lördag 30 oktober 2021

Den hemliga gåvan - Natasha LesterMina tankar
LÄS!
Hon är en mästare på att skriva historiska romaner som man bara inte kan sluta läsa. Den här gången får vi ytterligare en spännande och lärorik kvinnohistoria, och en rejäl modelektion.
En gripande historia om hur långt vi är villiga att gå för att skydda varandra, och om en kärlek som mot alla odds aldrig dör.

Berättelsen utspelar sig i dåtid, 1939 och 1947, och i nutid. Trots det stora persongalleriet har jag inga problem att hänga med och såväl porträtten som miljöerna är rikt beskrivna och ger mig en känsla av att vara där.
Lester har verkligen gjort sin research. Massvis med detaljer och stor trovärdighet följer oss genom hela berättelsen.
En välskriven bok som trots sina nästan 500 sidor aldrig känns tråkig eller seg.

Väntar efter fler böcker av denna fantastiska författare.Boken 
Ny stor roman av författaren till Den franska fotografen. En gripande historia om hur långt vi är villiga att gå för att skydda varandra, och om en kärlek som mot alla odds aldrig dör.

När den australiensiska modekonservatorn Kat Jordan tittar till sin mormors hus i Cornwall, hittar hon till sin förvåning en samling Diorklänningar. I sin jakt efter svaret på hur de hamnade där stöter hon på historien om två systrar som kämpade för England under andra världskriget och fick betala ett högt pris.

Den hemliga gåvan är inspirerad av historien om Christian Dior och hans syster, Catherine, som var aktiv i den franska motståndsrörelsen. Men även av verkliga berättelser från kvinnliga piloter och spioner som utkämpade en dubbel kamp i en mansdominerad värld.

Författare: Natasha Lester
Titel: Den hemliga gåvan
Utgiven avBazar förlag

Dödsspelet - Samuel KarlssonMina tankar
Nu har jag läst alla 4 delarna i Mörköserien och jag säger bara att Samuels författarskap bara växer och blir starkare för var bok. 
Den här fjärde delen var helt klart bästa hittills.
Med en spänning som håller hela vägen och med ett bra driv och och ett språk som för handlingen framåt på ett mycket bra sätt gör den till en bladvändare.
Säger bara det här är en intensiv och spännande deckare som sträcklästes.
Missa inte att läsa de tre som är tidigare och där Morden på Mörkö är del 1 och  I mördarens skugga 
är del 2. Del 3 heter Höstmorden 
Stark jobbat Samuel, nu väntar jag med spänning på del 5. 👍

 


Boken
En grupp tungt kriminella män blir fritagna från kriminalvårdsanstalten i Västervik där de sitter av sina straff för grova våldsbrott. En av dem är ledaren, Sergei Barkov, en våldsverkare som när ett intensivt hat mot Jessica Jackson efter tidigare sammandrabbningar. Nu hamnar de återigen på olika sidor om lagen när Jessica dras in i en intensiv jakt på de förrymda fångarna.
Samtidigt är Johannes, Jessicas son, på långresa i Sydostasien. I staden Chanthaburi i östra Thailand börjar reskassan sina och han blir snabbt ett tacksamt offer för en av de många bedragare som skor sig på aningslösa ungdomar långt hemifrån och innan Johannes vet ordet av är han indragen i en farlig härva med ortens gangsterkung och tvingas in i ett spel med livet som insats. Kommer han någonsin kunna ta sig hem till tryggheten i Småland igen?
Men på Mörkö står ingen trygghet att finna. En kamp på liv och död utspelar sig mellan Jessica och Sergei. Vem vinner och vem förlorar i dödsspelet?


Författare: Samuel Karlsson
T
itel: Dödsspelet
Utgiven av: Lind & Co
Omdöme: ✨✨✨✨++
Ljudbok: Gunilla Leining (Storytel)

Dödsspelet - Bokus


fredag 29 oktober 2021

Matrix - Lauren Groff


Mina tankar 

När jag läste lite i förväg om boken så fastnade jag för den här meningen
MATRIX är en svindlande språklig läsupplevelse som fångar medeltidens magiska miljö av överdåd och äckel med en inlevelse som kryper under huden.

Och precis så var min upplevelse av boken. Det här är en berättelse om passion, tro och en del våld.
Den handlar om viljestarka kvinnor som går sina egna vägar.

Ett fantastiskt språk som är målande och mystiskt vilket ger boken ett bra driv. 

Matrix utspelar sig på ett nunnekloster där huvudpersonen döpts efter verklighetens Marie de France, som av många betraktas som en av medeltidens största poeter men vars liv är helt okänt. I Lauren Groffs tappning blir Marie de France en oemotståndlig amazonkvinna som med list och passion leder sina nunnor till ett liv i lust och överflöd undan illasinnade män och köttsliga frestelser. Det är en historieskrivning som är lika trovärdig som den är frestande och rolig. Bookmark Förlag 

Rekommenderas varmt

Boken

Marie de France är utslängd från hovet för att hon är för ful för att giftas bort.
Året är 1158 och hennes förtvivlan är lika intensiv som det tunga regnet, som smutsen och den överväldigande stanken av ruttnande kött och själar. Men när valet står mellan att begravas levande eller att rädda ett kloster som rids av svält och sjukdomar ser hon ingen annan utväg än att kavla upp ärmarna. Med list, mod och passion leder hon sina nunnor till ett isolerat liv i lyx och lust, undan farorna av illasinnade män och köttsliga frestelser.

 Med avstamp i verklighetens Marie de France ger romanen ett häpnadsväckande nytt perspektiv på kvinnor genom historien, och vår historia i stort.

Författare: Lauren Groff
Titel: Matrix 
Ljudbok: Katharina Cohen
Utgiven av: Bookmarkförlag
Omdöme: 🌟🌟🌟🌟

torsdag 28 oktober 2021

De sammanbundna - Stacey Halls

Mina tankar

Tidigare har jag läst Hittebarnet av samma författare och fullkomligt älskade den boken. Så jag kan lugnt säga att mina förväntningar var skyhöga när jag började med De sammanbundna.

Visst var den här boken också riktigt bra men den kom inte upp i samma nivå som den tidigare boken.
Jag tyckte den var trög att komma in i men ju mer jag läste desto bättre blev den och jag sträckläste på slutet.

Jag gillar hur Stacey Hall beskriver och skildrar hur såväl fattiga som rika har det under den tidsepoken men även hur skillnaden är i kvinnors och mäns sätt att vara och deras olika roller i så väl hemmet som i samhället.

Jag hoppas att det snart kommer ytterligare en roman från författaren.
Mina tankar om hittebarnet hittar du här

Mina tankar om hittebarnet hittar du här
Hittebarnet - Stacey Halls


Boken

I 1600-talets England är det farligt att vara kvinna. Misstankar och anklagelser finns överallt.

Fleetwood Shuttleworth, husmor på Gawthorpe Hall, är 17 år gammal, gift och gravid för fjärde gången. Men inget av hennes barn har överlevt, och hennes man Richard är angelägen om en arvinge. Fleetwood hittar ett undangömt brev från läkaren som förlöste hennes tredje dödfödda barn, och läser där att det inte är troligt att hon överlever ytterligare en graviditet.

Av en slump träffar hon Alice Gray, en ung barnmorska. Alice lovar att hjälpa henne att föda ett friskt barn och att bevisa att läkaren har fel. Alice anklagas för att vara en häxa och Fleetwood riskerar att förlora allt för att hjälpa henne.

De två kvinnornas liv blir oupplösligt sammanbundna medan den legendariska rättegången i Lancaster närmar sig, och Fleetwoods mage fortsätter att växa. Tiden håller på att rinna ut, och bådas liv står på spel.
De är de enda som vet sanningen. Ingen annan kan rädda dem.


Bokfabriken tack för recex.

FörfattareStacey Halls 
Titel: De sammanbundna
Utgiven avBokfabriken
Omdöme: 🌟🌟🌟🌟

Bokus
Ljudbok: 
Katarina Ewerlöf

Magic Vegan, Julbord - sju klassiska turer - Camilla Danilda & Barbara KjellströmMina tankar Jag har länge sagt att vi måste bli bättre på att äta mer grönt. Därför blev jag extra glad över den här fina boken som verkligen överraskade mig positivt.
 

I den finns det lättlagade gröna alternativ som dessutom smakar mycket gott. Till exempel har du den fina ersättaren till sillen, Skärgårdsaubergine som var superenkel att laga. Eller varför inte de goda Chokladdoppade hasselnötsbollarna som är grymt goda.

 

Du kan även testa de juliga vegobollarna av hirs som ser ut som köttbullar.

I slutet av boken hittar du även en vikttabell som gör det lätt att se hur mycket olika mjölsorter väger per dl eller per matsked. Toppen tycker jag.

En härlig och annorlunda receptbok att ge bort till någon som har allt!

 

Boken

Älskar du julen, men vill ha växtbaserad mat på julbordet då är det här den perfekta kokboken för dig. Har du dessutom släkt eller vänner som rynkar på näsan åt vegansk mat kan du överraska dem genom att laga supergoda julrecept.

Magic Vegan JULBORD innehåller tydliga och enkla recept för hemmakocken. Den klassiska julmaten har omvandlats till moderna växtbaserade recept som du med stolthet kan bjuda både inbitna vegetarianer och veganer på, men också dem som i vanliga fall äter kött. Här får du lära dig att göra skärgårdsaubergine, rulla juliga vegobollar, slå ihop en hemlagad rödbetssallad med äpple, griljera senapsinbakad kålrot, laga krämig Magic Jansson, göra kryddiga ostar som går att hyvla, baka saffranskaka som passar dessertbordet och mycket mycket mer. Maträtterna är testade och godkända av både barn, ungdomar och vuxna som antingen är veganer, vegetarianer, flexitarianer eller köttätare.

Magic Vegan JULBORD innehåller mängder med gröna recept som passar ett modernt julbord. Här finns allt från välkomstglögg till den söta och avslutande konfekten. Källa: Magic Vegan - Julbord - Isaberg Förlag AB


Titel: Magic Vegan, Julbord - sju klassiska turer
Författare: Camilla Danilda & Barbara Kjellström 
Fotograf: Patrik Arneke
Förlag: Isabergförlag
Omdöme: 🍆🍆🍆🍆🍆

Sanningens pris - Kelly Rimmer

Mina tankar
Ytterligare en stark roman av Kelly Rimmer. Det här är en stark och härlig relationsroman som berättas på ett vackert och ömt sätt. Den berör.
Den har ett rikt och välgenomtänkt persongalleri där familjebanden och relationerna på ett snyggt sätt för berättelsen framåt.

Absolut en läsvärd roman som även bjuder på lite fina vändningar.
Det blir inte högsta betyg på boken då jag hade svårt att komma in i den men allt eftersom jag läste växte den för att sedan bli en riktig bladvändare.

Läs mina tankar om tidigare bok av författaren
Vad hjärtat aldrig glömmer 


Boken

Beths fars demens har blivit allt värre med åren och när han slutligen flyttar in på ett äldreboende erbjuder sig Beth att rensa ur barndomshemmet. Förvånat upptäcker hon att dörren till det gamla lekrummet är låst med hänglås. Väl bakom den möts hon av en kaotisk röra av sin fars målningar, högar av gamla papper och annat skräp.
När Beth rotar igenom röran finner hon ett löst blad ur vad som verkar vara en dagbok, skriven av hennes bortgångna mor. Beth och hennes syskon växte upp i tron att deras mor dog i en tragisk bilolycka när de var små, men dagboksanteckningen antyder något mycket värre än så.

Steg för steg klarnar bilden av vem Beths mor var. Det är ett skrämmande porträtt av en kvinna drabbad av förlossningsdepression, med en make som långt ifrån liknar den kärleksfulle far Beth och hennes syskon vuxit upp med. Som nybliven mamma utkämpar hon sina egna strider och upptäcker att hon är mer lik sin mor än hon trott.

Tack Lb förlag för att jag fick läsa.

Författare: Kelly Rimmer
Titel: Sanningens pris
Utgiven av: Lbförlag
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
 Bokus


onsdag 27 oktober 2021

Helix - Alexandra Appelqvist & Benjamin Andrée


Mina tankar
Här är en bok som jag hade grymt stora förväntningar på men som inte stod upp till dem.
Till att börja med hade jag oerhört svårt att komma in i boken då det var extremt mycket personer och diverse kändisar hit och dit att hålla ordning på. 
En seg och rörig story och jag saknade drivet framåt.
Efter att ha läst över 100 sidor höll jag på att ge upp.
Men jag tog mig i mål och mitt omdöme blir svalt och ett nja.
Kanske folk som rör sig i Stockholms innekretsar och på Stureplan kommer att gilla den men för mig här ute på landet kändes den otroligt ytlig och flamsig. Hade nog för höga förväntningar.


Boken

Adrian Lind (1)

Det är vinter i Stockholm. Snön faller allt ymnigare utanför skyskrapan Helix, där födelsedagsfirandet av en excentrisk affärsman ska äga rum i dagarna tre. Nöjesreportern Adrian Lind och hans bästa vän Valeria Rossi har lyckats få en inbjudan till den värld av mystik och glamour dit alla vill in.

Men det är inte bara fest för Adrian. Han har en dold agenda. En av kvällens gäster, en ung kvinnlig influencer, har delat ett minst sagt oroväckande inlägg i sociala medier. Det ryktas att hon är försvunnen, och att flera personer på festen, med motiv som svartsjuka, pengar och hämnd, vill se henne död. Vad har hänt Sarah? Och vem kan Adrian egentligen lita på?

I jakten på det stora scoopet börjar han tillsammans med kollegorna på Nyhetsbladet att gräva efter sanningen. Ju mer han får veta, desto mer komplex blir bilden. Snaran dras åt, och Adrian inser att inget längre är som det ser ut att vara. Han måste reda ut vad som har hänt. Innan allt är över.

Tack för recensionsex.

Författare: Alexandra Appelqvist & Benjamin Andrée
Titel: Helix
Betyg: 2💥💥
Finns hos
BokusÄlskar att hata dig - Lovisa Wistrand

Mina tankar
Lovisa har ett sätt att skriva på som fångar mitt intresse från start. Det är snabba och träffsäkra repliker. Det är ett rappt språk som ger ett bra driv genom hela boken. 
Hon är skicklig att få till de olika karaktärernas olika positiva som negativa egenskaper och allt detta blandar hon men massor av humor oväntade vändningar och en del spänning.
En berättelse som utöver det humoristiska perspektivet faktiskt har en underton som är djupare. Att våga bryta upp från det förväntade och förutsägbara och att faktiskt våga slänga sig ut i det okända och testa att göra det som faktiskt verkar helt omöjligt.
Om jag gillade boken? Jag tokgillade och sträckläste den.

Läs även mina tankar om 600 mil till dig 
Boken 
De är varandras raka motsatser, men i kärlek är allt möjligt.

Bianca kämpar för miljön och Adam slänger skräp omkring sig, hon är kattallergisk och han har katt, hon har en universitetsutbildning och han hatar att plugga. Och det värsta av allt: hon föredrar förhållanden och han engångsligg. Det enda de har gemensamt är att de båda vill bli vd på mobiloperatören Future, men innan ledningen bestämmer sig måste Bianca, som söker externt, jobba ett halvår på kundservice med Adam som chef. Han i sin tur måste driva upp teamets försäljningssiffror och sluta dejta kvinnor på kontoret, vilket är ungefär lika hemskt som tvingas gå i kloster. Enligt Adam, alltså.

De avskyr varandra från första stund, men gränsen mellan hat och kärlek är inte alltid tydlig

Författare: Lovisa Wistrand 
Titel: Älskar att hata dig 
Utgiven av: ordberoendeförlag
Betyg: 💘💘💘💘💘
Finns hos
Bokus 
Ljudbok: Ellen Jelinek (storytel)

tisdag 26 oktober 2021

Än sjunger hon inga sånger & Än klappar hjärtat - Susanne Fellbrink

 
Mina tankar
Två helt ok feel-good deckare som stundtals är riktigt spännande.
Böckernas handling puttrar på och det är inte direkt superspännande eller otäckt.
Det hela flyter på i ett tempo som passar när man vill ha det lugnt och skönt.
De båda är väl skrivna och lättlästa böcker med bra flyt och utan blodiga detaljer.
Tredje boken Än klämtar klockan är såklart ett måste att läsas. 

Böckerna

Del 1-  Än sjunger hon inga sånger

Cilla Fallander har alltid levt för musiken, men en händelse i det förflutna satte stopp för en heltidskarriär som artist. I stället arbetar hon nu som nattreporter på Sundsvallstidningen, samtidigt som hon försöker hantera ett äktenskap och två små barn med olika sångframträdanden på helgerna. När hon får idén att starta en showgrupp bestämmer hon sig: det är äntligen dags att satsa på musiken fullt ut.

Samtidigt sprider sig en isande oro i Sundsvall. Flera kvinnor har överfallits av en okänd förövare, och flera är spårlöst försvunna. Cilla börjar mer och mer känna sig övervakad i sin villa och när en personlig tragedi slår till blir hon tvungen att börja nysta i brotten som drabbat staden.

I ett bortglömt hus inte långt därifrån smider en man sina planer. Han längtar efter sällskap. Längtar efter någon som kan sjunga för honom. Och han har siktet inställt på Cilla ...

Del 2 -  Än klappar hjärtat

Det är sommartider i vackra Sundsvall, och snart ska studenternas rop ljuda. Artisten Cilla Fallander har fått ett nytt uppdrag efter vinterns dramatik. Hon ska agera projektledare för nyöppningen av en galleria i stan, och planerna är storslagna. Men redan första kvällen går saker och ting fruktansvärt fel och under den fyra dagar långa invigningen fortsätter problemen att hopa sig. Cilla får till slut en stark känsla av att det är någon som sätter käppar i hjulen för henne, vilket får katastrofala följder. Men varför?

Samtidigt smider en man i en annan del av landet mörka planer. Han har länge sökt efter kvinnan och barnet som en gång flydde från honom, och nu har han äntligen fått ett tips. Och spåren leder honom till Sundsvall.

Än klappar hjärtat är den andra delen i deckarserien om sångerskan Cilla Fallander, som blandar pirrande spänning med dråpliga inblickar i underhållningsbranschen.

Tack Susanne för vinst på instagram

Författare: Susanne Fellbrink 
Titel: Än sjunger hon inga sånger & Än klappar hjärtat 
Förlag: Printz Publishing
Omdöme 3 🌟🌟🌟+
Bokus
Ljudbok : 

Anja Lundkvist del 1  (Storytel)
Gunilla Leining del 2 (Storytel)

måndag 25 oktober 2021

Från fritt fall till hopp - Emma Alexson Accaoui

Mina tankar
Vilken fin bok Emma har skrivit. Hon skildrar en inspirerande och hoppfull berättelse om att kunna bli fri från ångest.
En bok där jag tror att många inklusive mig kan relatera till mycket av det Emma beskriver.
Personligt och ärligt berättad om ett svårt och viktigt ämne.

Emma ger oss mängder av handfasta tips att testa för att må bättre..
En tankeväckande bok som gav mig mycket.


Boken
Välkommen att följa med på ett äventyr som innehåller allt från att stå fastspänd på en flygplansvinge i loopar, fallskärmshoppning och att sova under granar till alla möjliga andra udda utmaningar och upplevelser. Men detta äventyr är egentligen en resa som hade sitt ursprung i att må dåligt och en stark önskan om att hitta sätt att må bättre. För det går väl? Det måste gå.

Tre psykologer, mängder av självhjälpsböcker och år av både yttre och inre sökande har sakta lagt ett pussel. Efter att ha försökt springa ifrån rädslor, ångest och oro alltför länge tog jag dem slutligen i hand och fann - till min förvåning - både mig själv och min inre trygghet.

Jag har försökt skriva den bok jag själv saknade alla de där åren jag mådde dåligt. Jag har äntligen hittat sätt att inte bara orka leva, utan även för att vilja leva. Det här är min berättelse om min resa från psykisk ohälsa till psykisk hälsa.

Resan är inte alltid lätt, men den pågår här och nu. Är du redo för avfärd?

Tack för recex.

Titel: Från fritt fall till hopp
Författare:  Emma Alexson Accaoui
Ljudbok: Författaruppläst
Förlag: Lava förlag
Omdöme: 🌞🌞🌞🌞

 Bokus

söndag 24 oktober 2021

Rosenträdgårdens hemligheter - Katrine Wessel


Mina tankar
Jag måste nog säga att den här serien växer och blir bara bättre för varje bok jag läser. Jag tycker att såväl persongalleri och drivet lyfter för varje del i serien. Ja allt känns bättre och mer genomtänkt.
I denna del precis som i de tidigare så bjuds vi på en hel del dramatik, kärlek och familjehemligheter och dessutom härliga miljöskildringar. 

Återigen fokuserar Katrine på de starka kvinnorna och de får verkligen ta plats och göra sina röster hörda.  
Överlag är jag ju väldigt svag för historiska romaner och den här serien som handlar om överklassfamiljen Winther är inget undantag. En serie som utspelar sig i slutet av 1800-talet i Norge.


Det bästa med den här serien är att de kommer ut ganska tätt och det är kanon för då har man storyn kvar i huvudet och det är bara att sätta tänderna i nästa del.

Som jag skrev i tidigare inlägg så känns det som om det här är en serie som skulle passa finfint för att bli en Tv- serie, den är verkligen filmisk.
Jag har både lyssnat och läst boken och kan verkligen rekommendera både och.

Boken 


Rosenträdgårdens hemligheter (3)

Rose Winther är bortskämd och envis och hon drömmer om den stora kärleken. Efter en olämplig romans skickas hon iväg till morföräldrarna på den engelska landsbygden. Utan några förväntningar anländer Rose till Oaktree Manor, där blir hon kyligt mottagen. Hennes morfar ligger för döden, mormodern är sträng och otillgänglig, medan faster Elizabeth bara är tyst och drar sig undan.


Långsamt rullas familjehemligheten upp, den som för många år sedan gjorde en varm och kärleksfull familj till en kall och olycklig sådan. Är försoning möjlig? Så kommer Oaktrees arvinge Dimpy Ashmore på besök. Rose har föreställt sig en gammal trist man, men han är ung och stilig. Med sig har han sin ginälskande och frispråkiga mor Lillian som bara längtar efter att få ta över godset. Snart går det upp för Rose att hon älskar Dimpy, men han avvisar henne gång på gång. Vad ska hon göra för att vinna hans hjärta? 
Bokprataren: En ny tid - Katrine Wessel (1)

Författare: Katrine Wessel
Titel: Rosenträdgårdens hemligheter 
Utgiven av: Bokförlagetpolaris

Betyg: 4 💜💜💜💜

Ljudbok: Viktoria Flodström /storytel

fredag 22 oktober 2021

Dungen - Rachel Molin

Mina tankar 

En berättelse om livshemligheter om en evig vänskap och om att rikta vreden åt rätt håll för att kunna gå vidare. 
En bok som bjuder såväl på svärta som humor i en salig blandning. En bok som berör och upprör skulle jag vilja säga. 
Med ett rappt språk och ett bra driv tar Rachel oss med på en hissnande resa. Tankeväckande och läsvärd.

Dungen handlar om längtan efter närhet, förlust och evig vänskap. Rachel Mohlin debuterar med en roman fylld av både humor och svärta. Källa:| Bokförlaget Polaris 

Boken 

Om du fick en chans att göra upp med ditt förflutna, skulle du ta den då?


Adina lever ensam i en stor Stockholmsvåning. Hon kryssar mellan välbetalda uppdrag som talarcoach, vidlyftiga sexuella kontakter och aggressiv boxning. En årsdag hon vill undvika är i antågande och när det ringer på dörren och hennes barndomsvän Malin står utanför briserar allt.

Nästan trettio år tidigare lever tonåriga Adina i en liten by utanför Nässjö med sin ensamstående mamma. Livet kretsar kring frikyrkoförsamlingen där hierarkin är kvävande och ledarna har all makt över medlemmarna. Därför vill Malin bli Guds utvalda och hon tar med sig Adina till den förbjudna Dungen. Men inget går som det är tänkt. Ondskan hinner före och Adinas och Malins liv förändras för all framtid.


Tack för recex.
Författare: Rachel Molin
Titel: Dungen
Omdöme:🌟🌟🌟🌟
Finns hos

Kokain - Pascal Engman

Mina tankar
Som vanligt leverera Pascal.
Ytterligare en fullträff där det är fullt ös från början till slut. 
En trovärdig intrig som byggs upp med ledtrådar som skickligt planteras ut och förvillar. 


Pascal levererar ett  rappt språk och har ett himla driv framåt. Dessutom skildrar Pascal flera stora problem i dagens samhälle på ett genuint och träffsäkert sätt.  Han beskriver utanförskap, droger, vapen och dödsskjutningar som idag sker runt om i landet i ett högt tempo och med precision. 

Jag har sträckläst men även lyssnat! Men jag tycker att bästa behållningen blir att läsa den här boken.
En mycket välskriven och extremt spännande berättelse som i vissa stycken är riktigt hemsk!
För bästa behållning läs de som är innan i serien om Vanessa och c:o


      


Boken 
En våldsam avrättning på öppen gata försätter de boende i Järva i skräck. Vad blir nästa drag i kriget mellan de rivaliserande förortsgängen Vargarna och YBT? I skuggan av våldet tvingas butiksinnehaverskan Fatou Diop gång på gång att vända bort blicken av rädsla. 

Men någonstans går gränsen för hur mycket en människa kan svälja utan att göra motstånd.
Polisinspektör Vanessa Frank kopplas in i mordutredningen och finner sig mitt i en brinnande gänguppgörelse där allt verkar handla om kokainet. Samtidigt som hon försöker landa i rollen som fostermamma till tonåriga Celine visar sig hennes nya sårbarhet bli den största utmaningen för utredningen.

Tack Bookmark och Pascal för recex 
Författare: Pascal Engman
Titel: Kokain
Utgiven av: Bookmarkförlag 
Omdöme: 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus

torsdag 21 oktober 2021

För barnets bästa - Anna Welin


Mina tankar

För barnets bästa är en otroligt viktig bok som inte kommer att lämna dig oberörd. Den väcker massor av känslor inom mig såsom ilska, sorg och frustration.
Anna Welin beskriver på ett tydligt och mycket naket sätt hur det kan gå till när ett barn far illa och föräldrarna inte klarar av sitt barn. 
Jag kan känna stor trovärdighet i Annas sätt att beskriva karaktärerna samt hennes enkla sätt att 
förklara hur socialtjänsten fungerar. 

För barnets bästa är en berättelse om hur viktig en varm och kärleksfull familj är för alla barn. Den är stark, jobbig men ack så värdefull att läsa.
Det här är en bok som är svår att lägga i från sig när man väl börjat och det var länge sedan jag kände mig så här berörd av en bok . 
En berättelse som borrat sig in i mitt medvetande och som kommer att stanna kvar där länge. 


Boken

En drabbande roman om en liten flicka och de vuxna i hennes närhet. Saga är bara sex månader gammal när hon omhändertas av socialtjänsten. En granne hittar henne i en barnvagn under en balkong, övergiven och undernärd.


Bara några våningar ovanför försöker hennes mamma begå självmord. Sagas föräldrar är nätt och jämnt vuxna och har redan upplevt mer våld än de flesta gör under en livstid. De är absolut inte rustade för att ta hand om ett litet barn.

Socialarbetaren Rita får fallet på sitt bord. Trots att hon sett många svåra ärenden påverkar den lilla flickans öde henne djupt. Hon lyckas placera Saga i ett familjehem som genast tar henne till sig. För första gången får den lilla flickan uppleva trygghet.

Månaderna går. Sagas mamma har överlevt självmordsförsöket, och föräldrarna är inte säkra på att de vill ge upp sin dotter. Det är starten på en smärtsam process där inget är svart eller vitt.

Tack för recex.

Författare: Anna Welin
Titel: För barnets bästa 
Ljudbok - Philomène Grandin
Utgiven av:
 Norstedts förlag
Omdöme:  💜💜💜💜💜
Bokus