måndag 13 december 2021

I befintlig skick - Karin Wallén

Mina tankar

Vilken underbar bok. Jag gillar precis allt i den. Den är mysig, charmig och bjuder på härliga miljöbeskrivningar där snön gnistrar och himlen är stjärnklar. Men även värmande sprakande brasor som tinar upp såväl en frusen kropp som en kall själ.

Karin skriver dessutom med ett härligt språk som flyter på och som gör boken levande och ihop med alla härliga karaktärer, som känns ytterst trovärdiga, blir boken en magisk bladvändare.
Och den har allt det där en härlig feelgood ska ha, förvecklingar, familjehemligheter, romans och ett lyckligt slut. Exakt allt finns där. 
En berättelse med parallellhandlingar som Karin tråcklar ihop på ett otroligt snyggt sätt.

Det här en bok som du bara måste läsa. Inte en julroman men en härlig vinterroman som går rakt in i hjärtat. 

Boken 

En vintrig men varm berättelse om identitet, trassliga relationer och den svåra konsten att gå vidare. När Elsa förlorar både jobbet och sin andrahandslägenhet i Stockholm åker hon till familjens gamla stuga i Jämtland. Här ska hon röja upp och få ordning, inte bara bland skräpet på vinden, utan även på sina egna känslor för en man som aldrig riktigt kan bestämma sig. Bland vindsfynden hittar hon en berättelse från 1978, då en hård storm tog åtta liv på fjället, och det visar sig att olyckan påverkat även Elsas egen familj. Fjällvärlden bjuder både på udda karaktärer, spirande känslor och oväntade utmaningar. I ett äventyr som tar henne långt ut på vidderna – och lite närmare sig själv.


Tack Karin för recenstionsex,

Titel: I befintligt skick
Författare: Karin Wallén
Förlag: Bokförlaget Forum
Ljudbok: Frida Hallgren
Omdöme: 🔅🔅🔅🔅🔅

Bokus 
Adlibris Bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar