måndag 27 september 2021

Det enda jag vill är att leva - Birgitta BerginMina Tankar 🙋
Det här är en av Birgittas bästa! Och då älskar jag allt hon har skrivit.
Den här har verkligen allt. Du får humor, familjehemligheter, intriger, kärlek och en bra berättelse som är mycket tänkvärd. En bok om att våga ta steget, våga göra det du vill och våga vägra ensamhet!
Dessutom en otroligt finstämd berättelse om en oväntad vänskap som ger så mycket positivitet till de båda inblandade. En berättelse om att våga. Att se andra och finnas där trots pandemi och social isolering. 

Jag kunde inte sluta läsa. Det blev en sträckläsare kombinerat med ljudboken. Jag lovar att jag inte var speciellt social under den dagen jag läste.
Den här historien kommer leva med mig länge och jag ska nu skicka boken vidare till min gamla moster 85 år som behöver lite uppmuntran.

Boken 📕
Mitt namn är Linnea Ingrid Wilhelmina, och det enda jag vill är att leva. När Nike hör den gamla damens röst på radion väcks något inom henne. Nike själv lever ett inrutat och snävt liv med sin man Elvis, utan barn och utan vänkrets. Men hon kan åtminstone gå ut, medan denna Linnea sitter helt isolerad i sin lägenhet på grund av coronapandemin. Nikes hjärta värker för kvinnan med den varma rösten.


Nike tar mod till sig och letar upp Linnea, och ringer och erbjuder sig att gå promenader med henne. Det blir upptakten till en vänskap och en frigörelseresa för den blyga ensamvargen Nike, som alltid levt under sin mans regler och inte vågat ta för sig eller stå upp för sig själv. När hon sedan börjar på en kurs i akvarellmålning öppnar det dörrar i livet som Nike aldrig hade kunnat föreställa sig: till skapande, till oväntad självkänsla och oväntad kärlek.

Titel: Det enda jag vill är att leva
Författare: Birgitta Bergin
Ljudbok: Anna Maria Kjäll
Omdöme: 💯💯💯💯💯

2 kommentarer:

  1. Har lyssnat på den! Så bra! Kunde inte sluta lyssna.

    SvaraRadera
  2. Visst är det en härlig bok på många sett.

    SvaraRadera