lördag 30 oktober 2021

Den hemliga gåvan - Natasha LesterMina tankar
LÄS!
Hon är en mästare på att skriva historiska romaner som man bara inte kan sluta läsa. Den här gången får vi ytterligare en spännande och lärorik kvinnohistoria, och en rejäl modelektion.
En gripande historia om hur långt vi är villiga att gå för att skydda varandra, och om en kärlek som mot alla odds aldrig dör.

Berättelsen utspelar sig i dåtid, 1939 och 1947, och i nutid. Trots det stora persongalleriet har jag inga problem att hänga med och såväl porträtten som miljöerna är rikt beskrivna och ger mig en känsla av att vara där.
Lester har verkligen gjort sin research. Massvis med detaljer och stor trovärdighet följer oss genom hela berättelsen.
En välskriven bok som trots sina nästan 500 sidor aldrig känns tråkig eller seg.

Väntar efter fler böcker av denna fantastiska författare.Boken 
Ny stor roman av författaren till Den franska fotografen. En gripande historia om hur långt vi är villiga att gå för att skydda varandra, och om en kärlek som mot alla odds aldrig dör.

När den australiensiska modekonservatorn Kat Jordan tittar till sin mormors hus i Cornwall, hittar hon till sin förvåning en samling Diorklänningar. I sin jakt efter svaret på hur de hamnade där stöter hon på historien om två systrar som kämpade för England under andra världskriget och fick betala ett högt pris.

Den hemliga gåvan är inspirerad av historien om Christian Dior och hans syster, Catherine, som var aktiv i den franska motståndsrörelsen. Men även av verkliga berättelser från kvinnliga piloter och spioner som utkämpade en dubbel kamp i en mansdominerad värld.

Författare: Natasha Lester
Titel: Den hemliga gåvan
Utgiven avBazar förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar