fredag 30 juli 2021

Järnmärkt - Helén Wigh


Mina tankar
I Helén Wighs debutbok får du en berättelse fylld av mörka familjehemligheter, orättvisor och rädsla men även om vänskap och en dröm att hitta sanningen. En roman som tar oss med till ett gruvsamhälle där klassamhället existerar fullt ut och folk fick slita hårt.. 
Ett gediget researcharbete som gör att skildringen känns otroligt verklighetstrogen. Jag fångas in och andas samma luft och vandrar längst de beskrivna miljöerna där karaktärerna befinner sig. 
En stark debut som berör och sätter spår i mitt hjärta. Läs!
Tack Heléne och historiska media för att jag fick läsa.

Boken
Värmland, 1858. Innan Carls far tar sitt sista andetag berättar han sanningen om moderns död. När Carl får veta vad som verkligen hände beslutar han sig för att hämnas. Han återvänder till den lilla gruvbyn Persberg - platsen fadern flydde från för tjugo år sedan.

Carl anländer till det lilla samhället under falsk identitet och blir vittne till hur en liten flicka mister livet. Med nöd och näppe lyckas han rentvå sig från misstankar och tar arbete i den djupa gruvan, ovetande om att gruvfältet varit skådeplats för flera mörka händelser genom åren. Där har förbrytare kunnat röra sig fritt och ostört bland arbetarna. Men i Carls jakt på sanningen tvingas det förflutnas skuggor upp till ytan.

Järnmärkt är en suggestiv spänningsroman som utspelar sig i de värmländska skogarna under mitten av 1800-talet.

Titel: Järnmärkt 
Författare: Helén Wigh
Ljudbok: Björn Wahlberg (Storytel)
Förlag: Historiska media
Mitt omdöme: 🔅🔅🔅🔅🔅

Bokus - Järnmärkt - Helén Wigh
Adlibris - Järnmärkt - Helén Wigh Inga kommentarer:

Skicka en kommentar