torsdag 15 april 2021

En förlorad kärlek - Alyson Richman

Mina tankar
En bok som grep tag i hela mig och den har varit tvungen att ligga till sig lite innan jag kunde förmå mig att skriva ner mina tankar.

"En förlorad kärlek är en berättelse om den första förälskelsens kraft, om människors uthållighet och förmåga att resa sig i svåra stunder."  Bokförlaget Polaris 
Den här berättelsen är så berörande och den gör så ont i hela mig emellanåt men den är så  vackert skriven, med djup, med kärlek och med hopp.
Jag gråter, jag ler och jag lider och jag kan inte sluta läsa. Jag måste trots smärtan den åsamkar mig fortsätta läsa.

Den förmedlar styrkan i två människors kärlek till varandra. Vikten av familjeband och vad man är beredd att göra för en annan människa. Äkta kärlek.

En välskriven bok med miljöskildringar som verkligen visar att författaren varit på plats i Tjeckien för sin research. Jag befinner mig där i Prag och på andra mindre trevlig ställen när jag läser och det lyfter verkligen hela berättelsen. 

En av de bästa historiska romaner jag läst. Den har allt och lite till. Fram med näsdukarna och LÄS!


Boken 
Där på hennes underarm, precis bredvid ett födelsemärke, satt sex siffror tatuerade. "Kommer du ihåg mig nu? frågade han med darrande röst. Hon tittade på honom igen, som om han vore ett spöke. Lenka, det är jag sa han. Josef, din man.

Lenka är en ung konststuderande när hon träffar Josef i Prag, strax före andra världskrigets utbrott. De gifter sig snart, men deras liv tillsammans hinner knappt börja innan de slits isär av kriget. Josef ska fly till New York tillsammans med sin familj, Lenka ska komma efter med sina föräldrar.
Men ingenting går som planerat. Fartyget som Josef reser med förliser. Och Lenkas öde för henne till Theresienstadt och så småningom Auschwitz. Ovetande om att den andra är vid liv bär de med sig minnena av den förlorade kärleken.

Ett helt liv senare står de plötsligt öga mot öga. Från den lyckliga tiden i förkrigets Prag till nazismens skräckvälde i Europa.


Alyson Richman har toppat bästsäljarlistor världen över med sina böcker. Den kritikerhyllade En förlorad kärlek har givits ut i över trettio länder och ska filmatiseras. Alyson bor med sin familj på Long Island och skriver just nu på sin nästa roman.


Författare: Alyson Richman
Titlel: En förlorad kärlek 
Utgiven av: Bokförlagetpolaris

Betyg: 5 📗📗📗📗📗

Storytel: Gabriella Boris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar