onsdag 21 april 2021

Bennis Brandbil - Emelie Andrén & Jeanette Milde

Mina tankar

Äntligen kunde vi träffas Coronasäkert ute på mormors altan för att tillsammans med mamma Madde läsa om Benni och förskolan Smörblomman. 

    

En helt underbar bok som Joseph 3 år älskade att läsa och vi fick läsa den många gånger.

När man läser de här helt underbara böckerna som duon Emelie Andrén & Jeanette Milde har producerat (läs även mina tankar om Pellas polisbil i tidigare inlägg) så behövs det gott om tid. Man måste helt enkelt stanna länge på varje uppslag då det finns så mycket att titta på och diskutera runt. 


Emelie och Jeanette har fortsatt i samma fina anda och fortsätter att lyckats med konsten att såväl skriva som illustrera utifrån barns perspektiv.
De detaljrika bilderna fångar verkligen barnets intresse och de vill diskutera bilderna ihop med den lästa texten. Då är det smart att texten inte tar över utan att barnen får använda sin fantasi och kreativitet.
En mysig, varm och "lättatttyckaom" bilderbok som jag rekommenderar. Ålder 3 - 6 år

Bokens handling

På Smörblommans förskola finns ett Lådbilsland. Lådbilslandet är det bästa stället i världen tycker Benni och hans kompisar. Idag kör Benni den röda, fina brandbilen. Pella kör polisbilen och Addis ambulansen. Plötsligt händer något. Hjälp! Det luktar rök! Benni och brandbilen måste rycka ut för att släcka elden. Men vad är det egentligen som brinner -

Lådbilslandet är en ny serie spännande berättelser illustrerade med mycket värme och humor. I centrum står barnen på förskolan Smörblomman och fordonen de kör. Ibland blir det knasigt och kanske lite fel, men i Lådbilslandet går allt att lösa!

Författare: Emelie Andrén
Illustrationer: Jeanette Milde
Titlel: Bennis Brandbil
Utgiven av: Alfabeta
Omdöme: 5 🚒🚒🚒🚒🚒

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar