lördag 10 april 2021

Arvtagaren - Camilla Sten

Mina tankar om boken 

Stor varning utfärdas! Ha tid på dig när du börjar för risk föreligger för sträckläsning.

Man sveps in från start i en härlig spänningsaura där intrigen är tät och Camilla lägger ut små små spår som gör att jag hela tiden funderar på vem? varför? 
En ruskigt bra spänningsroman som är välskriven och där inget är som jag tror.
När jag tror att jag har full koll så händer något igen som kullkastar alla mina teorier. 

Hela handlingen utspelar sig mer eller mindre på samma ställe en gammal herrgård med en suspekt bakgrund och med en vinande snöstorm utanför fönstret. Kan det bli mer rätt för att hitta den där fin krypande känslan i en berättelse?
Extra plus till Camilla som har hållit ner personregistret, det är hyfsat begränsat, vilket jag gillar väldigt mycket då författaren får mig att känna karaktärerna på ett bättre sätt.
Extra plus två, tvisten på slutet... me like.

Den här ska du läsa som gillar kusliga böcker som mer eller mindre kryper in under skinnet  och som leverera ett högt tempo med oförutsägbara vändpunkter.

Bokens handling 
En skrämmande spänningsroman om mörka familjehemligheter som uppdagas på en isolerad herrgård.
Eleanors mormor Vivianne mördas. Hon ser mördaren springa från brottsplatsen, men är kliniskt ansiktsblind och när polisen ber henne beskriva mördaren kan hon inte.

Vid bouppteckningen får Eleanor veta att hennes mormor lämnat efter sig en stor herrgård - en herrgård hon aldrig tidigare hört talas om. Tillsammans med sin sambo, sin moster och en advokat åker hon dit en helg för att bekanta sig med sitt arv. Men huset hennes mormor aldrig berättat om döljer flera hemligheter.

Ju mer Eleanor gräver i det förflutna, desto fler frågor väcks. Vem var Vivianne egentligen? Vem kan ha velat döda henne? Och varför ville hon hålla den märkliga herrgården hemlig?

Eleanor söker desperat efter sanningen, men det är någon som verkar vilja hindra henne från att finna den.Författare: Camilla Sten
Titlel: Arvtagaren
Utgiven av: Norstedts förlag
Omdöme: 🔆🔆🔆🔆🔆

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel: Callin Öhrvall Delmar 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar