tisdag 14 december 2021

Julbrevet - Kjersti Herland - Johnsen

Mina tankar
Julbrevet är en varm julroman som fokuserar på familj, traditioner, kärlek och vikten av att dela med sig till den som inte är lika lyckligt lottad.
En helt underbar bok som innehåller så mycket tänkvärt och som har ett djup som berör.
Med ett fint innehåll, ett bra driv och trovärdiga karaktärer är den här en av de trevligaste vinterböcker/ julböcker den här säsongen. 
Inte sötsliskig och över romantisk, så är det det du söker kanske du inte kommer hålla med mig och mina tankar.
Jag har både läst och lyssnat och tyvärr gillade jag inte uppläsningen. Lite väl mycket missar i uttal och nyanseringar av ord.

Boken 
Linda är ensamstående och bor med sin trettonåriga son Brage i Oslo. Hon jobbar som redaktör för ett förlag och gör sitt bästa för att skapa en trygg uppväxt åt sin son. Tryggare än den hon själv hade. Hon håller hårt på deras traditioner och runt jul är de extra viktiga. Linda har planerat så att allt ska bli perfekt.

Men när Brages pappa överraskande dyker upp, kastas alla planer omkull. Samtidigt mottar hon ett brev från en okänd avsändare. Hon avfärdar det först, men när det kommer ett till blir hon fundersam. Avsändaren verkar veta vem hon är. En äldre ensam herre som har ägnat sitt liv åt att göra gott, men vad vill han henne?

Minnen från det förflutna hotar att förstöra den tillvaro Linda så mödosamt byggt upp och den där harmoniska julen hon sett fram emot känns mer avlägsen än någonsin. Men ibland kan hjälpen komma från ett oväntat håll.

Titel: Julbrevet 
Författare: Kjersti Herland - Johnsen
Förlag: Norstedts 
Omdöme:  💜💜💜💜💜

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar