måndag 15 november 2021

Minas hus & Plåster för brustna hjärtan - Heidi Bjørnes

Mina tankar
Vilken uppföljare! Visst gillade jag del 1 Minas hus väldigt mycket...men den här !!! Vilken underbar bok, jag är helt såld. Jag älskar den från första till sista sidan. Inte en enda tråkig stund. 
Du har allt man vill ha av en riktigt härlig feelgood. Du har hjärta och smärta. Du har skratt och lite gråt. Men framför allt du har det där lilla extra i miljöbeskrivningarna och ett persongalleri som jag bara älskar. Allt från den lite knepiga Lillian till den excentriska men helt underbara Sirkka. Men sedan har du den härlige, finurlige och hjälpsamma Egobert. Vilket gäng.

En norsk feelgood som har ALLT. Medmänsklighet, vänskap, humor och massor med värme och kärlek till varandra. LÄS! 

Men för tusan läs del 1 först för att hänga med i svängarna.
 

  
Mians hus - Heidi Bjørnes - Storytel - Anna Maria Kjäll
Plåster för brustna hjärtan - Ljudbok & E-bok Storytel - Anna Maria Kjäll
 

Boken 

Minas hus  Del 1är en varm och humoristisk roman om kärlek, vänskap och om att livet alltid ger oss nya chanser bara vi är villiga att ta emot dem. I nästan hundra år har det vackra, vita huset på Strandveien varit en trygg hamn för sina invånare. Konstnären Mina har levt hela sitt liv där, men efter makens död känner hon sig alltmer ensam. En kväll knackar en okänd kvinna på dörren. Mina låter henne stanna, och snart fylls hennes barndomshem av en brokig skara människor som alla behöver någonstans att bo. Mellan dem växer en vänskap fram som ger dem modet att öppna upp sig för nya äventyr och ny kärlek.

Plåster för brustna hjärtan 
Är den fristående uppföljaren till Minas hus. Där får vi återknyta bekantskapen med de färgstarka och älskade karaktärerna som visade att det aldrig är för sent för vänskap och kärlek.

Förr sjöd det vackra gamla huset längst in på Strandveien av liv, men nu är det bara Lilian kvar. Hon sitter där med brutet ben, sörjer sin döde make och saknar vännerna. Brevbäraren Egorbert som är bra på krishantering inser att här måste vännerna gripa in!

Samtidigt dyker det upp fler människor som behöver hjälp. Än en gång fylls huset av heta diskussioner, höga skratt, liv och rörelse, vänskap och förälskelser.

Författare: - Heidi Bjørnes
Titel: Minas hus & Plåster för brustna hjärtan - Heidi Bjørnes
Förlag: Bazar
Omdöme: 💜💜💜💜💜
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar