigt och är hopplöst förälskad i den mystiska Helen, en lika svårfunnen person som han själv. 

  Kärleken synes vara obesvarad och när den ambitiöse och svartsjuke polisassistenten Patrik Persson dyker upp tycks alla resterande förhoppningar grusas. Patrik Persson är fast besluten att sätta fast Inge Göransson för det fasansfulla brott som Patrik är övertygad om att Inge planerar.

  Under tiden går livet på ingenjörsfirman vidare, med den ena brott- och lastberäkningen mer komplicerad än den andra, precis som på grannföretagets ekonomiavdelning, där fakturor konteras och timpriser kalkyleras av den outtröttliga ekonomichefen.Spänningen stegras olidligt långsamt när den dramatiska upplösningen på Mössebergs diabasbranter närmar sig.

  Författare: Magnus Danielsson 
  Titlel: Mannen i rutig skjorta
  Utgiven avMagnus Danielsson (Vulkan)
  ISBN: 9789188949141
  Betyg: 3🌟🌟🌟
  Finns hos
  Bokus 
  Adlibris 


  Brevvännerna - Eli Åhman Owetz

  Tack Eli och HarperCollin för att jag får läsa 💓

  Jamen, här har vi en feelgoodbok när den är som bäst! Jag kunde inte släppa den utan har sträckläst den. Ja, eller rättare sagt läst och lyssnat om vartannat. En perfekt bok att klippa buskar, gräs och plantera till men även i vilstolen som fysisk bok. Inläsare är Gunilla Leining som tillhör en av mina absoluta favoriter och inte gjorde hon mig besviken den här gången heller. 

  Det är en charmig, mysig och gripande feelgoodbok, den innehåller ALLT, hjärta, smärta och lite intriger. Eli beskriver och berättar om livet på landsbygden på ett underbart sätt och tonen i boken är precis som den ska vara i en feelgood bok.

  Jag gillar att berättelsen inte är helt förutsägbar, när jag tror att jag har koll så händer det en liten twist och jag får helt plötsligt tänka om.
  Ibland upptäcker jag till min förvåning att jag sitter och småskrattar eller nästan gråter av ilska, det är det som gör att jag med glädje ger boken 5/5 i betyg.

  Sammanfattningsvis: Vill du ha en riktigt feelgoodare i sommar, så satsa på den här! Den har allt. Den är charmig, mysig och gripande, från start till mål, en riktig bladvändare.  Handling:

  Vid första anblick har Malin allt man kan önska sig. Ändå är hon inte lycklig. Hennes äktenskap går på rutin och hon saknar närhet och någon att prata med. Veckans höjdpunkt
  är när bokbussen kommer till byn och romanerna som hon kan fly verkligheten med.

  Erik har nyligen flyttat från Stockholm till idylliska Roslagen efter att ha hamnat vid ett vägskäl i livet. I en lånebok hittar han av en slump några utrivna sidor ur ett anteckningsblock.

  De handskrivna orden om förlust och längtan gör honom nyfiken. Vem är kvinnan som skrivit av sig sin förtvivlan? En anonym brevväxling, via bokbussen, tar sin början.
  Sakta växer allt starkare känslor fram mellan två människor som vågar öppna sig för varandra. 

  Men kan man verkligen alla för någon man bara brevväxlat med?
  Och hur vet man om det är rätt att riskera allt för att följa sina känslor?


  Författare: Eli Åhman Owetz
  Titlel: Brevvännerna
  Utgiven avHarperCollin
  ISBN9789150943375
  Betyg: 5🌟🌟🌟🌟🌟
  Finns hos
  Bokus 
  Adlibris 
  Storytel  Uppläst av Gunilla Leining
  Läs även andra bloggar om boken
  bokbloggar.se

  måndag 24 juni 2019

  Drottningklockan - Elisabeth Öhman

  Tack MIMA förlag för recex 
  Elisabeths webbsida står det; 
  "Drottningklockan är en äventyrlig skröna i romanform där kyrkogårdsvaktmästaren och amatörurmakaren Aron Petterssons händelserika liv är en knockout i både verklig och fiktiv mening."
  Jag är böjd att fullständigt skriva under på det. Drottningklockan är en annorlunda spännings/ detektivroman med feelgoodkänsla. 

  Historien är underhållande, äventyrlig och charmig och författaren har lyckats mycket bra med både person- och miljöbeskrivningar, vilket gör att jag som läsare kan se både miljöerna och personerna som i en film. Aron är en levande gubbe i min fantasi som jag verkligen gillar och hans strapatser blir så verkliga. 

  Sammanfattningsvis: Klurig, charmig och mysig roman. Jag ser verkligen fram emot del 2 som heter  ”Renässansringen” Releasedatum, 14 augusti 2019, enligt Elisabeths webbsida.


  Handling
  Under spektakulära former stjäls drottning Marie-Antoinettes magnifika fickur från ett museum i Jerusalem. Tjuven kommer undan och flyr utomlands där han håller sig undan och byter identitet.

  Aron är en annorlunda kyrkogårdsvaktmästare som tack vare sitt brinnande intresse för klockor oväntat blir förvaltare till det stulna uret. Detta blir upptakten på en mångårig katt-och-råtta-lek mellan den undre världen och den intet ont anande urmakaren, som tas med på en fartfylld resa runt jorden.

  Författare: Elisabeth Öhman
  Titlel: Drottningklockan
  Utgiven avMIMA förlag
  ISBN: 9789188845443
  Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
  Finns hos
  Bokus 
  Adlibris

  Läs även andra bloggar om boken
  bokbloggar.se

  söndag 23 juni 2019

  Försoningen - Anneli Fichtelius

  Tack för recensionsex Ordberoendeförlag
  Det här är en relationsroman som tar många olika vändningar, till en början tyckte jag inte riktigt att den tog tag i mig, men jag är glad att jag gav den en chans. Den här berättelsen bara växer och växer ju mer jag läser och till slut kan jag inte lägga undan boken utan sträckläser den. Läs den och du får en annorlunda roman som du både kommer att skratta och gråta till under resans gång. 

  En stark debut men ett fint och målande språk som ger mig fina bilder från de miljöer författaren beskriver. Det utomordentliga sätt som författaren angriper de olika ödena och tragedierna i berättelsen ger historien en extra dimension.   

  Sammanfattningsvis: En stark och gripande berättelse som verkligen berör ända in i märgen. 

  Handling

  Förgörande släktband och förtrollande miljöer. Alice och Anders finner varandra en ljum midsommarkväll och känner en direkt samhörighet. De kommer båda från splittrade bakgrunder men med kärleken till varandra blir de äntligen hela och vågar möta det förflutna.

  Innan de gifter sig vill Anders söka efter sina biologiska föräldrar. Men i takt med att bilden klarnar rasar deras gemensamma framtid samman bit för bit. Hur ska Alice kunna fortsätta leva med en förälskelse som inte mattas av och ett begär som inte får finnas?


  Författare: Anneli Fichtelius
  Titlel: Försoningen
  ISBN:9789188867056
  Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
  Finns hos
  Bokus 
  Adlibris
  Storytel uppläsare Charlotta Jonsson
  Läs även andra bloggar om boken
  bokbloggar.se

  tisdag 18 juni 2019

  Skamvrån - Sofie Sarenbrant

  Tack bokförlaget Bookmark för läsex.

  Som vanligt tycker jag mycket om Sofies sätt att skriva och att fånga mitt intresse för storyn. Boken är mycket lätt- och snabbläst men jag tycker inte det är den bästa i serien om Emma. 
  I början känns handlingen lite rörig och det tar ett tag för mig att landa i alla olika händelser som inträffar. Dock reder det upp sig och jag plöjer den här med samma frenesi som jag alltid gör med Sofis böcker.

  Ett stort minus för mig ar att denna historia avslutas med en riktig cliffhanger, jag tycker nog att varje del i en serien borde få ett avslut även om författaren ämnar spinna vidare på händelserna. 
  Historien berör ett angeläget ämne, mobbing med psykisk ohälsa och självmordstankar som följd, vilket skulle kunna ta en ende av förskräckelse.

  Sammanfattningsvis: Du får spänning, intriger och ett intressant persongalleri som gör att du inte vilja släppa taget om boken förrns den är utläst. 
  Extra plus det det underbara bokomslaget.


  Handling: 

  En flicka lägger sig på en spårvagnsräls i Bromma och inväntar tåget. I en annan del av Sverige hamnar en man i en djup grav i skogen. Ingen av deras nära och kära känner till den annalkande katastrofen. Kommer deras liv gå att rädda?

  De två drabbade är inte bekanta, men har något livsavgörande gemensamt. Nu är det upp till kriminalinspektör Emma Sköld att hitta sambandet innan det är för sent.

  SKAMVRÅN är den efterlängtade sjunde delen i succéserien om kriminalinspektör Emma Sköld. På ett unikt sätt skildras akuta samtidsfrågor som psykisk ohälsa och självmord. Vad vet du egentligen om dina närmaste?  Författare: Sofie Sarenbrant
  Titlel: Skamvrån
  Utgiven avBookmark
  ISBN:9789188859167
  Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
  Finns hos
  Bokus 
  Adlibris
  Storytel uppläsare Katarina Ewerlöf
  Läs även andra bloggar om boken
  bokbloggar.se


  måndag 17 juni 2019

  Våga vara rädd, en bok om utmattningssyndrom - Emma Holmgren
  Tack  älskapocket för läsex 💓

  En oerhört bra och välskriven bok. Den ger både den som råkat ut för utmattningssyndrom och de nära och kära runt omkring en stor förståelse för olika faser i sjukdomen. 

  Boken är informativ på ett mycket lättsamt sätt om något som är oerhört svårt och det är en bok som ALLA borde läsa för att få förståelse för hur den drabbade faktiskt mår. 

  Som jag önskar att denna bok hade funnits för 15 år sedan när jag fick mina panikattacker och min ångest, trötthet och total utmattning, den hade definitivt hjälp mig att förstå att jag inte var döende...

  Ett stort plus är att det är en fin balans mellan egna erfarenheter och fakta samt aktuell forskning och att språket inte är krångligt.

  Jag anser att den här boken borde ingå i alla chefers startkit som chef, det skulle kunna förhindra många svåra ifrågasättande och diskussioner men den som blivit drabbad.

  Sammanfattningsvis: LÄS DEN!  Handling
  När Emma Holmgren blev sjuk i utmattningssyndrom skrev hon boken hon själv saknade för att försöka förstå det som vården inte kunde ge svar på. Det visade sig att den var saknad av tiotusentals fler.

  Vad sker i kroppen när vi utsätts för stress under en längre tid? Hur lindrar jag min oro inför alla främmande symtom i kroppen? Vad sker med mina relationer när jag inte längre orkar hålla ihop? Kommer livet någonsin att bli som det var innan, och vill jag det? När är jag redo att komma tillbaka till arbetet?
  Självbiografiska delar varvas med fakta och som läsare får du följa utmattningssyndromet genom fyra faser: uppvarvning, kaos, återhämtning och nyorientering.  Författare: Emma Holmgren
  Titlel: Våga vara rädd - en bok om utmattningssyndrom
  ISBN: 9789175039275
  Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
  Finns hos
  Bokus 
  Adlibris