lördag 18 september 2021

En enkel till Amerika - Marie - Louis Marc

Mina tankar 

Det här är en feelgood helt i min smak från start till mål. Den har allt jag kräver att en feelgood ska innehålla. Den har;

  • förvecklingar
  • familjehemligheter
  • romans/ kärlek
  • en bra story
  • en rödtråd som gör att jag bara vill ha mer
  • men framför allt inte så sötsliskig
Författaren har lyckats med bravur att skriva en feelgood som jag sträckläser och som jag älskar hela vägen in i mål. Ett språk som passar genren, miljöer och persongalleriet är så där perfekt lagom och jag känner mig återigen sugen på att besöka New york.

Marie - Louise har seglat upp i toppen på min favoritlista av svenska feelgood författare och jag längtar redan efter hennes nästa bok.

Läs gärna mina tanka om Juni juli halva augusti

Boken Det är 50-tal i Flen och unga Ingrid längtar ut i världen. Jobbet på det lokala konditoriet ger pengar till hyran, men det Ingrid drömmer mest om är att skapa festkläder. Hon lärde sig tidigt att sy, men vet inte hur hon ska förvandla drömmarna till ett yrke.

Tillsammans med sin bästa väninna gör hon en bussresa till Paris för att äta croissanter och dansa, men det dröjer inte länge innan hon möter amerikanen John, som också är där på besök. Attraktionen är omedelbar och Ingrid förälskar sig handlöst.

Några månader senare befinner sig Ingrid på den lyxiga Amerikabåten M/S Stockholm till New York, med en enkelbiljett i handen. John har friat och Ingrid kastas in i en helt ny värld ? en värld som inkluderar nya traditioner, relationer och upplevelser. Men vardagen på andra sidan Atlanten är svårare än hon trott och Ingrid slits snart mellan sitt gamla och nya liv. Var hör hon hemma? Allt ställs på sin spets när hon minst anar det.

En enkel till Amerika är en varm och känslostark roman om att kasta loss i livet och att våga följa sitt hjärta. Marie-Louise Marc har tidigare skrivit trilogin om Betty och den omtyckta romanen Juli, juli, halva augusti. Det här är hennes första historiska roman, som är inspirerad av hur hennes egna föräldrar träffades på 50-talet.
Tack

Författare: Marie Louise Marc
Titel: En enkel till Amerika
Förlag: Printz Publishing
Omdöme 5🌟🌟🌟🌟🌟

Bokus
Ljudbok : Gunilla Leining (Storytel)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar