tisdag 30 november 2021

Änglaträdet - Lucinda Riley

Mina tankar
Ja då har jag läst min första men inte sista bok av Lucinda Riley och vilken upplevelse det blev. Jag är helt såld, ja, till och med knockad. Vilken berättelse. Inte en enda dip på 592 sidor, det vill inte säga lite om vad jag tycker. Det här är en av de bästa familjesagor jag läst. 

Jag är fascinerade över hur författaren lyckas med att hålla mitt intresse uppe och hur hon på ett lockande och magiskt sätt beskriver olika människors livsöden. 
Landskap- och övriga miljöbeskrivningar är så målande att man verkligen kan se scenerna fladdra förbi framför sina ögon.

Den här fantastiska bok drar dig in i handlingen direkt för att inte släppa greppet om dig förrän sista meningen. Du får spänning, romantik, dramatik i en salig mix och med ett driv och tempo som engagerar och trollbinder dig.  

Änglaträdet sällar sig till en av årets bästa feelgoodare på min topp 5 lista. Jag undrar bara vem som ska bort på den, då detta varit ett riktigt bra läsår inom feelgoodgenren.

Då boken var så bra så har jag både läst och lyssnat, för att släppa den var det inte tal om!!!
Gunilla Leining läser helt underbart och med en fantastisk inlevelse.

Boken

Efter trettio år kommer Greta Marchmont tillbaka till Marchmont Hall, ett ståtligt hus som ligger idylliskt beläget mellan de snötäckta bergen i Wales. Hon lider av minnesförlust efter att ha varit med om en tragisk olycka och minns ingenting från det förflutna. När hon vandrar genom det vintriga landskapet gör hon en oroväckande upptäckt. På en undangömd plats i skogen hittar hon en grav, och den bortvittrade inskriptionen på stenen visar att en liten pojke ligger begravd här hennes egen son. Greta chockas svårt och börjar leta efter den person hon en gång var.

Titel: Änglaträdet
Författare: Lucinda Riley
Förlag: Bazarförlag
Omdöme: 5 🌹🌹🌹🌹🌹 +++ för det vackra bokomslaget

1 kommentar:

  1. Detta är en nyutgåva/omarbetning av en tidigare utgiven bok 'Not quite an Angel'. Så jag hade läst den tidigare.....

    SvaraRadera