tisdag 9 november 2021

Svart sommar - M W Craven

 
   Ljudbok: Niklas Engdahl (Storytel)


Mina tankar
Svart sommar är del två i serien om Washington Poe och hans vapendragare, den lysande men socialt taffliga Tilly Bradshaw. Jag gillade första delen väldigt mycket och hade rätt höga förväntningar på del två. Och ja, de infriades. Svart sommar var nog snäppet bättre än Brännaren tycker jag.

Den här serien är ren njutning. Allt från språket, humorn och till de målande miljöbeskrivningarna. Dessutom är Craven en fena på att skildra personer och deras karaktärsdrag.

Vi bjuds på en del snabba vändningar och en hel del överraskningsmoment vilket gör att man funderar, vem? varför? och hur? 
En bok som är svår att lägga i från sig och nu ser
 jag ser med spänning fram emot att den tredje boken, Regissören, som står i hyllan och väntar.


Spännande, mörk och fängslande.

Läs del ett först för att få maximal känsla.

Tack för recex.

Boken 
Jared Keaton avtjänar en livstids fängelsedom för mordet på sin egen dotter, Elizabeth. Keaton är före detta stjärnkock, charmig och karismatisk - och en psykopat. Elizabeths kropp återfanns aldrig och Jack Keaton dömdes främst på kriminalkommissarie Washington Poes vittnesmål.
När en ung kvinna stapplar in på en ensligt belägen polisstation med oemotsägliga bevis på att hon är Elizabeth Keaton, hamnar Poe därför i fel ände av en brottsutredning något som kan komma att kosta honom mycket mer än hans karriär. Med hjälp av den enda person han litar på, den lysande men socialt tafflliga Tilly Bradshaw, måste han besvara den verkligt ofrånkomliga frågan: Hur kan en människa vara samtidigt levande och död? Så försvinner Elizabeth igen, lika plötsligt som hon dök upp. Och samtliga spår i utredningen leder tillbaka till Washington Poe...

Titel: Svart sommar (Washington Poe, del 2)
Författare: M W Craven
Omdöme: 5 💥💥💥💥💥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar