måndag 18 januari 2021

Systrar - Adèle Bréau

Mina tankar 
Missa för guds skull inte den här fina feelgoodpärlan.
Det är en berättelse som jag verkligen tyckte mycket om det är en gripande, rolig och tankeväckande roman om systerskap och familjehemligheter. Och om vikten att våga lita på varandra och att vara den man är.
Systrarna är så olika men ändå så lika och jag gillar hur författaren lyckas med nyanser och beskrivningar av tjejerna. Jag gillar humorn men även undertonen av allvar som löper som en röd tråd genom hela boken.

Bladvändare med ett lättsamt och trevligt språk som är målande och filmiskt. Skulle väldigt gärna se den här som film med Meryl Streep i huvudrollen som mamma Jeanne.


Om boken
Mathilde, Violette och Louise är systrar. Som barn tillbringade de många av sina lyckligaste dagar i familjens hus i pittoreska Provence.

Under deras uppväxt var Mathilde, den äldsta, vacker och dominerande. Violette växte upp i hennes skugga och Louise, den yngsta, föddes många år senare. Den här sommaren samlas systrarna i huset igen, för första gången sedan de dramatiska händelserna förra året. Det kommer att bli en tid av avslöjanden och hemligheter, gråt och skratt - allt under den varma provensalska solen.

Författare: Adèle Bréau
Titlel: Systrar
Utgiven avSekwaförlag
Omdöme:  5 💛💛💛💛💛
Finns hos
Bokus Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar