torsdag 15 april 2021

Je m'appelle Agneta - Emma Hamberg

Mina tankar 

Je m'appelle Agneta är precis som Emmas alla andra böcker, magisk, dråplig och helt underbar. Ja, jag skulle kunna radda upp superlativen i oändlighet men jag tror ni fatta vad jag menar.
Visst finns djupet där och visst finns en underton av bitterhet, allvar och sorg men på det sättet Emma sätter tonen så blir det som en hyllning till livet i stället. 
En feelgoodgoodroman om att självförverkliga sig och att ta kontrollen över sitt liv. Agneta vågar, Agneta gör det hon vågar och hon lär sig mycket om sig själv men framför allt, hon vågar älska sig själv och att säga ja till livet. 

Vill du skratta? Vill du snyfta lite och vill du fyllas av värme? 
I så fall, Grattis till dig som ännu inte läst. Du kommer att stifta bekantskap med ett härligt gäng personer som lär oss att bli livsnjutare och leva här och nu! 

Egentligen finns inte ord för hur mycket jag älskar denna bok! Så se till att skaffa dig den eller varför inte lyssna, Emma läser själv och hur bra gör hon det? HUR BRA SOM HELST! 

Boken var så underbar så har jag växelvis lyssnat och läst. Ja, jag har inte varit kontaktbar enligt min man och det är det bästa betyg en bok kan få! 
Emma du äger!

Boken
Alla människor kan tydligen delas in i färggrupper efter personlighetstyp numera. Min färggrupp är genomskinlig.

Agneta är fyrtionio år och har bleknat in i tapeten. De utflugna barnen hör bara av sig när de vill att hon ska swisha pengar, och arbetskamraterna har absolut noll intresse för vad Agneta gör, tycker eller vill.

Hennes man Magnus, fågelskådare och frisksportare, anser att din kropp är ditt tempel och att templet inte ska besudlas med till exempel rödvin eller aprikosmarmelad. Nej, granatäppelkärnor och quinoa är det som gäller. Lyckligtvis finns ett utrymme bakom frysen i källaren där Agneta kan ha sin marmelad. Att ligga i sängen, dricka vin i smyg och se på tv-serier där folk renoverar franska gårdar är hennes enda, hemliga njutning.

Men när Agneta får syn på en radannons i tidningen vaknar något inom henne.

Äldre pojke behöva hjälp. Nu. Laga mat. Städning jättestor hus. Mycket viktig varje fredagar 17.00 sitt på bar. Måste prata svenskan! Pojken bor Saint Carelle, Provence, Frankrike. Svar till bar-fabien@gmail.com

Några dagar senare står Agneta till sin egen och alla andras förvåning på ett ödsligt torg i en liten by i Provence. Där ingenting är som i annonsen. Äventyret kan sannerligen börja.

Je m appelle Agneta är en roman om att våga kliva ur sig själv, om att inse att livet är kort och att vi borde dansa mer på borden. En roman där Emma Hambergs karaktäristiska livsglädje och människokärlek syns på varje sida.

Författare: Emma Hamberg
Titlel: Je m'appelle Agneta 
Utgiven av: Piratförlaget
Betyg: 5 🍷🍷🍷🍷🍷 +++++

Storytel - Författaruppläsning 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar