tisdag 24 augusti 2021

Galgbergets väktare - Anna Jansson

Mina tankar
En av de bättre Maria Wern på länge. I den här boken spar inte Anna på krutet. Snabba puckar med en inledning som sätter ribban för att sedan öka i tempot för att fortsätta hela boken ända in i mål.
Intrigen i boken har stora likheter med de tidigare böcker i serien, och följer samma mönster. Jag får det jag förväntar mig och det kan också vara en trygghet, Maria Wern är och förblir Maria Wern. 
En bok med spänning, drama och ett slut som tar andan ur mig.

Boken
Maria Wern har drabbats av en tragedi. Hennes man Björn är förlamad från nacken och nedåt och Maria sköter om honom i hemmet. När ett lik hittas i vattnet nedanför Högklint tvingas hon ge mer ansvar till de personliga assistenterna. Trots att hon litar på dem är det något som skaver.

Nittonåriga Elin Rute väcks på midsommarnatten för att upptäcka att hennes älskade, Oliver, ligger mördad utanför sommarhuset i Djupvik. Hennes föräldrar beter sig oerhört märkligt, och Elin tvingas göra något som kommer att plåga henne länge efteråt.

Galgberget i Visby är en gammal avrättningsplats. Gruppen som kallar sig Galgbergets väktare har tagit som sin uppgift att peka ut förrädare och döma dem till historiska straff. Ledaren låter hellre bilan falla än benådar.


I Galgbergets väktare brottas Maria Wern med en mördare vars motiv är höljt i dunkel, samtidigt som en katastrof har vänt upp och ned på hennes privatliv. På klassiskt Anna Jansson-manér binds den spännande deckargåtan samman med fascinerande och skrämmande nedslag i historien.

Författare: Anna Jansson
TitelGalgbergets väktare 
Utgiven avNorstedts
Omdöme: 5🌟🌟🌟🌟🌟
Bokus 
Ljudbok: Marie Richardsson (storytel)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar