torsdag 23 april 2020

Grävlingen - Fredrik P Winter


Vilken debut han gör Fredrik, en rysare från start till mål...jag är helt slut av spänning. Den kryper in under skinnet och gör mig alldeles darrig av olust.
En enormt bra, underfundig och tät skriven rysarthriller som kommer leva kvar i mig lääääänge. Och jag är tacksam att jag bor på fjärde våningen utan källare vill jag bara meddela. 
Sättet som Fredrik skriver den här berättelsen på är ganska annorlunda. Jag följer huvudstoryn och främst då Annika som är förläggare och Cecilia som är polis men jag får även korta notiser i början av varje kapitel, små otrevliga meddelanden från grävlingen... 


Jag säger bara KÖP eller LÅNA och LÄS den om du vågar...

Handling
Natten till den 6 november varje år bryter sig seriemördaren som kallas Grävlingen in genom källargolvet till sitt utvalda offers hus. Allt polisen finner på mordplatsen är jordrester och blodspåren där offrets kropp släpats ner i underjorden. Cecilia Wreede är polisen som sitter fast i den omöjliga utredningen och förgäves försöker lösa Grävlingens gåta.

En morgon finner förläggaren Annika Granlund ett jordigt manuskript utanför kontorets dörr. Det verkar vara skrivet av författaren Jan Apelgren, känd för att ha skrivit två succédeckare, innan han försvann spårlöst. Manuset heter Jag är Grävlingen. Det är en slags makaber men välskriven biografi om en seriemördare som lever under marken.

Annika, som kämpar med drömmen om barn och hus i ett krackelerande förhållande, ser en möjlighet att rädda förlaget som är på väg mot ruinens brant. Trots att de inledningsvis är motvilliga ser ledningen till slut inget annat alternativ än att ge ut manuset, trots att det är kontroversiellt. Snart blir Annika själv misstänkt för Grävlingens gärningar, och sakta men säkert glider hon ned i ett mörker hon trott sig ha överkommit som barn.

Vem är Grävlingen? Vem är det som skrivit boken? Och vad är det egentligen som ruvar under jorden?

Grävlingen är en psykologisk thriller med övernaturliga inslag, om hur det mänskliga psyket så lätt kan brista under pressen vi sätter på oss själva.


Tack Lbförlag för att jag fick läsa denna pärla!

Författare: Fredrik P Winter
Titlel: Grävlingen
Utgiven avLbförlag

ISBN9789177991519
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

4 kommentarer:

  1. Den här är jag riktigt nyfiken på att läsa! Om jag törs ... ��
    //Miome82

    SvaraRadera