onsdag 24 november 2021

Nattfalkarna - Elly Griffiths

 


Mina tankar 
Det här är en av mina absoluta favoritförfattare alla kategorier. Historierna om arkeologen Ruth Galloway och hennes kollegor och deras oftast udda brottsutredningar är så vansinnigt bra. Nu för tiden kan jag nog påstå att jag är en i deras stora udda familj.

Ruth är en smart, ensamstående mamma och hennes styrka är att datera gamla ben och tillsammans med stans poliskommissarie, Harry Nelson, och den mystiske druiden Kaba hamnar hon i mystiska fall.

Författaren är oerhört skicklig att fånga läsaren med sina personporträtt, sina miljöbeskrivningar, men även med att väva ihop intrigen på ett mycket bra sätt.
I alla böckerna om Ruth finns en mordhistoria men mycket handlar om huvudkaraktärnas privatliv, därför ska man läsa den här serien i rätt ordning.


Mitt omdöme: Är du som jag ett stort fan av Elly Griffiths blir du nog inte besviken!
Som vanligt får du en mysigt, lättläst och lite lagom läskigt bok med en hel del magi, en del fantasi med även en romantiskt och trevlig läsning. 
Jag har lyssnat på den här och älskar Angela Kovács uppläsning av boken.

Boken 

Nattfalkarna är den trettonde delen i Elly Griffiths bästsäljande kriminalserie om rättsarkeologen Ruth Galloway.

En grupp metallsökare som kallar sig Nattfalkarna är ute och söker efter skatter på stranden i North Norfolk när de hittar ett lik. Den döde är en pojke från trakten. Kriminalinspektör Nelson tror att det skett en olycka, men kort därefter mördas ett par på en isolerad gård i närheten som heter Black Dog.

Det dröjer inte länge förrän Ruth gräver fram kvarlevorna av en enorm hund i trädgården till det stora huset. Lokala sägner berättar om en svart hund som visar sig för människor innan de dör. Alla ledtrådar för Ruth och Nelson tillbaka till gården. Ruth är inte lättskrämd, men Black Dog ger henne kalla kårar ...Titel: Nattfakarna
Författare: Elly Griffiths
Förlag: Forum
Ljudbok & E-bok Storytel - Angela Kovács
Omdöme: 🙋🙋🙋🙋🙋


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar