torsdag 31 januari 2019

Doft av gamla dar´ - kuriosa




Visst är det något alldeles speciellt med dessa gamla klassiker?
De här skönheterna har en väldigt speciell plats både i min bokhylla och i mitt hjärta.

Det är ett arv efter mina föräldrar som, precis som jag är, var boknördiga. De här fyra Agatha Christie böckerna andas verkligen nostalgi och mystik.




Utgivna av Alb.Bonniers Boktryckeri 
Utgiven 1953
Utgiven 1951
 

Utgiven 1951

Utgiven 1951

 Tänkvärt

Jag har aldrig kunnat tåla journalister, så i mina böcker har de alltid fått lida en fasansfull död.
💭 Agatha Christie

onsdag 30 januari 2019

Konsten att höra hjärtslag - Jan Philipp Sendker,


Är du sugen på att läsa något som är alldeles utöver allt annat du läst?

I så fall tycker jag att du genast ska skaffa dig Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker, det är en storslagen kärleksroman. En modern saga och internationell bästsäljare som nu sålts i närmare en miljon exemplar.

När en bok rotar sig i mitt medvetande, till och med så mycket att jag kommer på mig själv att fundera på den med jämna mellanrum, då hamnar den på min BÄSTA lista över böcker.
Konsten att höra hjärtslag - är en sådan bok som verkligen har etsat sig fast i mitt hjärta.

Tin Win kommer ursprungligen från Burma, men han lever nu sitt liv som en framgångsrik advokat i New York. Dock vet hans amerikanska familj, hustru och två barn, nästan ingenting om hans uppväxt och bakgrund.

En dag strax efter att dottern Julia avlagt sin juridikexamen försvinner han utan ett ord. Familjen tvingas till slut acceptera att spåren slutar i Bangkok. Fyra år senare hittar Julia ett fyrtio år gammalt kärleksbrev som hennes far skrivit till en okänd kvinna i en by i Burma.

Julia bestämmer sig för att söka upp kvinnan som hennes far skrivit till, hon beger sig ut på en resa och hon hamnar i en helt främmande del i världen. 
I byns tehus lär hon känna en man som berättar en märklig historia om den blinde pojken och flickan med de missbildade fötterna, om det som står skrivet i stjärnorna och om kärlek som övervinner allt. 


Konsten att höra hjärtslag är en varm och kärleksfull historia, som både ger mig skratt men även ett vemod. Den är lättläst, samtidigt som den bitvis kräver viss eftertanke och koncentration. Jag tycker mycket om berättarrösten det lugn och saklig och ger utrymme för egna reflektioner.

De intressanta miljöerna och kulturen som skildras på ett utomordentligt sätt är nog bokens styrka. Jag kan verkligen se de olika platser som beskrivs i Burma.

Författare: Jan Philip Sendker
Titlel: Konsten att höra hjärtslag (uppföljaren heter: Hjärtats innersta röst)
Utgiven av: Månpocket
Betyg: 5 starka 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns att köpa
Adlibris
Bokus
Lyssna på
Storytel



tisdag 29 januari 2019

Healingyoga den läkande kraften

Jag fick den här boken i present av min man när jag fyllde år, då han ser och har sett hur mycket positivt Yoga har inneburit för min fysiska och psykiska hälsa, efter diverse olika bakslag i både kropp och själ.

Min yogaresa började med mediyoga på recept från min läkare när jag blev hotad av en elev på mitt jobb och då mitt psyke som såväl min fibromyalgi slogs ut helt och hållet.
Det blev min resa till en mycket mer lugn och harmonisk tillvaro i livet.

Idag yogar jag regelbundet, jag Yinyogar och gör Kundaliniyoga men även många meditationer och olika mantran.

Healingyoga

I boken Healing yoga – den läkande kraften, förklarar Jennie Liljefors yogans fördelar på ett föredömligt och enkelt sätt, ur ett helhetsperspektiv, där yogan får vara en metod för att hjälpa oss att läka och utveckla oss som människa.

Jennie berättar hur yogan har förändrat hennes liv och boken innehåller nio helande program med fokus på hur olika övningar där yoga, andning och vila står i fokus. Hon beskriver också hur allt tillsammans blir till en kroppslig terapi. 
Övningarna vänder sig till alla som har någonting att läka, allt från en spänd nacke och stela muskler till en orolig mage, ett oroligt sinne eller ett obearbetat trauma". 



Kapitel 7 har specifika program som hjälper dig inom olika områden. 
Känner du dig stel i nacken och ryggen, vilket många gör pga monotont arbete? Då rekommenderar jag "Yoga vid spänd nacke, bröstrygg och stela axlar" 

Bild och text hittar du hos Altromondoyoga.com

Något jag verkligen gillar är de mantran som finns till varje övning och som hjälper mig att hålla fokus på det jag gör, till exempel till den här övningen, 

Mantra 
Jag får ett nytt perspektiv


Är du det minsta nyfiken på att börja med yoga så är det aldrig försent och det ger så mycket till ditt välbefinnande. Jag rekommenderar verkligen den här boken som är helt fantastisk.
Författare: Jennie Liljefors
Titel: Healingyoga den läkande kraften
Betyg 5 🌞🌞🌞🌞🌞

Finns att köpa

måndag 28 januari 2019

Tango i tabernaklet - Karin Brunk Holmquist




Jag har precis lyssnat klart på en underbar, varm och energigivande bok av Karin Brunk Holmqvist. 
Är du som jag, en älskare av humoristiska feelgood romaner av gammaldags buskiskaraktär. Du vet, den lättsamma med underhållning för stunden, ja då är nog Tango i tabernaklet något för dig.

Jag fullkomligt ÄLSKAR den här boken, precis som jag gör med alla Karins böcker. Jag instämmer helt i det som skrivs i Litteraturmagasinet: 
"Hennes romaner har ofta en humoristisk underton och handlar ofta om att det är möjligt att förändra sitt liv, även om det är sent i livet. Ofta finns det även inslag av krockar mellan gammalt och nytt i livet och berättelserna har oftast en air av skröna." (Litteraturmagasinet)


Den rödhårige Kerttu har flyttat till lugna Brösarp på Österlen. Tidigare arbetade hon på ett tivoli som svärdslukarassistent men det livet har hon  nu lämnat bakom sig för ett mer stillsamt liv i Skåne.
För att hålla sin rastlöst bestämmer hon sig för att rusta upp uthuset och då gör Kerttu ett dyrbart fynd.
I sitt nyrenoverade uthus, även kallat, Tabernaklet startar hon tangokurser och det
en stor succé med en brokig skara gäster. 


Samtidigt pågår det andra planer i Kerttus hjärna, hon vill bli kyrkovaktmästare!
Hon tycker att den nuvarande vaktmästaren börjar bli gammal och lite trist och ser nu sin chans till nya utmaningar. 
Hon startar sin karriär genom att bli medlem i kyrkorådet men i samma veva försvinner kollekten och kyrkorådets snokande ordförande börjar stryka runt hemma hos Kerttu. Hon tycker att Kerttu bär sig märkligt åt. En gång när hon var hos henne för att lämna ett protokoll såg hon att det låg en bibel på bordet och bredvid den ett paket kondomer. Nästa gång hon kom dit var Kerttus bord översållat med pengar
De tror väl inte att det är Kerttu som har tagit pengarna? Och hur ska det gå med MC killarna? De halvgamla degiga stoppade korvarna till busar, skulle de komma tillbaka?
Jag säger som Kerttu gör; Satan å Perkele vad bra boken är!!!!


ISBN9789176299692
Betyg: 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos

Lyssna 
Storytel


Karin har skrivit 12 böcker till i samma anda, du hittar alla på hennes webbsida 
Bild lånad från Nezzi

lördag 26 januari 2019

Lånat silver och krossat glas - Ewa Klingberg



Adlibris

Jeanette har planerat sin skilsmässa ett tag men av en slump löser sig det problemet utan allt kringarbete då hennes man hastigt förolyckas. Dock räknade hon inte med att svärmor har andra planer än de Jeanette har. Svärmor har bestämt sig för att flytta in hos henne. 
Jeanette tar sin tillflykt husets vind för att komma ifrån svärmor och få annat att tänka på och vinden behöver verkligen rensas på skräp. Där, längst in, bakom en dold dörr gör hon ett oväntat fynd, något som länkar henne till ett gripande livsöde i slutet av 1800-talet. 
I parallellhandlingen får vi möta den självständiga Matilda, en tjej som lever på 1800 talet. Hon vägrar att foga sig till ett liv som är passande för en ung kvinna  på den tiden.
Berättelserna om de två kvinnorna sammanflätas genom de fotogr
afier som Jeanette har hittat på vinden, de som Matilda lämnat efter sig. Hennes fynd inspirerar henne att ta upp sitt gamla intresse för att måla tavlor igen. När svärmodern sedan får se tavlorna avslöjas en stor hemlighet.
Lånat silver och krossat glas är en varm och charmig roman om livets oväntade vändningar, och om två kvinnors liv som vävs samman av en slump.
En feelgood som ger mersmak.
Ewas sätt att skriva gör mig glad, hon skriver med ett härligt flyt och med mycket charm. Boken är beroendeframkallande och jag sträckläste den och nu väntar jag med spänning på att läsa tredje delen.


ISBN9789175459233
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos

Lyssna 
Storytel


Övriga titlar i Huskvarnaserien

fredag 25 januari 2019

Barnbruden, Pottungen och Rävhonan - Historisk triologi

Historien om de unga kvinnorna vid Gustav III:s hov och om den unga bruden Hedvig Elisabeth Charlotta av Holstein-Gottorp från Eutin i Tyskland utspelar sig från 1774 fram till 1810.  Framför allt handlar böckerna om Charlotta, Sophie och Johanna (pottungen) som blir mycket goda vänner.


piratförlaget

Charlotta hämtas till Sverige för att bli hustru till kungens bror, hertig Karl. Hon är bara femton år och hennes lott är att försöka ge Sverige den tronarvinge som kung Gustav III saknar. Charlotta gör stor succé i sällskapslivet. Hon är en positiv, glad och charmig frisk fläkt vid hovet. Roman har vissa delar som är förankrade i verkligheten, men en hel del är helt fiktion.
Några kända personer som nämns i böckerna är Axel von Fersen och hans    syster Sophie blir en av Charlottas bästa väninna. Stallmästaren
Munck (Muncken) är betydelsefull.

Jag älskar de här romanerna. Det är en berättelse om vänskap, svek, maktlystnad och frihetstörst. De är charmig och jag sträckläste böckerna, de beskriver en intressant kvinnohistoria. 

Författare: Anna Laestadius Larsson 
Titlel: 
Barnbruden
ISBN
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos

Lyssna 
Storytel