onsdag 14 april 2021

Uppdrag djurräddning, Lämnade - Mari Bister

Mina tankar
Det här är del tre i en riktigt trevlig serie för barn. Böckerna om Uppdrag djurräddning är såväl spännande som pedagogiska och de tar upp olika teman.
Maris sätt att använda sig av fantasi i kombination med fakta om djur gör att barn får en dos kunskap tillsammans men en fin berättelse om djur. 
Språket är enkelt med spännande och anpassat till ålderskategorin 6 - 9 år (Mari själv säger runt 8 år) men för att läsa själv tror jag det krävs lite läsvana så jag tycker nog att boken även passar de som är 10 - 11 år. 

En bra bok att använda som diskussionsunderlag då Mari tar upp viktiga bitar som är bra att samtala runt. Därför är ett stort plus de frågor, eller vi kan kalla det för tips och svar som du hittar i slutet av boken. I det här fallet handlar frågorna om katter. Språket är åldersanpassat och driver berättelsen framåt. 
Barnen bjuds på spänning, mysterier, fakta och fina person- och miljöpersonbeskrivningar. 
Det är coolt att det är barnen som löser mysteriet, det tror jag tilltalar läsarskaran.

TIPS!
Titta in på Facebooksidan 
Uppdrag djurräddning  och på instagram  (@uppdrag_djurraddning)
Du kan provläsa här Hoten (smakprov.se)
Läs gärna min intervju med Mari Snabba frågor till Mari Bister

Boken 
Syskonen Lisa och Axel hittar övergivna kattungar som har lämnats på olika platser i Ekeby. Medan de försöker rädda kattungarna ger de sig ut på jakt efter den skyldige. När flera skadade och sjuka katter hittas hamnar syskonen i en farlig situation.

Lyckas Lisa och Axel rädda katterna? Kan de lösa mysteriet innan fler katter råkar illa ut? Och vem är det egentligen som har lämnat kattungarna?

Detta är den tredje boken i serien Uppdrag djurräddning


FörfattareMari Bister
Titel: Uppdrag djurräddning, Lämnade
Utgiven av: Idus förlag
Betyg: 5 🐱🐱🐱🐱🐱
Ålder: 6- 9  år
Finns hos: Idus Förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar