söndag 19 december 2021

Betraktaren - Helene FloodMina tankar
Gillar du spännande böcker som kryper in under skinnet. Ja, då är den här en bok du bara måste läsa!
Den är fylld med mörka hemligheter bakom lyckliga fasader.  Där finns den där känslan av pirr och av obehag när jag läser och psykologiska strängen darrar betänkligt. Det kryper i hela mig.

Det här är en mycket välskriven, spännande och lättläst bok  och under läsandets gång så sker några riktigt oförutsedda vändningar.
Karaktärerna, intrigen och storyn håller hela vägen in i mål dessutom är den helt oförutsägbar.

Första boken Terapeuten var exat lika bra så missa inte den. Böckerna är helt fristående från varandra.  Kan absolut rekommendera båda böckerna.

Boken
Rikke är forskare och lyckligt gift med sin ungdomskärlek Åsmund. Tillsammans har de två barn. Deras nya bostad ligger ett stenkast från Oslos innerstad och här faller allt på plats, det känns perfekt. Harmonin bryts dock när familjens granne ovanpå hittas död, mördad. I ett slag förbyts idyllen i något helt annat. Alla i bostadsområdet är berörda av mordet. Särskilt Rikke. Hon blir varse hur litet hon vet om sina grannar hon lever vägg i vägg med. Likaså att hon måste berätta för sin man vilken relation hon hade till Jörgen, den mördade grannen. Ett besked som även mordutredarna väntar på.

Helene Floods spänningsdebut Terapeuten var en extraordinär framgång runtom i världen. Betraktaren är hennes andra roman.Författare: Helene Flood
Titel: Betraktaren
Utgiven av: bokförlagetpolaris
Omdöme: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus  & AdlibrisInga kommentarer:

Skicka en kommentar