fredag 24 januari 2020

Mordet på en sjöjungfru - Rydahl & Kazinski
Boken börjar med dessa rader,


Självklart blir jag mer än nyfiken, jag måste bara veta vad som hände under den där perioden som saknas. Författarna tar mig med på en hissnade berättelse, jag får bevittna råheter, ruskigheter, mord och grymheter som jag bara kan fantisera om.
Berättelsen håller ett skyhögt tempo rakt igenom hela boken. Inte en svacka inte en tråkig stund.
Ja, jag ska villigt erkänna att ibland blev den lite väl ruskig och lite väl rå men så spännande att jag var bara tvungen att läsa några sidor till...

Allt utspelar sig under det försvunna halvåret i Andersens liv och jösses så mycket märkliga saker han hinner med att uppleva. Allt från att bli anklagad för mord, kastad i fängelsehålorna till att bli hjälte. 
Gestaltningar och miljöbeskrivningarna är briljanta och jag hoppas innerligt att den här boken blir en film.

Kan denna månne bli årets bok för mig? Den ligger i alla fall väldigt bra till!
En thriller när den är som bäst, du får spänning, grymhet och en välskriven historia på alla plan.Handling

Köpenhamn 1830-tal. Staden plågas av fattigdom, sjukdom och politisk oro. Polisen står handfallen och avskyvärda brott förblir olösta. När den unge författaren H.C. Andersen anklagas för ett bestialiskt mord måste han själv försöka hitta den riktige mördaren och lösa mysteriet för att inte bli oskyldigt dömd.

Till sin hjälp har H.C. Andersen sin berömda näsa för grymhet och en intuitiv kunskap om psykologisk profilering börjar han att arbeta med det makabra mordfallet. Ett fall han sedemera omvandlar till en av sina världsberömda sagor.

Boken är resultatet av ett kreativt samarbete mellan författarna A.J. Kazinski och Thomas Rydahl.


Författare: Rydahl & Kazinski 
Titlel: Mordet på en sjöjungfru
Utgiven av: Bokförlaget polaris
ISBN
: 9789177952169
Betyg: 5🌟🌟🌟
🌟🌟Finns hos: Bokus & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel: Peder Falk

Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se


Mitt år, Det som gått och det som kommer - Bookmark
I första delen av boken finns listor, frågor och övningar. Detta för att på ett enkelt och lustfyllt sätt se tillbaka på det som har definierat året som gått.
I den andra delen finns utrymme att sätta upp mål, planera din tid och uppnå det du vill under kommande år.

Med en exklusiv och vacker formgivning blir det nu enkelt att sammanfatta tiden och planera inför det kommande året. En perfekt gåva till dig själv eller dem du bryr sig om.


Exempel på innehåll:

– Tankeväckande frågor om det gångna året
– Motiverande listor för framtida mål
– Kreativa övningar
– Planering för det kommande året


Vi befinner oss i ständig rörelse och hinner inte alltid ge oss själva uppmärksamheten vi förtjänar. Men tänk om det fanns en möjlighet att pausa tiden för en stund och vända blicken inåt?


Mitt år är ett kreativt, roligt och inspirerande sätt att sammanfatta året som gått och blicka framåt mot det som stundar. Med hjälp av frågor, listor och handfast vägledning blir det nu enkelt att reflektera över allt du har upplevt och planera inför framtida mål.

Skriv ner dina minnen och uppfyll dina drömmar!


Mina tankar om boken
En härlig bok som underlättar om man vill dokumentera saker man gör och gjort, och saker man vill göra och uppleva.
Det finns plats för tankar och reflektioner, både för de framsteg man gör och de goda gärningar man har gjort. Men det finns även plats för reflektioner för de bakslag jag haft och jag kan skriva in saker jag borde lagt mer fokus på. 

Du kan även skriva in sådana triviala saker som serier jag följer, årets musik, men även så viktiga saker som bästa sättet för mig att fylla på energi med, energitjuvar jag bör undvika böcker jag vill läsa och mina mål för att må bättre med träning. Det är ett perfekt sätt att sammanfatta året på.

Fler exempel på saker som du kan skriva in och dokumentera,

  • Årets mest minnesvärda dag
  • Tillfällen då jag har känt mig lugn
  • Saker jag har oroat mig över
  • Olika platser jag har besökt i år, (där finns ett helt uppslag med kartor man kan fylla i)
  • Fem saker jag har gjort för miljön
  • Min bästa och sämsta perioden under året
  • De stunder jag har känt mig älskad
  • En relation jag vill förbättra under året som kommer

Min reflektion
En fylleribok som är så mycket mer, den får mig att stanna upp tänka till och värdera saker i mitt liv på ett nytt sätt. Det har varit spännande och roligt att fylla i den här boken. Men det som kommer bli ännu roligare är att öppna den när 2020 har tagit slut. Har året blivit som jag hade förhoppningar om? 
En fin present att köpa till någon som har allt.

Tack till Bookmark Förlag för recensionsexemplaret!


Omslag: Li Söderberg
Titlel: Mitt år, Det som gått och det som kommer
Utgiven av: Bookmark
ISBN: 9789188859778
Betyg: 5🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos: 
Adlibris | Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Läs fler bokbloggar.se

torsdag 23 januari 2020

Kattstryparen Rum 419 - Stefan Di - Omnia


Det här är en berättelse, skriven som en kriminalroman. Den är baserad på en händelse ur verkligheten. Författaren har valt att skriva om händelsen som en kriminal/ spänningsroman, dock har han valt att ändra på namnen på de inblandade och han har med hjälp av rigorös efterforskning skapat den här historien.

Det är en tjock bok nästintill 500 sidor, trots det är den snabbläst, den har ett högt tempo och ett starkt driv.

Dock känner jag att boken blir mer som en redogörelse för ett fall än att den är en renodlad roman. Jag saknar berättarrösten som jag tycker ska finnas i romaner.
Den kan emellanåt kännas lite seg med lite väl långa sekvenser, för att sedan bli nästan bli för detaljerad och otäck. 

Ett stort plus är att det känns som det ligger en hel de gediget researcharbete bakom 

Jag vill utfärda en liten varning för känsliga personer. Läs bara den här boken om du klarar att hantera mycket råhet och blodigheter.

En återkommande tanke som slår mig under hela läsningen är, detta kan ju inte vara sant, det här är absolut inte möjligt.
För mig hade betyget blivit betydligt högre om den inte varit så brutal och rå. Jag förstår att det säkert gått till på detta sätt, men kanske man inte behöver bli så detaljerad i berättandet. Men som sagt det är en helt personlig känsla.Handling
I rum 419 på Stadshotellet i Västerås hittas Lasse Wiggeby naken på sängen med ett buntband i plast hårt åtdraget runt halsen. En kudde är placerad över hans förvridna, blågrå ansikte. Polisiärt tyder allt på ett rånmord, men omständigheterna är märkliga och motiven många.
Efter etthundratre dagar grips Helen Aaberg-Wiggeby för mordet och förs, med handfängsel och dold under en grön tröja, in bakvägen till sal 6 i Västmanlands tingsrätt för att häktas. Inne i salen spänner hon sina svarta, iskalla ögon i åhörarna och hånler. Hennes självsäkerhet är slående, hon vet något som ingen annan i rummet känner till.
Författaren sitter i samma sal. Ögonen och hånleendet får honom att i samma stund bestämma sig för att ta reda på allt. Vad är det som gör den misstänkta mördaren så självsäker?

Hösten 2013 börjar författaren STEFAN DI-OMNIA gräva grundligt i släkten Aabergs förflutna. Han möts av ett dödligt, fruktat mörker. En släkt fylld av bristande empati och moral och avsaknad av tjuvheder. Ett minderårigt barn som redan som tolvåring är ett charmigt, manipulativt, hänsynslöst monster. Bilden som växer fram visar sig vara mer skrämmande än han någonsin kan föreställa sig. Den skoningslösa brutaliteten förgrenar sig generation efter generation i släktträdet Aaberg. Trettio år av bottenlös ondska rullas upp.

Skräckslagna personer berättar, de som drabbats av hennes ondska. En helvetisk ondska som bekräftas i juni 2015 då hennes egen tolvåriga dotter, som vet att det finns ett ännu större och mer fruktat mörker, yppar åtta ord som får hjärtan att frysa till is.

Författare: Stefan Di - Omnia
Titlel: Kattstryparen Rum 419 
Utgiven avEastförlag
ISBN: 9789198177817
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

måndag 20 januari 2020

Kom i min famn - Caroline Eriksson
Vill du läsa en nagelbitare? I så fall ska du läsa den här psykologiska spänningsromanen.
En stark bok med en nervkittlande känsla rakt igenom. Jag kunde inte sluta läsa den, jag var tvungen att bara läsa ett kapitel till och ett till och...Caroline är mycket skicklig på att bygga upp spänning, den kryper in under skinnet på mig. Hela vägen, från första till sista sidan kryper det och jag bara väntar på att det ska hända något olustigt, något hemskt. 
Boken har ett snabbt tempo, ett bra driv och den är lättläst. Ser fram emot nästa!


Jag säger bara LÄS! Du får en läsupplevelse utöver det vanliga! Se till att ha tid, du vill sträckläsa, jag lovar!

Handling
Psykologiskt drama med familjerelationer i centrum
Hur skulle du reagera om du en dag kontaktades av en främling som avslöjar något som får hela din värld att vändas upp och ner?

Det är vad som händer Thomas, en gift man med en fyraårig dotter, en man som prioriterar familjen och sätter en ära i att vara en god människa.

Samtalsterapeuten Simone Boman får ett uppdrag på företaget där Thomas arbetar och vinner snart hans förtroende. Allteftersom de kommer varandra närmare får hon svårt att hålla den professionella distansen, samtidigt som hon brottas med sina egna demoner. Snart finner hon sig indragen i något mycket större och mörkare än hon någonsin kunnat förutse.

***

Caroline Eriksson har en magisterexamen i socialpsykologi och jobbade i drygt tio år innan hon bestämde sig för att följa sin barndomsdröm och bli författare. Hennes första roman Djävulen hjälpte mig nominerades till Stora Ljudbokspriset 2014 och De försvunna, som utkom 2015, blev en omedelbar internationell succé och såldes till 27 länder. Caroline är född 1976 och bor i Stockholmsområdet med sin man och två barn. Kom i min famn är hennes femte roman och den första delen i en ny serie om samtalsterapeuten Simone Boman i genren Family Noir.


Författare: Caroline Eriksson
Titlel: Kom i min famn
ISBN: 9789150947076
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Lyssna 
Storytel: uppläsare Gunilla Leining
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

lördag 18 januari 2020

Konsten att möta sig själv och andra - Rikard Karlsson


Det här är en bok som jag tokgillar, en bok som ALLA borde läsa. Budskapen som Rikard vill förmedla gäller ALLA, ja du läste rätt, ALLA.
Rikard arbetar som kärlkirurg och hans sätt att se möjligheter istället för hinder och hans enorma positivitet är magisk att läsa om.

Och tänk vilken tur vi har, att han vill dela med sig av detta, sina tankar, kunskap och livserfarenhet med oss läsare.
Ibland när jag läste funderade jag på om inte allt det här är självklarheter? Men sedan tänkte jag ett varv till och insåg, NEJ. Så är det naturligtvis inte.

Något jag gillar och som gör hela boken trovärdig är att Rikard delar med sig av många händelser från sitt egna liv. Men att han är tydlig med att berätta det är ok att man inte alltid klarar av att leva efter de här deviserna.

Viktiga saker enligt författaren är närvaro i möten, att kommunicera och att våga använda glädje och humor i olika möten.
"Ta ansvar för din närvaro och skapa tydlighet gentemot andra men framförallt gentemot dig själv. Våga ställa krav och gör inte avkall på kvalitet när det gäller närvaron, satsa hellre på kvalitet än kvantitet." s.32
Kan man skämta med alla? är en fråga som Rikard ställer, och hans svar är klockrent.
"...Det kan man visst! Under förutsättning att man gör det med respekt och värme och skrattar tillsammans med ...och inte åt."  s.35

Jag rekommenderar verkligen den här boken för alla som jobbar med människor men även om du känner att du vill stanna upp reflektera över dig själv och hur du lever ditt liv.Författare: Rikard Karlsson
Titlel: Konsten att möta sig själv och andra
Utgiven av: Vinnarbyrån
ISBN9789197802079
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken

fredag 17 januari 2020

Upprättelsen - Mats Ahlstedt


Det känns som Mats avslutar sin serie om Fatima. Det blir mycket fokus på hennes privatliv och det är nästan ett måste att man läst de tidigare böckerna i serien för att kunna hänga med i alla vändningar. Jag har verkligen gillat böckerna om Fatima och den här gör mig inte besviken.
Precis som i tidigare böcker finns ett bra driv, snabbt tempo som gör att den är väldigt snabbläst. Man får det man hoppas och önskar sig i den här genren, spänning.
Ett värdigt avslut för Fatima? Eller?
 

Handling
Kriminalkommissarie Fatima Wallinders man Dragan förverkligar sin livsdröm och öppnar en serbisk restaurang i ett gammalt kulturhus i Kungälv. Redan första kvällen utsätts restaurangen för beskjutning. Kort därpå hittar Fatima Wallinder en man mördad vid Bohus fästning i närheten av restaurangen. När ytterligare en person hittas död i en fängelsehåla i den gamla borgruinen misstänker utredarna att det finns en koppling mellan offren. Kan det ha med det gamla kulturhuset att göra? Eller härjar en seriemördare med en helt annan agenda? Fatima Wallinder, som är föräldraledig, börjar göra egna efterforskningar. Steg för steg närmar hon sig en fruktansvärd familjehemlighet.

Upprättelsen är en fristående uppföljare till Den sista vilan (2017) och Fruktans hus (2018). När Den sista vilan utkom 2017 innebar det en efterlängtad nystart och fortsättning på den populära serien om Fatima Wallinder.

Författare: Mats Ahlstedt
Titlel: Upprättelsen
Utgiven av:Bokfabriken
ISBN9789178352548
Betyg: 3🌟🌟🌟
Adlibris 
Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Katarina Ewerlöf
Läs även andra bloggar om boken

torsdag 16 januari 2020

Kungen av Gomorra - Erik Nilshammar

En välskriven, lättläst och ganska roande historia med karaktärer som är dråpliga. Språket känns helt rätt till de karaktärer och miljöer som Erik skriver om. Ibland upplevde jag likheter mellan Arto Paasilinnas och Eriks sätt att skriva. Kanske en förebild? Humorn finns, men även en hel del djup.
Trots det så fängslade tyvärr inte boken mig och så är det ibland. Allt passar inte alla men jag ångra absolut inte att jag läst den. Jag ska ge den till mitt ex, han kommer att älska den!


Handling
Under en onormalt het sommar tar journalisten Benka Olsson bussen upp mot de ensliga Vidderna. Framme i Storå möts han av torka, en besatt schaman och obehagliga minnen som länge legat begravda.
Det som från början ser ut att vara ett enkelt uppdrag utvecklar sig snart till ett flammande inferno. Vattenbrist, ett multinationellt gruvbolag och en mordisk krögare tvingar Benka och resten av Storå, med den oberäknelige enslingen Storå-Tarzan i spetsen, till en kamp på liv och död.
I Kungen av Gomorra, den tredje och sista delen av Erik Nilshammars trilogi om Vidderna, möter Storå-Tarzan och de övriga färgstarka karaktärerna, sin största utmaning hittills. Aldrig har en glesbygdsskröna varit virilare än i Erik Nilshammars litterära frontalkrock på grusvägen mellan Knohult och Vittula.
  

Författare: Erik Nilshammar
Titlel: Kungen av Gomorra
Utgiven av: Chatterboxprod.com
ISBN:9789198246643
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken

Jägarinnan - Kate Quinn


Ytterligare en bok att sträckläsa från författaren Kate Quinn. Jag hade extremt stora förväntningar på den här boken då jag tokälskade hennes förra bok Kodnamn Alice.
Visst den här är också super bra men för mig kom den inte upp i samma klass.
Jag hade svårt att ta mig in i den, det blev rörigt med alla hoppen mellan de olika åren, 
Sibirien, före kriget 1950, efter krigsslutet, och Boston 1946 samt de olika personerna.
Men sen... när jag landat i vem, var och hur så sträckläste jag den och när jag körde till jobbet åkte den på i örat från storytel med Callin Öhrvall Delmar i lurarna som förövrigt läser den mycket bra!
En otroligt välskriven och spännande historisk roman som har allt, spänning, familjehemligheter, mod och vänskap. Kryp upp i soffhörnan tänd ljus, drick något gott och släng dig ut tillsammans med stridspiloterna Natthäxorna och träffa Jägarinnan och följ med på den spännande jakten på henne.


Handling
Sibirien, före kriget: När andra världskriget närmar sig sätter den våghalsiga stridspiloten Nina Markova allt på spel och ansluter till Natthäxorna, ett kvinnligt bombregemente. Men när hon hamnar bakom fiende- linjen, i händerna på den ökända mördaren, kallad Jägarinnan, tvingas hon uppbåda all sin styrka och list för att överleva.

Köln,
 1950: Efter krigsslutet lämnar den brittiska krigskorrespondenten Ian Graham journalistiken för att leta upp nazistiska krigsförbrytare. Ett mål kvarstår: Jägarinnan. För att hitta henne söker han upp Nina, det enda vittne som lyckats fly från henne levande.

Boston,
1946: Sjuttonåriga Jordan McBride blir överlycklig när hennes pappa, som varit änkling under en lång tid, äntligen träffar en ny kvinna. Men snart märker hon att den milda tyskan döljer något. 
Jordan börjar gräva i sin nya styvmors bakgrund och inser snart att hela hennes familj bär på stora hemligheter. Tre gripande människoöden flätas samman i Kate Quinns nya storslagna verk om kvinnligt mod, oväntad vänskap och familjehemligheter under andra världskriget.

"Verklighetstrogen och levande ... Den ryska bombpiloten Nina påminner om en stenhård, men också sårbar föregångare till Lisbeth Salander."


Läs gärna tankar om tidigare boken Kodnamn Alice
Tack HarperCollins för recex.

Författare: Kate Quinne
Titlel: Jägarinnan
Utgiven av HarperCollins
ISBN:9789150947069
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Callin Öhrvall Delmar
Läs även andra bloggar om boken

Kompisjakten - Lotta Hellström & Linda Weiland


Kompisjakten är en trevlig och charmig liten bok. Den beskriver så väl hur det kan vara att känna sig ensam och längta efter en kompis. Vida bjuder oss på lite bus och tokigheter men även en sjuårings funderingar. Härligt illustrerad med lite tokiga och roliga bilder att samtala till men fina färger som gör mig glad. Passar till åldersgruppen 6-9 år som både högläsning med även till de som just knäckt läskoden då den är välskriven med ett språk som fungerar utmärkt till den tänkta målgruppen. 


Handling
Vida har tråkigt!
Hon har flyttat med sin pappa till ett gammalt hyreshus på Planetgatan. Tyvärr bor där inga andra barn. I sandlådan finns bara kattbajs och under gungorna växer högt gräs.Vida tar till all sin påhittighet och list och ger sig av på kompisjakt ... med oanat resultat.
Kompisjakten är första boken om Vida. Det är en kapitelbok för stora och små, att läsas högt eller tyst. Boken bjuder på skratt och fnitter och lite allvar. Framförallt är det en bok om ovanlig vänskap.

Lotta Hellström berättar med värme och humor om hur det är att vara sju år och längta efter vänner.
Linda Weilands underfundiga illustrationer ger uttryck åt bokens finurligheter.
Tack till alla inblandade för en trevlig recensionsbok! 
Författare: Lotta Hellström 
Illustratör: Linda Weiland
Titlel: Kompisjakten
ISBN:9789198525052
Utgiven avUnderthekite
Betyg: 5 
🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.seonsdag 15 januari 2020

Drakjakten - Suzanne Mortensen

En perfekt högläsningsbok som jag tycker var riktigt bra. Men även för barn som har upptäckt läslusten.
Den är välskriven med ett språk som fungerar utmärkt till den tänkta målgruppen. Det är målande så man kan lätt se bilder och föreställa sig hur omgivningar och drakarna ser ut. Den har ett fint flyt och lagom med svåra ord perfekt längd på kapitlen.

I boken finns även några bilder, jag tycker de är trevliga och de tillför att man kan diskutera mängder med olika saker utifrån dem. 
Tack till Suzanne att jag fick läsa den här trevliga boken. Jag kommer lätt läsa den för mina barnbarn när de blir lite äldre. 
Handling
Tänk att få sin dröm om ett husdjur uppfylld och att husdjuret är en drake. Jakob önskar sig ett husdjur, men inte vilket husdjur som helst- en drake ska det vara! När han får en leksaksdrake i födelsedagspresent blir han först besviken. Men snart upptäcker Jakob att presenten är magisk. Den är faktiskt ingen plastfigur som bara står och glor i bokhyllan, Drakbard är en livs levande drake som äter kaktusar och kan prata. Snart tar han med Jakob och bästisen Bella på ett äventyr. De måste hjälpa Drakbard att hitta ett stulet drakägg!
Ett härligt högläsningsäventyr av Suzanne Mortensen, med roliga illustrationer av Andrea Femerstrand.

Författare:
 Suzanne Mortensen Titlel: Drakjakten
ISBN: 9789132202490
Utgiven avWahlströms förlag
Betyg: 5 
🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

Främlingen, Döden lurar mellan raderna - Elly Griffiths


Mina förväntningar på Ellys nya bok var skyhöga.
Tyvärr måste jag säga att jag blev oerhört besviken. Jag tycker upplägget av historien blir rörig då den berättas ur tre olika perspektiv, mamma Clare, dottern Georgia och Kriminalinspektör Harbinder.
Det här är en mordgåtan, där den fiktiva Hollands berättelse är inspiration och som ligger till grund för det hela. Allt utspelar sig i en gotisk gammal skola. Historien är välskriven och gestaltningarna är bra som vanligt när det gäller Ellys böcker. Miljöerna är utsökta och det hela utspelar sig i en gotisk gammal skola med en vita frun som spöke.

För mig är alla i princip misstänkta ända fram till slutet och upplösningen,  är briljant gjord. Dock saknar jag drivet, humorn och spänningen. Det här är en ganska lågmäld historia som jag inte fastnade för över huvud taget. Trots det så är den klart läsvärd!


Handling
Clare Cassidy är inte främmande för mord. Åtminstone inte i teorin: Hon undervisar i litteratur, med skräckförfattaren R.M. Holland som specialintresse. En gång om året håller hon en kurs för att dryga ut lönekuvertet, där studenterna djupdyker i det mörka, sällsamma författarskapet.
En dag förenas teori och verklighet på ett brutalt sätt när en av Cassidys kollegor hittas död. Intill offret hittas en lapp meden rad av R.M. Holland. Polisen är övertygad: lösningen till det makabra mordet finns i böckerna.
Clare är skräckslagen över tanken på att mördaren skulle vara någon som hon känner – och konfronterar alla sina rädslor i sin privata dagbok. Anteckningarna blir ett sätt att härda ut. Men så upptäcker hon en dag ett par okända rader i dag­boken, skrivna med en handstil som inte är hennes: »Hej Clare. Du känner inte mig.«
Tack
Modernista för  recensionsex.
Författare: Elly Griffiths
Titlel: Främlingen, Döden lurar mellan raderna
ISBN: 9789178930593
Utgiven av: Modernista
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

tisdag 14 januari 2020

Happy healty Holy, den yogiska vägen till ett helt & hållbart liv - Malin Svanholm
En spännande bok som tar upp olika fördelar med att satsa på yogan. Det är en bok som vill ge dig hjälp att hitta nya möjligheter i vardagen. En egen väg till att må bättre skapa en inre frid och ett större fokus. Till ett hållbart liv.

Du gör det genom att ta dig an 16 uppdrag. I boken får vi följa Malin på hennes resa med de 16 uppdragen. Allt från att bli mer närvarande i livet till att kom i säng och få tillräckligt med sömn. Men du får även hjälp med att fundera på dina vanor, tex tv vana, matvana och hur du motionerar.
I boken finns det utrymme att skriva ner sina egna uppdrag och för att kunna reflektera på livet.
I kapitlet Andningskontroll ges många bra råd och tips på hur en bra andning ska göras och varför det är så viktigt att andas rätt! I yogan finns ett ordspråk som lyder;

Vi föds med ett visst antal andetag och när de är slut så är också vårt liv slut.

Jag gillar bokens upplägg med förklaringar, den är lättläst och ger mig många konkreta tips som jag faktiskt kan ta till mig och testa. Så läs boken, lär dig andas rätt och lev längre!


Bokens innehåll
En bok för alla som någon gång har funderat över sin plats i tillvaron och tycker det är dags att vandra sin egen väg. med hjälp av yoga kan vi alla hitta möjligheter vi inte visste att vi hade.
I den här boken har jag applicerat de logiska principerna i en vanlig vardag med familjeliv, yrkesliv och inre och yttre krav. Jag tar mig an 16 olika uppdrag för att utforska hur allt från disciplin, en tupplur och bastubad till att skänka bort sin båt kan hjälpa oss att hitta vår väg i livet. När såväl hjärnan, hjärtat och kroppen får vara med så kommer kraften, lusten och tilliten till oss.

Den här boken är en inbjudan till dig att följa med på den yogiska vägen för att utforska din egen väg! Du behöver inte ha någon som helst yogavana och du behöver definitivt inte tro på något särskilt. Allt du behöver är en lust att utforska dig själv, en längtan efter något större och en nyfikenhet på livet. Välkommen att följa med! 
Från Malins webbsida

Författare: Malin Svanholm
Titlel:  HAPPY, HEALTHY, HOLY - DEN YOGISKA VÄGEN TILL ETT HELT OCH HÅLLBART LIV 
Utgiven av: 
underthekite
ISBN: 9789198525113
Betyg:
5 🌟🌟🌟🌟🌟 
Finns hos
Adlibris
Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

bokbloggar.se


söndag 12 januari 2020

Den femte årstiden, Den söndrade jordens del 1- N.K JemisinMed risk att få hela Sveriges Sf emot sig så kommer här min spontana tanke.

För det första så är det alltid tråkigt att behöva skriva recensioner på litteratur man inte gillar. Oftast är det inte fel på boken eller på författarens sätt att skriva. Som det är i det här fallet utan helt enkelt så är det min brist på intresse av sf litteratur som är det stora problemet.

Jag hade verkligen peppat mig själv och sett fram emot boken men efter 50 sidor gav jag upp. Jag insåg att jag aldrig skulle ta mig igenom den. jag förstod ingenting av det jag läste... det var alldeles för mycket information och begrepp som jag inte känner till vilket gör att jag inte förstod vad som menades. Trots att i boken finns två appendix där man kan kolla upp vad alla nya ord betyder så fungerade det inte för mig.
Det är som sagt trist när man inte gillar en bok och när man dessutom fått den  recensionsexemplar vill man verkligen försöka.
Som tur är vet jag att det finns många därute som fullkomligt älskar den här,  och stort grattis till er! Jag kommer inte att försöka mig på sf genren något mer.

Tack till Norstedts för recensionsexemplaret! 

Handling

“Den söndrade jordens enda kontinent kallas Stillheten. Men jorden är allt annat än stilla: skalv och jordbävningar kommer och går ständigt. Ibland går jorden in i en Femte Årstid, som kan sträcka sig över flera år. Då antar dessa vulkaniska, seismiska, atmosfäriska, geomagnetiska omvälvningar apokalyptiska proportioner. Under historien har civilisationen på Stillheten kommit att organiseras i ett kast- och rassystem. Utanför det står orogenerna, utstötta ur och förslavade av samhället, men samtidigt nödvändiga för att skydda mänskligheten, eftersom endast de kan påverka och motverka de seismiska krafter som hotar dess överlevnad. Nu råder Femte Årstiden återigen – kommer världen att gå under eller kan någon rädda den?

Essun har lyckats hålla hemligt för sin man Jija och sin omgivning att hon är orogen. En dag finner hon sin treårige son Uche död – ihjälslagen för att han visat tecken på orogeni. Och den som dräpt pojken är Jija.

Han har nu flytt tillsammans med deras dotter Nassun, som även hon har ärvt förmågorna. Essun måste hitta sin dotter innan något ont händer henne. Men var ska hon söka?

I Den femte årstiden berättas också om den unga Damaya, som tas till Navet där hon utbildas för att tjäna mänskligheten, och den äldre Syenit som med mannen Alabaster ska hjälpa en förödd stad men också avla orogeniska barn. Vilket öde kommer att drabba dem?”


Författare: N.K Jemisin 
Titlel: Den femte årstiden, Den söndrade jordens del
Utgiven av: Norstedts förlag
ISBN: 9789113087269
Betyg: Inte läst ut så betygsätter inte denna
Finns hos
Adlibris
Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Storytel - Jessica Liedberg
bokbloggar.se