måndag 13 december 2021

Den skotska vinterön - Jo Thomas


  

Mina tankar

Den skotska vinterön är berättelsen om en andlöst vacker och avlägsen ö i Skottland, ett gammalt hus fyllt av familjehemligheter och om vikten av att hitta dina rötter för att veta vem du verkligen är.

Precis som de två tidigare böckerna i den här serien, Den franska lavendelgården & Den italienska olivlunden, som förövrigt är helt fristående, så är den här ljuvlig. Ja, jag tror till och med att det är den bästa i serien hittills.
De här härliga böckerna bjuder alla tre på härliga och mysiga miljöskildringar. De har alla bra persongalleri som känns äkta och trovärdiga. Dessutom ett extra plus att de i nt är så där sötsliskiga utan där finns en mening på ett lite djupare plan som ger mersmak.
Att våga och att hitta sig själv. Lita på sin självkänsla och ge sig hän. 
LÄS!
Boken 

Rubys karriär som sångerska är äntligen på väg att ta fart när hennes röst bryter ihop. Hon bestämmer sig för att boka in sig på ett retreat på Teneriffa för att återhämta sig. Men ett oväntat samtal från en främling sätter stopp för hennes planer. Istället för att resa söderut tvingas hon resa till en avlägsen ö i Skottland för att träffa en farfar hon aldrig tidigare mött.


Stadstjejen Ruby vet att hon kommer göra resan till de vindpinade stränderna så kort som möjligt, särskilt eftersom en familjekonflikt resulterat i att hon egentligen inte är välkommen till Teach Mhor hennes pappas föräldrahem. Snart efter att hon anlänt till det stora huset med utsikt över havet förstår hon dock att familjesituationen inte är så självklar som hon trott. Dessutom har det dykt upp en oväntad gäst i huset, som inte verkar ha några planer på att åka därifrån.

Titel: Den skotska vinterön 
Författare: Jo Thomas
Omdöme: 💜💜💜💜💜
Bokus  Adlibris Bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar