fredag 12 november 2021

Cristina, din vilja bor i skogen - Sara Hammarkrantz


Mina tankar
Oj vilken bok! Jag är helt tom efter att ha läst den. Tankarna virvlar runt och mina tankar hamnar ofta tillbaks till Cristina och hennes resa i livet. 

"Cristina, din vilja bor i skogen är baserad på en sann berättelse. En utvecklingsroman om en familj i tvärdrag mellan olika tidsepoker, kulturer och samhällsskikt. Om 60-talets Colombia och millennieskiftets Stockholm. Om vanära, svek, övergivenhet, rädsla och stolthet. Om en kvinna som reser från utbrändhet till läkning i ett förtvivlat sökande efter sanningen. Först när alla familjehemligheterna stigit till ytan kan hon ta tillbaka makten över sin egen historia." Källa: THE BOOK AFFAIR
Jag berörs, jag blir förtvivlad men jag blir även glad över att få följa denna kvinnas resa. Hennes styrka att stå på sig och våga lita på sina tankar på vad som är viktigt för henne.
En otroligt välskriven bok med ett driv, ett tempo och ett språk som gör att sidorna bara flyger fram. Jag måste bara få veta, hur ska det gå, hur ska Cristina få vetskap om det hon funderar på blir som hon tänkt sig.
Jag har både läst och lyssnat varvat då jag inte klarade av att inte lyssna. Uppläsningen är briljant av Callin Öhrvall Delmar Lite klurigt är att på storytel heter boken bara Din vilja bor i skogen.


Ska du välja en bok som din julläsning eller en bok att ge bort till någon du tycker om, så välj den här!
Extra plus till det fantastiska bokomslaget - Hanna Ricke.
Tack för recex.

Boken 

"Jag har alltid trott att jag skulle gå sönder om jag mindes. Men till slut hade jag inget val. Minnena pockade på, skavde, krävde att få komma till ytan."


Maria är ung, vacker och gravid med sitt livs kärlek. Hennes stränga katolska familj förskjuter henne, men hon vägrar lämna ifrån sig sitt barn och föder ensam i ett kloster i Bogotá. Mannen hon älskar har redan en familj och hon tror att räddningen är en svensk man som lovar stort. Men det nya livet som borde vibrera av lycka tar snart en annan sorglig och destruktiv vändning.

Cristina är lyckad och framgångsrik. Hon borde nöja sig. Hon har sin karriär. En kärleksfull man som bär henne på silverfat. Två fina barn. Ett nybyggt, vackert hus i Stockholms finaste område. Men hon driver sig själv i ett vansinnestempo. Jagad av ett omättligt behov av trygghet och rätten till sin egen identitet. När hon går in i väggen börjar en annan resa, ett sökande efter sanningen. Vad hände egentligen i hennes barndom? Varför vägrar mamma Maria att berätta om vem hennes far är, och varför får hon bara upp svarta bilder när hon mediterar?

Cristina, din vilja bor i skogen är en bok om hur man kan bryta sig fri från det förflutna. Hur vi överlever trots utsatthet och övergivenhet. Hur man kan omvandla trauma till personlig utveckling och styrka. Den bygger på samtalsterapeuten Cristina Tschernings liv. Cristina, din vilja bor i skogen är en bok om hopp.

Titel: Cristina, din vilja bor i skogen
Författare: Sara Hammarkrantz
Förlag: THE BOOK AFFAIR
Omdöme: 💜💜💜💜💜 +++

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar