lördag 28 augusti 2021

Återträffen - Guillaume Musso

Mina tankar
Det här är tredje boken jag läst på kort tid av författaren Guillaume Musso. JAg har verkligen tokälskat de två tidigare böckerna Samtal från en ängel och Central Park. 
Jag hade verkligen skyhöga förväntningar på den här boken, (alla tre är helt fristående) och tyvärr kom den inte upp i riktigt samma höga nivå som de två tidigare.

Nu menar jag verkligen inte att den här är dålig. Absolut inte. Den är riktigt bra och håller högt tempo och en spänningsnerv rakt igenom som de tidigare och den har vändningar som man inte förväntat sig.

Att jag inte riktigt får samma wow känsla kan vara alla dessa franska namn som förvirrar mig till en början men efter ett tag och en och annan tanke på att lägga av så släppte det och då blev det en bladvändare av rang.
Så Musso har levererat igen.
Rekommenderar dem alla och jag ser fram emot nästa bok av författaren.
Jag har både läst och lyssnat och jag säger bara JONAS MALMSJÖ, du äger.

Boken 

En högstatusskola utanför Antibes täckt av snö
Tre vänner sammanlänkade av en tragisk hemlighet
En ung kvinna som uppslukad av natten


Franska rivieran, vintern 1992
En iskall natt, när hela skolområdet förlamats av en snöstorm, rymmer nittonåriga Vinca Rockwell med filosofiläraren som hon har ett hemligt förhållande med.
Ingen kommer någonsin att se dem igen.

Franska rivieran, våren 2017
Fanny, Thomas och Maxime Vincas bästa vänner och en gång oskiljaktiga har inte pratat med varandra sedan de slutade skolan, där det nu anordnas en återträff. För tjugofem år sedan murade de in ett lik i skolans idrottshall, den som nu ska rivas för att ge plats åt en ny byggnad.
Inget kan längre hindra sanningen från att komma fram.

Titel: Återträffen
Författare: Guillaume Musso
Utgiven av: Bokförlaget nona
Betyg: 4 💜💜💜💜

 Ljudbok: Jonas Malmsjö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar