tisdag 31 maj 2022

Sorgebarn - Caroline Engvall


Efter förlusten av sin mamma har Smilla Lundgren funnit kärleken i polisen Aryan och hittat sitt drömjobb i Stockholm. Hon arbetar med att ta hand om unga tjejer med självskadeproblematik, ett arbete som kräver hennes totala dedikation och styrka.

Men om bara några dagar är det minnesstund för Ella-Maria. Hon var tio år gammal när hon spårlöst försvann i Ormvattnet, byn där Smilla tillbringade sina barndomssomrar och där Smillas mormor Britta nu bor ensam på äldreboende. Smilla och kompisen Adrienne var de sista som såg Ella-Maria i livet den där natten för snart tio år sedan.

När Smilla får reda på att Britta ligger för döden återvänder hon till sin släkts hembygd. En resa som blottar hemligheter som verkar hålla en hel by i sitt grepp.

Som hon gör det! Viken uppföljare jag kan inte annat än säga "Hatten av" Det här är nog den bästa bok du skrivit Caroline 💜
En bok som fångar mig i ett järngrepp från första sidan och sedan släpper greppet om mig och mitt liv när sista meningen är läst! Hur gör du kvinna?

Jag sträckläste boken men jag var tvungen att ta till den som hörbok när jag skulle  transportera mig med bil till jobbet.
Och ja! Jag kan verkligen rekommendera även boken som hörbok. Fantastiska Anna -  Maria Käll läser så det kryper i kroppen!

Du har fina miljöskildringar, bra karaktärer och ett härligt driv. Kan inte bli annat en full pott!

Missa inte boken som har allt. Spänning som kryper in under skinnet med flera oväntade vändningar och tvister som konstant får dig att sväva i ovisshet. 

Tack fina för att jag fick läsa och för att du är en fantastisk lärare i författarakademin. Du inspirerar.

Läs del 1 först rekomenderar jag om du inte gjort det.


Författare: Caroline Engvall
Titel: Sorgebarn
Ljudbok Anna Maria Käll
Utgiven av: Bokförlaget Forum
Betyg: 5 💥💥💥💥💥+++++++


måndag 30 maj 2022

Sommaren på Oaktree Manor - Katrine Wessel


    


Rose Winther skall gifta sig med Dimpy Ashmore, och Cecilia Winther reser till England för att hjälpa sin dotter med förberedelserna. Cecilia är förväntansfull inför att träffa dottern, föräldrarna och sin syster för första gången på många år, men allra mest gläder hon sig åt att komma bort från salongen där hemma. Hon är trött på sitt liv och sitt äktenskap, men det kan hon inte berätta för någon.
I England träffar Cecilia konstnären Rufus Pratt. Han är bohem, frigjord och charmerande och Cecilias värderingar och moral sätta på prov. Men är hon verkligen villig att ge upp sitt behagliga liv som societetsfru? Det blir en varm och intensiv sommar på Oaktree.

Sommaren på Oaktree Manor är den sjätte delen i den storslagna serien om Familjen Winther.
Grattis till dig som inte läst den här serien. Jag är avundsjuk på att du har den kvar. Det är en av de bättre historiska romanserier jag läst.
Serien utspelar sig i Norge i slutet på 1800-talet men även bitvis i England.
Katrine skriver med en härlig inlevelse, intressanta karaktärer och härliga miljöbeskrivningar. 

Du får möta starka kvinnor. Du får familjehemligheter och intriger men även kärlek och dramatik. Så här efter att ha läst 6 delar så känner jag mig som en i de här familjerna och jag vill bara ha mer.
Tack för recensionsex.

Jag anser att det är ett måste att läsa den här serien i rätt ordning

      

                                                                 

Titel: Sommaren på Oaktree Manor 
Författare: Katrine Wessel 
Ljudbok: Viktoria Flodström 

Utgiven av: Bokförlagetpolaris
Omdöme: 💜💜💜💜


Adlibris Bokhandel  Bokus

fredag 27 maj 2022

Askans dotter - Ilaria Tuti

Askans dotter är tredje delen i den älskade serien om kommissarie Teresa Battaglia.

Efter att ha ägnat hela sitt liv åt att bekämpa ondskan tvingas Teresa inse att hon måste avsluta sin karriär. Hon har förlorat striden mot den alzheimersjukdom som gjort henne olämplig som polis. Men vem är hon då? Och vad ska det bli av henne?

Samtidigt dyker det upp spöken från hennes förflutna, minnen och röster från en tid som hon gjort allt för att glömma. Mot sin vilja blir Teresa indragen i en utredning där hennes eget liv står i fokus. Uppgörelsens tid är här.

Askans dotter är en spännande kriminalroman där Tuti återigen visar prov på sitt mästerskap. Fascinerande miljöer, komplexa karaktärer och en vindlande, intelligent intrig.


Del tre i serien om den färgstarka kriminalkommissarien Teresa Battaglia som utkämpar ett privat krig mot sin alzheimersjukdom.
Tyvärr motsvarade inte den här delen mina förväntningar. De två första tyckte jag mycket om men den här var rörig och svår att hänga med i. Trots det tycker jag att man ska läsa den om man läst de två tidigare delarna för att få följa hennes resa i sjukdomen.
Tankar om de tidigare böckerna i serien


Tack för recex

Titel: Askans dotter
Författare: Ilaria Tuti
Ljudbok: Thomas Hanzon  
Förlag: Bazarförlag
Omdöme: 💙💙💙+

torsdag 26 maj 2022

Mord på slottet & Mord i fjällen - Madeleine Gustafsson    

Mord på slottet (del 1)

Henny Hoff kan knappt fatta att det är sant. Fastän hon nyss debuterat som författare har hon blivit inbjuden att vara med i tv-programmet D som i deckare. Hon ska få hänga med riktiga stjärnförfattare, i härlig slottsmiljö. Men inget blir som hon drömt om. Slottet visar sig vara fallfärdigt och författarkollegorna är självcentrerade och verkar måttligt intresserade av att umgås. En av dem har dessutom försvunnit spårlöst, redan innan inspelningen sätter igång. När den ena dokusåpadeltagaren efter den andra råkar illa ut börjar Henny undra om hon kommer att klara sig helskinnad från slottet. Det känns som om hon befinner sig i en gåta där någon verkar vilja sätta punkt för gott. Vem är det som vill dem så illa, och varför?”

Adlibris Bokhandel

Mord i fjällen (del 2)

Deckarförfattaren Henny Hoff befinner sig till sin förvåning på ett högfjällshotell. Hon som inte ens kan åka skidor! Det är hennes vän polisen Magda som bjudit med henne på sitt nya uppdrag: att bevaka svenska skidskyttelandslagets uppladdning inför OS. Så istället för en härlig solsemester befinner sig Henny nu i ett snölandskap, på ett hotell dit det bara finns en väg. Och en väg därifrån ...

På det lyxiga hotellet njuter Henny ändå av den friska fjälluften och de fantastiska vyerna. För att inte tala om varm choklad och en spännande deckare framför brasan. Men när skidskyttarna anländer med en oönskad fripassagerare i bagaget står det snart klart att stämningen inom truppen är spänd. Och att en olycka sällan kommer ensam. När livet står på spel är det inte längre viktigast att delta, utan att överleva.

Det här är två böcker som är lite snällare och inte tokblodiga. Påminner om de engelska varianterna på pusseldeckare som man får klura medan man läser.
Kanske det är lite väl många karaktärer och lite väl overklig story men som en sitta och mysa i solstolen deckare fungerar de utmärkt men tyvärr inget wow.

Titel: Mord på slottet & Mord i fjällen
Författare: Madeleine Gustafsson
Förlag: Storytelpublishing 

Den hemliga våningen - Kelly Bowen

London, 2017. Lia får sitt livs överraskning när hon får veta att hennes känslokalla mormor har testamenterat en exklusiv våning till henne - i Paris. Lägenheten på den fashionabla adressen har stått orörd sedan andra världskriget och visar sig vara en skattkammare full av kända konstverk, värdefulla smycken och designkläder. Men det mest chockerande är fynden av nazipropaganda. Lia söker upp konstkännaren Gabriel Seymour. Genom att ta reda på konstverkens ursprung hoppas hon få veta sanningen om sin mormor.

Paris, 1942. Tyskarna ockuperar huvudstaden men den eleganta Estelle Allard påverkas inte av krigets vedermödor. Det är först när nazisterna kommer för att hämta hennes vänner som verkligheten drabbar henne. Utan att tveka hjälper Estelle dem hon älskar, även om hon själv riskerar livet. Vad hon inte vet är att hennes handlingar kommer att få konsekvenser i generationer framöver.


Den hemliga våningen är en spännande skildring av krigets Paris med två starka och karismatiska kvinnor i huvudrollen. Det är en häpnadsväckande berättelse om spioneri, mod och sann kärlek. En bok som är inspirerad av verklighetens Joséphine Baker, Nancy Wake och Virginia Hall. Men även från författarens gammelfarbror som lämnat efter sig dagboks antecknar från första världskriget där han stred och dog.

En berättelse som har ett bra driv under hela boken och som har fina karaktärer och miljöbeskrivningar.
Familjehemligheter, vänskap, förvecklingar och kärlek i lagom mängd gör boken väl värd att läsa dessutom väver författaren ihop de båda parallella handlingarna snyggt och får dem att fungera hela vägen.

Tack för recensionsex

Titel: Den hemliga våningen
Författare: Kelly Bowen
Förlag: Historiska media
Omdöme: 💜💜💜💜

onsdag 25 maj 2022

En enkel till Indien - Cassandra Brunstedt

"En glittrande läsupplevelse! Cassandra Brunstedt är Sveriges svar på Jojo Moyes." Félice Jankell
Modejournalisten Ella Franks vildaste dröm blir till verklighet när hon tackar ja till tjänsten som chefredaktör för världens största modemagasin, som ska lanseras i Skandinavien. Men mitt i drömmen inser Ella att hon borde varit försiktig med vad hon önskade sig. Erbjudandet som verkar för bra för att vara sant, med inflytande, pengar och lyxiga champagnemingel, visar sig snart vara just det. Och en olycka kommer sällan ensam. När Ellas liv rasar samman vet hon inte längre vad hon ska ta sig till.

Utmattad och besviken bokar hon en enkel biljett till Indien och checkar in på ett ashram. Där möter hon meditationsläraren Amit som öppnar hennes ögon på fler sätt än hon trodde var möjligt.


Hatten av för Cassandras debutroman "En enkel till Indien" är en roman om att nå en återvändsgränd och lära sig hitta nya vägar framåt. Om livsförändrande insikter och den magi som först kan uppstå när man saktar ner och skapar rum för den.
Att våga ta steget och göra en förändring är inte alltid så lätt men ibland kan man behöva göra det svåra vägvalet.
Cassandra skriver på ett insiktsfullt sätt med värme och fin känsla. Hon har ett härligt driv och ett lättsamt språk som gör att man bara vill läsa mer och mer. En perfekt sträckläsningsbok i sann feelgoodanda så här lagom till sommaren och semestern.

Tack för recensionsex

Titel: En enkel till Indien
Författare: Cassandra Brunstedt
Förlag: LBförlag
Omdöme: 📙📙📙📙📙

Pestkungen - Mikael Strömberg

För att en berättelse ska bli till behövs inte mer än ett ytterst litet uppslag, ibland inte mer än ett ord.
I flera månaders tid har Mikael Strömberg kämpat med en tilltagande skrivkramp. Inspirationen tryter och skrivandet har stagnerat. Något måste till, annars fruktar Mikael att författarkarriären kan vara över.

Från ingenstans kommer det till honom, bara så där i förbifarten, just som endast ett ord - pestkung. Ett ord som fascinerar, och Mikael börjar söka efter svaret på dess innebörd.

Utifrån det här abstrakta ordet vecklar en makalös, ohygglig och högst konkret historia ut sig. En historia där personer fått sina liv förstörda, där husdjur blivit bortrövade, ungdomar försvunnit och människor bragts om livet. Mitt i denna tidigare okända verklighet befinner sig nu författaren själv, och plötsligt växer en helt ny fruktan fram hos honom.Pestkung är en dokumentärt berättad och andlöst spännande skildring, där Mikael Strömberg blir indragen i outforskade och skrämmande miljöer bortom allmänhetens kännedom.

Oj vilken läskig bok som jag läste på dagtid!
Jag sammanfattar den som: 
En annorlunda bok som  ger mig skräck, kuslig stämning och ryskryp.

Den skrämma nästan ihjäl mig emellanåt. 

Tack Mikael för recensionsex

Titel: Pestkungen 
Författare: Mikael Strömberg
Förlag: LBförlag
Omdöme: 😱😱😱+

måndag 23 maj 2022

Sista säkra - Lisa Christensen

11 september 2001. En kvinna befinner sig i World Trade Centers norra torn på väg mot sitt livs viktigaste möte. Samtidigt som hon kliver ut ur hissen på 78:e våningen närmar sig ett flygplan byggnaden.

2001. Gotländska Leina är au pair hos en lyckad familj på Manhattan, men under den perfekta ytan är inget som det verkar. När Leina anklagas för att arbeta svart anar hon att någon vill bli av med henne, och att den anonyma angivaren finns i hennes närmaste krets.

2018. Audrey är en framgångsrik psykolog som lever ett stillsamt familjeliv i Connecticut. En dag får hon besök av en patient som får allt att krackelera, även hennes egen fasad. Ju djupare hon gräver i patientens förflutna desto mer finner hon om sitt eget, likt en spegelreflektion. Men vilken av spegelbilderna är den äkta? Plötsligt vet Audrey inte längre om hon är god eller ond.


Sista säkra är en psykologisk spänningsroman om familjehemligheter, identitet, rollspel och om hur livet kan forma sig kring tomrummet efter en tragedi. Den utspelar sig i USA och Sverige under millenniets första årtionden som inleddes med terrorattacken 9/11. Det är en suggestiv och labyrintisk berättelse där ingenting är som det verkar.
Den kryper verkligen in under skinnet.
Med ett djup, ett otroligt driv, rappa dialoger och med karaktärer som är spännande blir den här boken en riktig bladvändare. 
Jag älskar hur Lisa lyckas med att knyta samman det hela på slutet och kan inte låta bli att bli förundrad över hur lurad jag blev vid ett flertal tillfällen.
Det finns twister och vändningar som är riktigt snygga och som lyfter boken.
Rekommenderas varmt.
Tack för recensionsex.

Titel: Sista säkra 
Författare: Lisa Christensen 
Ljudbok: Nina Haber 
Utgiven avLbförlag
Omdöme: 5 📕📕📕📕📕
Adlibris Bokhandel

En moders val - Marie Hedegård

Efter lång väntan blir Simone äntligen gravid. Lyckan som hon och maken Alex känner övergår snart i besvikelse och sorg när de upptäcker att fostret kan ha kromosomavvikelser. Hon och Alex har helt olika syn på problemet. För att tänka klart åker Simone ut till familjens ö i skärgården.

Ute på ön tar hon sig in i sin faster Louises gamla sjöbod, som stått igenbommad i tjugofem år. Louise gick upp i rök när Simone var barn och hennes namn får inte längre nämnas. Medan Simone försöker reda ut sitt livs tumult hittar hon några av fasterns gamla ägodelar, som får henne att komma närmare sanningen bakom denna gåtfulla kvinna. En kvinna som också kämpade med att få barn. Kvinnorna tillhör en traditionsbunden familj på Lidingö där ytan är viktig.

En moders val är en roman om familjehemligheter, livets nyckfullhet, svåra val i livet och längtan efter barn.

Hatten av för dig Marie. Vilken bok du skrivit. Den berör mig från början till slut, det finns inga svackor alls.
Familjehemligheter, svåra val och att våga lita på sig själv och ta chansen när den kommer. Att ta steget ut i det okända och förverkliga sig själv ur många olika synvinklar.
Jag har gråtit och jag har funderat. Det är många svåra val som de här karaktärerna måste ta ställning till och ibland sårar det och gör ont.

Jag har både läst och lyssnat och jag gillar Charlotta Åkerblom som läser väldigt mycket. 
Tack Marie för recensionsex.

Jag gillar hur du ett snyggt sätt binder ihop de två parallella berättelserna och hur de vävs ihop under vägen.
MISSA INTE DEN HÄE PÄRLAN!
Har du inte läst Maries två tidigare så är det hög tid att du gör det.
Författare: Marie Hedegård
Titel: En moders val
Omdöme: 5 🌟🌟🌟🌟🌟

onsdag 18 maj 2022

Björnen sover - Emelie Schepp


En hisnande bladvändare om vad begäret efter hämnd kan få en människa att göra.En man hittas brutalt mördad i sitt hem utanför Norrköping. Inuti den sargade kroppen ligger en nalle. Gosedjuret leder kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander till Filippa Falk, en före detta polis som lever med skyddad identitet. Hon har drabbats av en fruktansvärd tragedi och är den enda som har en koppling till gärningsmannen. Men vill hon verkligen hjälpa polisen att lösa fallet?

Samtidigt som åklagare Jana Berzelius försöker spåra upp mördaren gör sig hennes mörka förflutna påmint. Hon tar till alla medel för att skydda mannen hon älskar. Men han har kommit hennes hemlighet på spåren, och bestämt sig för att ta reda på sanningen. Oavsett vad det kan kosta honom.Björnen sover är den sjunde delen i serien om Jana Berzelius. Här ställs Jana inför ett nervkittlande mordfall med oväntade vändningar. Samtidigt får hon allt svårare att dölja var hon kommer ifrån och vem hon egentligen är.

Hon gör det gång på gång och jag blir aldrig besviken.
Vad är det då som gör att jag gillar Emelies böcker så mycket? Jag tror att det är flowet i berättelsen, det rappa språket och hennes konst att hålla mig nyfiken. Hon är extremt duktig med att få parallellhandlingarna att fungera och att få dem att flyta ihop på ett snyggt och bra sätt. Dessutom älskar jag karaktärerna så himla mycket. 


Det är spänning från första till sista sidan och den tappar aldrig farten. 
Rekommenderar dig att läsa de tidigare innan du ger dig i kast med den här.


Hög spänning som är mörkt och riktigt läskig.

Författare: Emelie Schepp
Titel: Björnen sover
Mitt omdöme: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris Bokus

Longingforlove.se - Monika Thormann

Var hittar man kärleken när man passerat 40 plus? Tinder? Andra nätdejtingsajter? Cecilia har förlorat tron på kärleken men är ändå inte beredd att ge upp hoppet.
- Jag valde att göra Cecilia i longingforlove.se lite arg, med kortklippta naglar och platta skor för att jag hade läst så många romaner där jag inte alls kände igen mig. Alla kvinnor klapprade runt i högklackat, bröt av sina konstgjorda naglar, shoppade dagarna i ända, kunde inte köra bil och drömde om att starta kaféer, säger Monika Thormann.

Huvudpersonen Cecilia är arg på män, inte speciellt deprimerad och hon försöker välja en man med intellektet och inte efter sina känslor.

Cecilia arbetar som bibliotekarie, älskar böcker och vill själv skriva. För att närma sig den drömmen åker hon på en skrivkurs i skärgården som leds av Ruben, en känd författare, som väcker Cecilias nyfikenhet. Bland deltagarna finns Jari, en förvuxen ungdom, och den vältränade norrmannen Eldar som båda blir dejtingaspiranter.

Kursveckan blir intensiv för Cecilia. Förvecklingar, längtan efter kärlek, åtrå, en mystisk kontakt på dejtingsidan, men även misstro mot sig själv, sin skrivförmåga och omgivningen. Hur kommer sensommarveckan och den efterföljande resan till Island att påverka resten av hennes liv?


Här har du romanen med hög igenkänningsfaktor speciellt för oss som inte är purunga längre. 
En bok som trots lite glättighet har ett djupare budskap väcker tankar och funderingar. Miljöerna och karaktärerna har författaren lyckats bra med och det finns hög igenkänningsfaktor här. 
En inte allt för förutsägbar bok som bjöd på en del vändningar, humor och rappa repliker.

Titel: Longingforlove.se 
Författare: Monika Thormann
Ljudbok: Anna Asp


Elden ska falna - Linda Ståhl


Ett flyktingboende brinner ner. När elden lagt sig upptäcks kvarlevorna av ett spädbarn i askan. Ingen vet var barnet kommer ifrån, eller vilka föräldrarna är. Kort därpå hittas en ung mamma på stranden i Höllviken, mördad.
Kriminalchef Reub Thelander leder den komplexa mordutredningen tillsammans med kollegorna vid Vellingepolisen. Parallellt ställs de inför svåra dilemman. Estrid Berg är precis på väg att återgå i tjänst efter sin föräldraledighet när en katastrof inträffar. Claes Trygg inleder en förbjuden relation med en kvinna som förekommer i utredningen, en överlevare med mer mörker i sitt förflutna än han först förstår.

En drabbande intrig möter oss i den fristående uppföljaren till Syndaren ska vakna, nominerad till Årets deckardebut 2021. I denna bladvändare är hatet, hämnden och hotfullheten lika påtaglig som den bländande vackra skånska idyllen.


Inte gjorde uppföljaren till Syndaren ska vakna mig besviken snarare tvärtom. En lysande del två som är på snudden bättre än den först. 
Intrigen, miljöbeskrivningar och personerna som berättelsen handlar om är välplanerade och det är kul att det inte är en traditionell spänningsbok. 
Linda skriver på ett sätt som griper tag i mig från start och sedan tack vare ett bra driv så blir det här en bladvändare. En bok som är spännande och inte helt förutsägbar.

Tack för recensionsex

Titel: Elden ska falna 
Författare: Linda Ståhl
Ljudbok: Maria Lyckow
Omdöme: 💛💛💛💛

tisdag 17 maj 2022

Run rose run - Dolly Parton, James PattersonRun, Rose Run är ett unikt romanprojekt av countrystjärnan Dolly Parton och bästsäljarförfattaren James Patterson - en spänningsroman om en ung singer-songwriter som jagas av sitt förflutna.

Varje sång berättar en historia. Det vet ingen lika väl som Rose. Hon är en nytänd stjärna, som sjunger om det hårda liv hon lämnat bakom sig. Hon är också på flykt, från en ondska som kan förgöra henne.
Nashville är staden dit hon sökt sig för att förverkliga sina drömmar. Där finner hon nya vänner och en ny trygghet. Men ondskan hon flytt ifrån kommer allt närmare.
Run, Rose, Run är en roman fylld av musik, spänning och kärlek - ett oförglömligt porträtt av en ung kvinna som är beredd att satsa allt för att lyckas i en tuff, mansdominerad värld.En bok som countryälskare bara måste läsa och det är lite kul med att låterna som nämns i boken även finns att lyssna på. Det är 12 helt nya sånger som Dolly Parton skrivit just för den här boken.
Jag hade tyvärr lite svårt att fångas helt av boken men den fungerar bra som en härlig hängmattebok i sommar.

Tack för recensionsexemplar

Titel: Run Rose Run Författare: Dolly Parton James Patterson Ljudbok: Ella Schartzner Förlag: Bazarförlag

Adlibris Bokhandel

måndag 16 maj 2022

Ingen väg hem - Jenny Lecoat

Sommaren 1940. Två år har gått sedan Hedy Bercu flydde sin hemstad Wien och nazisterna. Nu blickar hon upp mot himlen över den lilla brittiska ön Jersey där tyska flygplan dånar. Hon är övertygad om att en invasion är att vänta.

När tyskarna slutligen går iland avstår de allierade styrkorna från en motattack, och öbor och ockupanter hittar ett sätt att leva sida vid sida. Utan möjlighet att fly gör Hedy vad hon kan för att dölja sin judiska bakgrund. Hon tar arbete som översättare åt tyskarna samtidigt som hon använder sin befattning till att motarbeta dem. I hopp om att komma över information börjar Hedy umgås med en ung tysk officer. Känslorna mellan dem djupnar och hon väntar in i det längsta med att berätta om sin bakgrund.

När kriget intensifieras blir Jersey en livsfarlig plats för Hedy. Snart ligger hennes liv i händerna på mannen hon älskar - en man som också borde vara hennes fiende.

En fantastisk debut Jenny Lecoats bjuder oss på. Ingen väg hem bygger på den sanna historien om Hedy Bercu. Det är en oförglömlig historia om motståndskraft och djärvhet som påminner oss om att vanliga människor allt som oftast är de sanna hjältarna.
En bok som jag sugs in i direkt. En bok som är så bra att jag väljer att både lyssna och läsa. Jag kan inte släppa den.
Den är välskriven, spännande och tankeväckande. Den skildrar miljöer och karaktärer på ett ytterst trovärdigt sätt och jag kan känna hur jag nästan befinner mig mitt i stridens hetta.
Är du som jag en älskare av historiska romaner så ska du inte missa den här.


Titel: Ingen väg hem 
Författare: Jenny Lecoat
Förlag: Historiska media
Omdöme: 💜💜💜💜


söndag 15 maj 2022

Natten.Sömnen.Döden.Och stjärnorna - Joyce Carol OatesWhitey McClaren är före detta borgmästare och en respekterad man i samhället där han bor. När han en dag stannar bilen för att hindra två poliser som brutalt misshandlar en man, slutar det med att han själv blir angripen. Den korta tid som återstår av hans liv tillbringar han på sjukhus, omgiven av sin hustru Jessalyn och de fem vuxna barnen.
I Natten. Sömnen. Döden. Och stjärnorna. berättar Joyce Carol Oates historien om hur en familj prövas i svallvågorna av en tragedi, hur banden mellan familjemedlemmarna påverkas och hur var och en reagerar på sitt eget vis - mer eller mindre oväntat. Det här är en storslagen roman av en av vår tids största författare: en levande, inträngande och naken skildring av ras- och klassfrågor i dagens USA, om psykologiskt trauma, sorg, och att till slut gå vidare och bli hel igen.Visst finns det många spännande karaktärer och visst är den välskriven men tyvärr, jag fastnar inte. Jag är inte den som ger upp en bok i första taget men den här roddade jag inte iland. JAg kan inte sätta fingret på vad som inte funkade för mig. Men ibland är det bara så.
Jag tycker att du som gillar en omfattande berättelse med många olika riktningar ska läsa för som alltid den jag gillar kanske du dissar och vise versa. 
Jag har läst en del recensioner om boken och har förstått att man älskar den eller inte.  
Kanske jag gör ett nytt försök senare.

Titel: Natten.Sömnen.Döden.Och stjärnorna 
Författare: Joyce Carol Oates
Förlag: Harper Collins
Ljudbok: Mimmi Kandler


lördag 14 maj 2022

Blind vrede - Malin Thunberg SchunkeEn våg av skrämmande våldsbrott drabbar Europa. Varje gång återfinns samma märkliga symbol. På Eurojust i Haag tillsätts en utredningsgrupp med den svenska åklagaren Esther Edh i spetsen.
Spåren leder snart till södra Sverige och en andlös kamp mot klockan inleds för att förhindra fler våldsdåd. Men jagar man en ensam gärningsman? Eller är det starkare krafter som drar i trådarna?

Samtidigt lever den italienska åklagaren Fabia Moretti under dödshot från maffian. När hennes hemliga förflutna kommer i kapp tvingas hon att en gång för alla konfrontera sina demoner.
Blind vrede är en dramatisk och mångbottnad thriller om den explosiva vrede som döljs i samhället och om vad som kan utlösas när en grupp gränslösa människor finner varandra. Det är samtidigt en gripande berättelse om individuell moral och vårt behov av mänskliga relationer.

Grattis Malin till den bästa boken i serien. Jag är så imponerad av att du gör det igen fast ännu bättre. 
Som i alla böcker i den här serien finns ett härligt driv och en hållbar story. Det märks att Malin är påläst och att det ligger mycket research bakom. Riktig hög trovärdighet genomsyrar det hela genom hela boken.

Trots att det är många trådar och personer att hålla ordning på så besitter Malin en enorm förmåga att på ett makalöst sätt knyta i hop alla trådar så jag är med i matchen och det utan att hamna i någon svacka.
Missa inte den här serien. Den är grymt bra. Men du! Läs dem i ordning för bästa behållning.


   

Författare: Malin Thunberg Schunke
Titel: Blind vrede 
Ljudbok: Mirja Turestedt
Utgiven av: Piratforlaget
Betyg: 5 🏆🏆🏆🏆🏆

fredag 13 maj 2022

Argbiggornas antikvariat - Frida Gråsjö


Agatha »Agge« Blom är arg. Hennes liv har inte alls blivit som hon tänkt sig. Vid det här laget skulle hon rest jorden runt och haft både man och barn. Dessutom missköter den odräglige hyresvärden underhållet av hennes älskade antikvariat och grannarna i kvinnokollektivet är onödigt påträngande.
När fastigheten bredvid säljs och den nye ägaren visar intresse även för antikvariatet snurrar tankarna i Agges huvud. Kanske borde hon ta den enkla vägen ut och avsluta sitt kontrakt i förtid, något hyresvärden med alla medel försöker få henne att göra. Men när den nye vaktmästaren får det att pirra i magen på henne och kvinnokollektivet visar sig från sin bästa sida kommer hon på andra tankar - åtminstone tills hyresvärden börjar ta till ännu värre övertalningsmetoder.
Nu behöver Agge fundera ett extra varv på om ensam verkligen är stark, eller om alla ibland behöver lite hjälp från sina vänner.Precis som Fridas första bok  Bed & breakfast för lata brudpar så är det här en riktig pärla. Den har hög mysfaktor och man blir alldeles varm i hjärtat efter att ha läst klart den. 
Tänk bara att som boknörd få grotta ner sig en bokrelaterad miljö där allt kretsar kring böcker. Kan det bli så mycket bättre? Det är helt magiskt. Och som bokbloggare och instagrammare blir det ytterligare en dimension. 

Inte nog med att det är böcker, böcker och böcker det bjuds även på lite förvecklingar, intriger och annat smått och gott. Språket är lättsamt och vardagligt och det är ett bra driv genom hela boken. Karaktärerna känns levande och har humor. 
En härlig feelgood som jag verkligen rekommenderar. 

Läs även del 1 i RosnässerienTack Modernista för recex.

Författare: Frida Gråsjö 
Titel: Argbiggornas antikvariat 
FörlagModernista
Omdöme:  📕📕📕📕+++


onsdag 11 maj 2022

Härliga hängmattor
Sugen på att fixa till med mysiga hängmattor i din trädgård. Då ska du snabbt kolla in allt fräckt, snyggt och härligt som Hängmatta online har att erbjuda.


Själv är jag riktigt sugen på de du ser på bilden men de har så mycket mer att erbjuda.                                          
Hangmattaonline kan du läsa om de här och många fler.
Du kan också titta på @tropilex på instagram för att se härliga modeller.
Snabba leveranser och frifrakt vid 300kr. Gratisretur.
Betalt samarbete med Hangmattaonline
 
   
   
En blå bokhög som jag älskar


Här kommer ett gäng blåa böcker som jag gärna rekommenderar 

 1. Josefin Eman - Lantbiblioteket vid älven   Norstedtsförlag

 2. Olséni & Hansen - Hotellgästen                Bokfabriken 

 3. Eli Åhman Owetz Renoveringsobjektet  Harpercollins

 4. Elisabeth Öhman - Pärlbroschen              LBförlag 

 5. Klav Anna Sundbeck   - Sommargästen   Harpercollins

 6. Ewa Klingberg Vaxade juveler och brända hjärtan Historiskamedia

 7. Karin WallénI befintlig skick                    Forum

 8. Anne - Lie Högberg  - När vindarna viskar ditt namn LBförlag

 9. Blixt Hanna - Galleriet vid vattnet Historiskamedia

 10. Söderqvist Cathy Catariana - Fingal Olsson: Harald och Kärleken

 11. Sjöman Helen - Östemalmskarusellen 

 12. Kristin Fägerskjöld - Svarta vingar LBförlag

 13. Frida Gråsjö - Argbiggornas Antikvariat Modernistaread

 14.  Ann Napolitano - Käre Edward Wahlström&Wistrand

 15. Johan Elfner -  Svärmor Ordalaget

 16. Ulrika Rolfsdotter - Rovhjärta  Bazarförlag

 17. Hjulström Carin - Ett lik förmycket Forum

 18. Tomas Tivemark - Vera Malms vidunderliga äventyr Forum

 19. Ragnar Jónasson - Snöblind Modernistaread

 20. Ilaria Tuti - Blommor över helvetet Bazarförlag

 21. Ramona Ivener - Frostänglar Nona