söndag 31 januari 2021

Klubben för lyckliga slut - Caroline Säfstrand


 

 Mina tankar

Caroline skriver på ett ljuvligt sätt, som trollbinder och får mig att bara vilja ha mer. Nu är boken utläst och tomheten vibrerar i kroppen, jag vill ha mer! Som tur är så är det här första boken jag läser av författaren men absolut inte den sista vill jag lova.

Klubben för lyckliga slut är en härlig feelgoodroman som har allt! Hjärta, smärta och familjehemligheter. Caroline har lyckas hitta en fin balans på att hantera olika typer av sorg och själslig smärta samtidigt som hon förmedlar hopp och glädje. En berättelse som dessutom bjuder på målade miljöbeskrivningar och ett härligt och lagom stort persongalleri. En bok att krypa upp i soffan med, ta med muggen med gott kaffe och tänd ett ljus. Sedan är det bara att njuta.

En bok som berör och stannar kvar. LÄS NU, för tusan !

Om Boken

En roman om att gå vilse i livet men genom nya vänner, skrivterapeuten Sam och ”Klubben för lyckliga slut” hitta tillbaka igen. Eller snarare hitta nya vägar. Cecilia har förlorat sin man i alldeles för tidig ålder, Lisbeth inser att hennes liv har stagnerat och Ivy är en person som oroar sig för allt. Dessa tre väldigt olika kvinnor befinner sig alla vid ett vägskäl i livet när de får en reklamlapp på sina bilar med inbjudan till skrivkursen ”Klubben för lyckliga slut”. Utan att de vet om det tar deras liv nu en helt ny riktning. En dag i veckan träffas de i klubben, djupa hemligheter från det förflutna nystas upp och steg för steg lär de sig att älska, leva och skratta igen. Men kommer de att kunna forma sitt eget lyckliga slut?


Tack för recex.

Författare: Caroline Säfstrand
Titlel: Klubben för lyckliga slut
Utgiven av: Bokförlaget Forum
Betyg: 5 💙💚💛💜💗
Finns hos

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Gunilla Leining

lördag 30 januari 2021

Hennes blå ögon - Lisa Hågensen

Mina tankar
Det här är en bok som jag har svårt att komma in i trots att den är spännande och innehåller mycket av mystisk. För mig är det nog lite för mycket av det övernaturliga och mystik för att jag ska kunna ta den till mig. 

Det är en thriller men som har en del humoristiska inslag. Personligen hade jag nog gillat boken bättre om de övernaturliga inslagen lämnats utanför historien. Men då boken är välskriven och fast den inte tillhör my cop of the så är den helt klart läsvärd. 

Handling
De väntar på henne utanför kyrkporten. Året är 1671 och Kirsti Martasdotter fängslas och anklagas för häxeri. Åtta månader senare rymmer hon. Höggravid, torterad och våldtagen tar hon sig tillbaka hem till Lövaren. Sommaren år 2011. Denna ondskans sommar, när en galning skjuter ihjäl ungdomar på en ö i norska skärgården, ser Raili fram emot sex lugna veckor i sitt lilla torp i Lövaren. Men allt står inte rätt till där runt sjön. Någonting är fruktansvärt fel.

Tack för recex.

Titel: Hennes blå ögon
Författare: Lisa Hågensen
Förlag: Hoi förlag
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Adlibris, Bokus & Hoishop
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel: 
Charlotta Jonsson


torsdag 28 januari 2021

Under ytan - Cecilia Sahlström


Mina tankar 
Hatten av för Cecilia, återigen en riktigt bra spänningsroman, faktiskt hennes bästa hittills tycker jag.
Jag gillar hur hon lyckas skildra olika relationer såväl polisernas i deras arbete men även de relationer som finns blad huvudkaraktärerna i denna historia. 

Cecilia, tidigare själv polis, vågar att 
ta upp viktiga ämnen som kan förekomma inom poliskåren. Hon skriver om korruption, kränkningar och hot och hon gör det med fingertoppskänsla och mycket kunskap. 

Ett stort plus är att kapitlen, inte för långa och de har ett riktigt bra driv att Cecilia dessutom skriver med mycket dialoger gör berättelsen levande och att det flyter på bra.

En tempofylld och bra berättad story som jag läste i en rasande fart som dessutom håller mig på sträckbänken ända in i mål.
Jag undrar många gånger under min läsning av boken, 
Vem? och Varför?

TIPS
Läs böckerna i ordning då vi även får följa Sara och hennes familj i deras vardag.

    


Bokprataren: Vit syren - Cecilia Sahlström del 1Handling
SARA VALLÉN och hennes team från lundapolisen får i uppdrag att utreda en trafikolycka där två civilpoliser omkommit.

Sara är överhopad med arbete och Malva Gran kommer in som välbehövlig förstärkning. När ytterligare en polis, Niklas Verja, rekryteras till gruppen reagerar Malva negativt. Hon säger ingenting, men Sara anar oråd.

De två omkomma poliserna var uppskattade inom kåren, men ju mer Sara och hennes utredare gräver i deras död, desto mer får de känslan av att något inte stämmer. Bilen har ett skotthål på höger däck. Hur kunde brottsplatsundersökningen missa det? Det som såg ut att vara en tragisk olycka verkar nu vara mord.
Boken är den fjärde delen om Sara Vallén.


Författare: Cecilia Sahlström
Titlel: Under Ytan 
Utgiven av: Bokfabriken
Omdöme: 4 📘📘📘📘/ 5
Storytel - Maria Lyckow
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

söndag 24 januari 2021

Fadern - Lotta Lundh


Mina tankar
En bok som startar bra med bra tempo och driv men sedan...Ja sedan tappar den helt farten och jag tappar tråden. Den stampar länge och mycket upprepas och för inte berättelsen framåt... men sedan...ja sedan tar den fart igen och slutet är återigen bra. Snabbt tempo och intressant upplösning.
Det här är första boken jag läser om kommissarie Erik Ljung och tyvärr var det ingen bekantskap som lockar mig för vidare läsning.
Jag har både lyssnat och läst och jag gillar Reine Brynolfsson som uppläsare.

Handling
Kommunalrådet i Sunne hittas mördad utanför sitt hem. Efter sig lämnar han en chockad fru och dotter. Vem kan ha velat se honom död? Kriminalkommissarie Erik Ljung väcks mitt i natten och blir inkopplad på fallet, ett svårt fall utan en tydlig riktning. Kommunalrådet Per Nilsäter var en stridbar man, kan dådet ha politiska förtecken?
Även på hemmafronten är det tungt. En obetänksam flört river upp gamla sår från en tidigare otrohet och Eriks fru Cissi är inte säker på att hon är beredd att se mellan fingrarna ytterligare en gång.

Plötsligt sker en utveckling i mordfallet och Erik Ljung börjar förstå att han kastats in i en utredning som ska dra honom djupare ner i ett ondskefullt mörker än han någonsin kunnat tänka sig.

Tack för recex

Författare: Lotta Lundh
Titlel: Fadern
Utgiven av: Lind & Co
Omdöme: ✨✨✨ +

Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel: 
Reine Brynolfsson


lördag 23 januari 2021

Thoras arv - Pia F Davidsson

Mina tankar
Jag är ett stort fan av historiska romaner och när de dessutom utspelar sig såväl i då tid som nu tid så är det topp!
Särskilt som författaren behärskar den tekniken till fulländning och det gör Pia vill jag lova. Hon knyter ihop säcken på slutet föredömlig.
Man kan nästan känna att det blir som att själv vara med och lägga pusslet och när så boken närmar sig upplösningen så blir jag så glad att den tog en annan vändning än jag hade bestämt mig för att den skulle ta.  

En bok fylld av familjehemligheter, kärlek och spänning som är en intressant och spännande bladvändare. Och vilket bokomslag sen, jag älskar det. 
Jag har både lyssnat och läst den här boken och Gunilla Leining gör ett mycket bra jobb.


Handling
Thora arbetar på Ingeborgs café som osar av svettiga uniformer och surrogatkaffe. En dag kliver hennes morbror in och ber henne om en ytterst ljusskygg tjänst. Över 70 år senare stöter Ethel ihop med Morgan i en blomstrande syrenhäck, och tillsammans försöker de reda ut sanningen kring de okända foton hennes far lämnat efter sig.

Tack för recensionsex

Författare: Pia F Davidsson
Titlel: Thoras arv 
Utgiven av: Ordberoende förlag
Omdöme: 5 💛💛💛💛💛
Finns hos
Bokus Adlibris
Storytel - Gunilla Leining
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

tisdag 19 januari 2021

Stormvakt - Kristina Ohlsson


Mina tankar
Att börja läsa en bok skriven av Kristina innebär stor planering, i alla fall för mig, för jag behöver tid. Tid för sträckläsning. Jag har aldrig någonsin blivit besviken när jag läst författarens tidigare böcker och blev självklart inte det den här gången heller. 
Som vanligt leverera Kristina på hög nivå och jag slukar boken om August Strindberg och polisen Maria.

I härlig start på en ny deckarserie med intressanta och spännande karaktärer. Jag får genast stor empati för Maria som är på arbetet är en kompetent polis som gärna jobbar mycket då hemmets vrå inte är den lugnaste.
Miljöerna kan man lätt se framför sig, de västkustska sjöbodarna och havets vågor. Boken har ett driv som gör att man hela tiden vill veta lite till och Kristinas sätt att bygga historien gör att jag faktiskt inte kunde ana mig till slutet. Det är ett bra betyg enligt mig.
Det här är en spännande och fängslande deckare som dessutom är oförutsägbar och håller i alla fall mig på halster ändå in på slutet!
Väntar med spänning på uppföljaren.

Handling


Efter en räcka framgångsrika spänningsromaner startar Kristina Ohlsson med "Stormvakt" en ny deckarserie om den stillsamme före detta finansmannen August Strindberg. Han anländer till Hovenäset i Bohuslän samma blåsiga natt som den mycket omtyckta läraren Agnes spårlöst försvinner. Bakom sig har August lämnat en framgångsrik karriär för att förverkliga sin dröm och öppna "Strindbergs second hand". Äntligen ska han få ägna sig åt något han älskar, och dessutom på en plats som han längtat efter att återse.
Men hela västkustidyllen skakas av Agnes försvinnande. Polisen, med den empatiska och drivna Maria Martinsson i spetsen, söker efter henne dag och natt. Hoppet om att Agnes ska hittas vid liv blir allt mindre. Vad är det hon har råkat ut för? Och varför får August den obehagliga känslan av att han själv sitter på en del av gåtans lösning?

Tack för recex.

Författare: Kristina Ohlsson
Titlel: Stormvakt 
Utgiven av: Bokförlaget Forum
Betyg: 5🌊🌊🌊🌊🌊 
Finns hos
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Martin Wallström

måndag 18 januari 2021

Systrar - Adèle Bréau

Mina tankar 
Missa för guds skull inte den här fina feelgoodpärlan.
Det är en berättelse som jag verkligen tyckte mycket om det är en gripande, rolig och tankeväckande roman om systerskap och familjehemligheter. Och om vikten att våga lita på varandra och att vara den man är.
Systrarna är så olika men ändå så lika och jag gillar hur författaren lyckas med nyanser och beskrivningar av tjejerna. Jag gillar humorn men även undertonen av allvar som löper som en röd tråd genom hela boken.

Bladvändare med ett lättsamt och trevligt språk som är målande och filmiskt. Skulle väldigt gärna se den här som film med Meryl Streep i huvudrollen som mamma Jeanne.


Om boken
Mathilde, Violette och Louise är systrar. Som barn tillbringade de många av sina lyckligaste dagar i familjens hus i pittoreska Provence.

Under deras uppväxt var Mathilde, den äldsta, vacker och dominerande. Violette växte upp i hennes skugga och Louise, den yngsta, föddes många år senare. Den här sommaren samlas systrarna i huset igen, för första gången sedan de dramatiska händelserna förra året. Det kommer att bli en tid av avslöjanden och hemligheter, gråt och skratt - allt under den varma provensalska solen.

Författare: Adèle Bréau
Titlel: Systrar
Utgiven avSekwaförlag
Omdöme:  5 💛💛💛💛💛
Finns hos
Bokus Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig


söndag 17 januari 2021

RÄVEN – I RUSETS SKUGGA - ANNELI SÄRNBLAD PEDERSON

Mina tankar
Gripande och avskalad berättelse som manar till eftertanke. Om att våga ställa frågor och inte blunda när man ser något som inte stämmer. Oavsett om det är alkohol-, tablettmissbruk eller andra typer av ohälsa.
Efter jag läst sista sidan hamnar jag i många olika frågeställningar och tankar.
Finns det någon jag kan hjälpa?
Har jag blundat för någons problem av bekvämlighet?

Boken skickar ut många viktiga signaler, dels att jag kan hjälpa men även att det faktiskt finns hopp där i mörkret.
Vi måste våga öppna våra ögon och våga se när det behövs, ge kärlek och stötta och därmed inge hopp.

En bok jag rekommenderar alla att läsa och reflektera över. Jag tänker att den vore kanon att använda i en bokcirkel.

Hennes framtidsutsikter såg lysande ut. Som riksdagsledamot och med vänner och familj som brydde sig, kunde det väl inte bli mycket bättre, tänkte många. I Mollys inre var det däremot kaos, vilket hon under längre tid hanterat med alkohol och tabletter. Till slut föll hon. Hårt. Snart befann hon sig på behandlingshem, långt från Stockholmsliv och riksdagsstol. ”Räven – I rusets skugga” av Anneli Särnblad Pederson är en delvis självupplevd berättelse som nu ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar. (källa: siljansmåsar)


Bokens baksida

Hon faller från hög höjd. Och hårt.

Molly kapitulerar inför sitt alkohol- och tablettmissbruk. Hon har nått den avgrundsdjupa botten och ber till slut om hjälp. Trots att många i familjen och vänskapskretsen anser att hon är kunnig och har lyckats i väldigt mycket, känner hon sig fullständigt misslyckad. Alkoholen och tabletterna blev lösningen. Trodde hon. Snart befinner hon sig på behandlingshem, långt från sin stol i riksdagshuset.

Vägen till ett liv utan missbruk blir lång och knagglig. På behandlingshemmet tvingas hon vara ärlig mot sig själv, och mötena med de andra olyckssyskonen ger henne perspektiv på sitt liv. Utmaningen för dem alla är att våga se sanningen i vitögat, släppa skammen, förlåta och börja älska sig själva, med fel och brister – där det svåra inte är att ta det sista glaset, utan att aldrig ta det första igen.

Trots alla böcker och tv-program som görs om beroendesjukdomar, lever ändå skulden och skammen kring missbruk kvar i samhället. Berättelsen har inslag av självupplevda händelser, och författarens hopp är att boken ska kunna bidra till fler diskussioner om sjukdomen.

Författare: ANNELI SÄRNBLAD PEDERSON
Titlel:  RÄVEN – I RUSETS SKUGGA 
Utgiven av: Förlagshuset Siljans måsar
Betyg: 5 💜💜💜💜💜
Finns hos
Adlibris Bokus & Siljansmåsar 

lördag 16 januari 2021

Symbolens skugga, Osynlig makt & Profetians tid - J F Hansson X 3


Mina tankar
Böckerna är så kallade bladvändare som innehåller mycket spänning och action. På den positiva sidan finns att de tar fart direkt och man rycks med.
Dock tycker jag de är ganska traditionella och det är inte direkt något nytt som jag som läsare bjuds på. 
Jag får cliffhangers, snabba och fullmatade händelseutvecklingar, kanske jag kan tycka att det är för mycket av allt och att böckernas kanske hade vunnit på att inte författaren gått all in hela tiden. Vi får möta oövervinnerliga skurkar och de sp kallade hjältarna är okrossbara. Nja inte riktigt min typ av böcker men för dig som älskar typen av action med dessa hjältar är nog det här en ren dröm.


Böckerna startar med Osynlig makt 
Marcus Eriksson - f.d. elitsoldat i Afghanistan och kriminalpolis i Malmö - lider av posttraumatiska stressyndrom. Hans liv har hittills varit ett rent helvete. När det äntligen ljusnar får han ett makabert hotbrev, som leder till att hans vänner och tidigare poliskollegor, Peter och Sara, startar en privat utredning. Medan de gräver i Marcus förflutna upptäcker de att allt inte är vad det först ser ut att vara. Snart framträder en bild av en maktkonstellation med en agenda och historik som är långt mer skrämmande än vad de kunnat ana. De inser att de inte kan lita på någon, att fienden finns mitt bland dem.

I del två Symbolens skugga skickas Marcus och kollegorna utomlands för att förbereda sig inför kampen mot organisationen. Under arbetet med att kartlägga och komma underfund med hur allt hänger ihop inser de snart att brödraskapets nätverk, resurser och historik är långt mer skrämmande än de först trott.

I Profetians tid som är del tre har Lina Hultberg utsetts som ansvarig för den kommande utredningen och hon befarar det värsta när det gäller Marcus och Maria. Snart befinner hon sig i ett inferno av händelser där fienden hela tiden tycks byta skepnad. Profetians Tid är den sista delen i Blodsbandskrönikan. Författaren har hämtat inspiration från historiska och nutida verkliga händelser som vävts samman till en spännande berättelse i högt tempo.

Författare: J F Hansson 
Titlel:  Symbolens skugga, Osynlig makt & Profetians tid 
Utgiven av:
Betyg: 3 👀👀👀
Finns hos
Adlibris & Bokus

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

fredag 15 januari 2021

5 snabba till Gabriella Ullberg Westin


Tack Gabriella för att du vill svara på mina frågor och ett stort lycka till med din kommande bok som jag verkligen längtar efter.

Vem är du – beskriv dig med 3 ord
Envis, nyfiken och fantasifull.

Vilka böcker har du skrivit och varför ska mina följare läsa dem?
Jag skriver serien Morden i Hudiksvall där man får följa den burduse och pragmatiske kriminalinspektören Johan Rokka. Varje bok är fristående men Rokka och hans kolleger på Hudikpolisen följer genom hela serien. Böckerna sägs ofta vara spännande bladvändare.

När kommer nästa bok?  
"När vi faller" kommer i april.


Vad handlar den om?
Den handlar om mordet på Jens Hult, en företagare i bitcoin-branschen. Den handlar även om den skuldsatte snickaren Henry som får ett erbjudande som skulle lösa hans problem men som tvingar honom att gå över en moralisk gräns. Såklart fo Johan Rokkavars privatliv stormar och försvårar arbetet. Hur ska det egentligen bli mellan honom och Janna? När vi faller är en bok om pengar, girighet och hur långt man är beredd att gå för sina barn.

Vilka tre böcker får vi inte missa att läsa?
 • Bakom stängda dörrar av B.A Paris
 • En perfekt affär av Björn Rietz 
 • En helt vanlig familj av Mattias Edvardsson.

Berätta om en dold talang du har!

Jag har en grym serve i padel.

Läsa gärna mina tankar om de två senaste böckerna i serien som båda fått högsta betyg av mig


        

                        Förädaren                Ett enda andetag                        

Böckerna i Rokka serien är de här
De finns även som hörböcker

Ensamfjäril
Springpojken
Fixaren
Slaktaren
Förrädaren
Ett enda andetag

tisdag 12 januari 2021

Bokskåpets hemlighet - Frida Skybäck


Mina tankar
Jag är mållös! Nog för jag gillat Fridas tidigare böcker, men den här...
Jag tror knappast det kan bli bättre och jag har svårt att veta vilka superlativ jag ska använda den här gången. Det känns som om ord inte räcker till. Du måste läsa den och själv förstå vad jag menar.

Fridas sätt att få karaktärerna levande, att kunna ge mig den stämning som karaktärerna känner och att kunna förmedla detta på ett sätt som gör att jag är där, är helt magiskt.
Hon skildra hopp, förtvivlan och en kärlek som vibrerar genom hela boken dessutom lyckas hon med att knyta ihop de två berättelserna som utspelar sig under andra världskriget och i nutid på ett briljant sätt. Att det dessutom finns en familjehemlighet gör ju inte saken sämre. Hatten av för en av de bästa feelgood böcker jag någonsin läst.

En berättelse som har alla ingredienser som skapar en bra feelgood, inget saknas. 
Varning för sträckläsning, du vill inte, kan inte lägga den i från dig. Du måste bara läsa klart.
Dessutom detta vackra bokomslag som måste tillhöra ett av de finaste på länge.

Handling
I ett gammalt bokskåp i mormors slitna stuga hittar Rebecka en dagbok och en samling brev från 1940-talet och det visar sig snart att hennes familjehistoria är mer komplicerad än hon trott. Vad är det för mörka hemligheter som hennes älskade mormor Anna har dolt under alla dessa år?
Rebecka har flytt sin trasiga familjesituation och inte träffat sin mamma på flera år, men när mormor hamnar på sjukhus återvänder hon motvilligt till Skåne. I breven och dagboken får en berättelse från andra världskriget liv. Den unga Anna är förälskad i Luca och beredd att riskera allt när han ber henne om hjälp med att smuggla danska judar över sundet, omedveten om att ingripandet kommer att förändra deras liv för alltid.

Rebecka läser andaktsfullt och inser att hon inte är den enda som behöver försonas med sitt förflutna. Men finns det fortfarande tid nog för familjen att hitta tillbaka till varandra?

Bokskåpets hemlighet är en gripande och hoppfull historia om hur man går vidare efter en tragedi och kärlek så storslagen att den skapar svallvågor genom årtionden.

Tack Frida och LB-förlag för att jag fick möjligheten att läsa din pärla.


Författare:  Frida Skybäck
Titlel: Bokskåpets hemlighet
Utgiven av: LB förlag
Betyg: 5 📕📕📕📕📕
Finns hos
Bokus  & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Finns som hörbok

söndag 10 januari 2021

Irrbloss - Elly Griffiths


Mina tankar 
Ruth Galloway, Harry Nelson och Saltängarna, ja det är något visst med den trion. Även om jag inte tycker att de senaste i serien varit så där bra som de var i början så kan jag inte låta bli att fortsatta läsa om dem. De är härliga människor och mysiga miljöer som man bjuds på och den lite torra humorn passar mig ganska bra.
Även om intrigen den här gången kändes sed till att börja med så tog den sig mot slutet och ytterligare en cliffhanger såklart avslutade den här delen.

En småtrevlig och lite charmig handling med ett och annat mord gör ju inte det hela sämre och det är som vanligt lätt att komma in i boken. Dock tyckte jag att personregistret var lite väl stort. Jag hade lite svårt i bland att ha koll på vem som var vem. Kanske det berodde på att jag lyssnade den här gången och det kan bli lite trixit om det är för många karaktärer.

 
Handling
Det mesta är nytt i Ruth Galloways värld. Hon har en ny partner, ett nytt hem och ett nytt jobb. Men när hennes gamla kollega kriminalkommissarie Harry Nelson tar kontakt och ber om hennes hjälp kan hon inte motstå att säga ja.
Den dömde mördaren Ivor March har äntligen erkänt att han faktiskt mördat fler personer, något Nelson alltid misstänkt, men Ivor tänker inte berätta var de är begravda om inte Ruth kopplas in på fallet. Ivor March berättar för Ruth att han har mördat fyra kvinnor, och att deras kroppar är begravda nära en by vid kärren, som sägs vara hemsökta av irrbloss.

Men är Ivor March ett irrbloss som lurar Ruth tillbaka till Norfolk? Har han en dold plan, och varför är Ruth så viktig för honom? Är det säkert att de sett det sista liket?

Författare: Elly Griffiths 
Titlel: Irrbloss
Utgiven av: Bokförlaget Forum
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Uppläsare Angela Kovács

Läs fler bokbloggar.se

Tidigar i serien med Ruth Galloway som huvudperson

 • 2009: Flickan under jorden (The Crossing Places, 2009)
 • 2010: Janusstenen (The Janus Stone, 2010)
 • 2011: Huset vid havets slut (The House at Sea’s End, 2010)
 • 2012: Känslan av död (A Room Full of Bones, 2012)
 • 2013: En orolig grav (Dying Fall, 2012)
 • 2014: De utstötta (The Outcast Dead, 2014)
 • 2015: De öde fälten (The Ghost Fields, 2015)
 • 2016: En kvinna i blått (The Woman in Blue, 2015)
 • 2017: Dolt i mörker (The Chalk Pit, 2017)
 • 2018: Den mörka ängeln (The Dark Angel, 2018)
 • 2019: En cirkel av sten (The stone circle, 2019) Läs gärna mina tankar om den

Som om ingenting hänt - Anette Nyberg


Mina tankar
En riktig feelgood som tar upp hur det kan gå när den man litar på verkar vara en helt annan. Om att klara sig igenom prövningar när livet visar en annan sida än den man har och som man tror att man lever i. Dessutom hur nya värderingar och förändringar kan vända det negativa till något positivt när saker inte blir blir som man tänkt sig. 
Att ta steget och våga satsa på sina drömmar och om vänskap, relationer och andra intriger som påverkar till att våga testa och nå sina mål.

Du bjuds på romantik, vänskap, motgångar och lösningsfokusering.
Lagom långa kapitel med ett enkelt språk men jag saknar mer miljö- och personbeskrivningar vilket gör att berättelsen inte riktigt ger mig det jag vill ha. Jag tycker början har ett bra driv men sedan tappar den i mitten och står lite stilla enligt min smak och slutet känns som det tråcklas i hop lite väl snabbt och jag känner mig lite snopen när jag lägger undan boken. Visst gillar jag cliffhanger men den här tycker jag ändå blir knepig.

En väldigt mysig debutroman som jag kan rekommendera dig som gillar feelgood att läsa. att läsa

Handling
Lisa flyttar hem med familjen till Glättringe, där hon vuxit upp. Hon ska i lugn och ro packa upp och styla sitt nya hem. Men det tänkta livet förändras snabbt när hennes mamma insjuknar och Lisa måste ta hand om mammas café.

Det blir en hektisk tillvaro med brödbak, stamkunder och missnöjda medarbetare. Hon utsätts för en mängd prövningar men börjar trots allt snart att trivas. Tillsammans med sin syster bestämmer hon sig för att ta över caféverksamheten som de tänker ge en ansiktslyftning.

Lisas man börjar samtidigt bete sig konstigt. Vad är det som händer, hon känner inte igen honom. Till slut får hon svaret som chockar henne. Hennes värderingar och hennes äktenskap sätts på prov. Vem är hon egentligen gift med och vem kan hon lita på?

Som om ingenting hänt är en berättelse om vänskap, relationer och att nå sina mål även i motgångar. Att samla kraft nog att möta sin omgivning när livet inte blir riktigt som man tänkt sig och de som stått en närmast sviker.

Författare: Anette Nyberg
Titlel: Som om ingenting hänt 
Utgiven avCalidris förlag
Omdöme:🍩🍩🍩
Finns hos
Bokus & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig


lördag 9 januari 2021

Att leva eller inte leva - Gunilla Käller


Mina tankar

En bok som jag försökte mig på ett par gånger innan jag riktigt kom in i den men sedan löpte det på bättre och spretigheten som jag upplevde till en början rättade till sig. Gunilla bjuder på många olika känslor i sin berättelse, vad är rätt och vad är fel? Och om hur det är att jobba med självtillit och självkänsla. Ska man våga eller inte.
En berättelse om en inre resa om vänskap och om, hur man ska våga vara den man är.


Om boken 
Klara, mästare i navelskådning, har livsanalysen klar för sig: Relationer är skit. Livet är skit. Efter ett motvilligt samtal med en psykolog ger hon sig ensam iväg på en resa som tar henne upp på Kebnekaises topp.
"Att sitta som en eremit på ett berg och vara klok är lätt men omge dig med människor och livet blir horrendous", säger Shirin, Klaras nyaste och kanske enda vän.

Men kommer Klara våga möta sina egna behov eller ger hon efter för sitt inre mörker?

Författare: Gunilla Käller 
Titel: Att leva eller inte leva 
Förlag: ekström&garay
Betyg: 3🌟🌟🌟 
Finns hos
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Svartsvala - Josefine Roos
Mina tankar

Svartsvala är en annorlunda kärleksroman om hur fruktansvärt det kan vara att inte minnas. Att inte komme ihåg de mest elementära sakerna i livet. Lucía vaknar upp efter en hjärnblödning och då är allt förändrat. Hennes närminne är helt borta och hon blir instängd i ett mörkt rum som kallas minnesförlust.

En gripande skildring som är laddad med massor av känslor såsom åtrå och skuld. Ibland hade jag lite svårt att hålla fokus då det var onödigt mycket av detaljerade medicinska termer för att förklara vad som styr berättelsens känsloliv.
Även om jag i vissa stycken tyckte att boken var svår att ta till sig, kanske det  beror på att den inte tillhör en genre jag brukar läsa, så tycker jag att den är väl värd att läsa. Den kommer att beröra mig en längre tid.


Om boken

"Tornseglaren flyger som till månen tur och retur sju gånger under sitt liv, men jag hann inte se en enda sommargylling, inte älska en enda man, inte föda ett enda barn, tänkte jag när jag dog, mattan luktade som gammalt luktar, jag hade nyss fyllt tjugosex, varför hade jag inte tvättat mattan?"När Lucía vaknar upp efter en hjärnblödning är allt förändrat. Hon har inget närminne, hon måste lära sig allt på nytt, och enligt läkaren kan olyckan slå till när som helst igen. Hon träffar en man och får ett barn, trots läkarens varning, men att klara vardagen är svårt. Allt måste ske nu, innan det är för sent. Men vad betyder nuet när man inte har något minne, hur är man en människa när man inte har något förflutet?

Titel:Svartsvala
Författare:Josefin Roos 
Förlag: Albertbonniers 
Omdöme: ✨✨✨
Omnible - hittar bästa priset på boken åt digtorsdag 7 januari 2021

I mörka vatten - Anna Roos   

I mörka vatten är den tredje och avslutande boken om Vera Jansson som utspelar sig i den lilla idylliska staden Trosa. 

Jag tycker att den här serien är mycket bra. De är välskrivna böcker som alla har en spännande intrig men med väldigt lite av våldsamma scener. De är täta och har ett bra driv.

Vera som är huvudkaraktären är en revisor som råkar snubbla in på ond bråd död som drabbar människor som befann sig i hennes närhet när hon växte upp i Trosa. Boken bjuder oss på den där krypande känslan, den där som tar sig in under skinnet med sin
 suggestiv ton. Den har en ganska torr och annorlunda humor mer åt det ironiska hållet samtidigt som den har en rejäl dos av charm.

En ganska så tunn bok men det gör inget för Anna får till en berättelse utan massa dösnack och tråkiga transportsträckor vilket jag uppskattar. 
Den här boken gillar jag betydligt mer än del ett och faktiskt mer än tvåan, ja den är bästa delen i trilogin. Anna slutför serien med flaggan i topp. Jag önskar att de hade fortsatt och jag kommer sakna den lite buttra och egensinniga Vera.

Spännande, oförutsägbar med trevliga miljö och personbeskrivningar
Extra plus för det sagolikt vackra omslaget på boken och för den fina hälsningen från Anna 💓
Läs gärna del ett först Lika i döden.

Handling 
Regn piskar marken och fyller den porösa gyttjan med små hål. Trädens grenar har trasslat in sig i varandra och hindrar både djur och människor från att passera. Under eftermiddagen har skogen varit fylld av folk. Nu håller kylan dem borta och den enda som gömmer sig i skogen är personen som alla letar efter, vars stela fingrar skymtar i det mörka vattnet.

Hösten är i antågande och träden längs Trosaån har färgats vackert gula. Äntligen har Vera Jansson hittat en köpare till sitt barndomshem, och köpeskillingen är tillräcklig för att hon ska kunna bli delägare i revisionsbolaget hon arbetar för. Allt hon behöver göra är att signera kontraktet för att kunna lämna sitt förflutna bakom sig.

Men så försvinner sonen till en av hennes vänner spårlöst, och Vera släpper allt för att hjälpa stadens invånare att leta. Omgående dras paralleller till Veras brors försvinnande för många år sedan, och mörkret hon gjort allt för att skingra sänker sig åter över husen vid ån.

Tack LB förlag och Anna för fint recex.

Författare: Anna Roos
Titlel: En evig sömn
Förlag: LBförlaget
Betyg: 4 🐦🐦🐦🐦

Finns hos
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Läs fler bokbloggar.se

måndag 4 januari 2021

Bedrägeriet - Staffan Nordstrand

Mina tankar
Det här är den första romanen jag läst som Staffan Nordstrand skrivit. Men absolut inte den sista.
Staffans sätt att skriva tilltalar mig, snabbt med högt driv och med tät och hög spänning. En spänningsroman där det ligger mycket bra bakgrundsarbete vilket gör att den känns mycket trovärdig. I alla fall för det mesta. En smart intrig med ett enkelt språk som ger oss en läskig och brutal historia. En historia för alla som drömmer om ekonomisk frihet och så fel det kan bli. 
En mycket läsvärd kriminalroman.

"Staffan Nordstrands nya roman är en brutal historia för alla som fantiserar om ekonomisk frihet. Vad är en sådan egentligen värd? Är vi alla egentligen bara ett enda felaktigt beslut ifrån att stå ensamma vid ruinens brant?"(Bokens baksida


Om boken
Daniel och Gustav har båda länge tänkt starta fond- och bankverksamhet. Som kollegor på en fondfirma har deras samtal många gånger kretsat kring falska fonder och märkliga tillgångar i svenska och utländska bolag. Kan inte de göra som andra, och lyckas de också? Cecilia, Daniels fru, är inne på samma linje. »Kom igen, Daniel« säger hon. »Starta eget, och börja tjäna riktiga pengar.«Under en middag bestämmer sig Daniel och Gustav, Cecilia och Gustavs fru Eva för att köra igång – ett beslut som blir början på en lång resa, med Daniel i olika skatteparadis och Gustav som bankir på Birger Jarlsgatan i Stockholm.
Året som följer förändrar livet för de fyra på alla plan, när de går från trohet till oärlighet, från att drömma om ekonomiskt oberoende till att svindla enorma summor pengar och från att lyda under lagen till att vara tungt kriminellt belastade. Snart mister en älskad son livet medan ryska maffian infiltrerar verksamheten och någon får sina lemmar brutalt avknipsade av en nära anhörig på ett vardagsrumsgolv i en villaförort.
Tack Staffan för att jag fått läsa din bok

Författare: Staffan Nordstrand
Titlel: Bedrägeriet 
Utgiven avNordHild
Omdöme: 4 🏆🏆🏆🏆
Finns hos: Bokus  & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig lördag 2 januari 2021

Dinas bok - Herbjørg Wassmo


En vackert skriven historisk roman som tog lite tid att läsa. Ibland tyckte jag att den var lite väl högdragen i språket och jag tappade fokus men i slutänden var den väl värd att ta sig igenom.
Det är en fantastisk och gripande bok om Dina som är en otroligt kvinna ur många olika perspektiv, dessutom en kvinna som går sin egen väg. 
Vi bjuds på många olika personligheter och extremt fantastiska och målande miljöskildringar från en svunnen tid.
Ta dig tid och läs den.
 
Om boken
När Dina är fem år gammal inträffar en fasansfull olycka som kommer att prägla hennes liv och förfölja henne för alltid. Dina får skulden för sin mors död och hennes far vill inte veta av henne. Händelsen gör Dina stum, och inte förrän i mötet med musiken många år senare återfår hon talförmågan. I den nordnorska fiskebyn är hon en udda figur, och hon växer upp till en kvinna som inte är som andra. Dina går sin egen väg och vägrar att foga sig i 1850-talets snäva kvinnoroll. Personerna omkring Dina utmanas, förvånas och förtrollas av henne. Hon drivs av omättlig lust och nyfikenhet. Samtidigt som hon är en utsatt människa har hon en hämningslöshet som ger henne stor makt över människorna i hennes omgivning. Dinas drivkrafter är desamma som Gamla testamentets kompromisslösa rättesnören om hämnd, synd och skuld. Det övergivna barnet blir en farlig kvinna.


Dinas bok är en episk berättelse om en stark kvinna, avtecknad mot den norska naturen med havet och sjöfarten i fokus. Boken utspelar sig främst i den lilla nordnorska kustorten där Dina driver ett handelshus, och i bokserien får man följa utvecklingen då 1840-talets fiskeby växer och moderniseras. Omvärlden kan anas vid horisonten – motståndet mot unionen med Sverige, Krimkriget och kontakterna med Danmark på andra sidan havet.

Tack Historiska media för recex.

Författare: Herbjörg Wassmo
Titlel: Dinas bok
Utgiven avHistoriskamedia
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Historiska Media, Bokus  & Adlibris
Storytel: Julia Dufvenius 
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig