söndag 28 november 2021

En våldsam natur - Alex FinlayMina tankar


Jag har läst en del om boken innan jag läste den och då fann jag en del kommentarer som är klockrena för mina tankar.

"En spänningsroman som sticker ut och knyts ihop med kirurgisk precision." - Karin Slaughter

och

"Explosiv! En kniven mot strupen-thriller ..." - Lisa Gardner

Det här är en bladvändare en intensiv och nervkittlande thriller som när du börjar läsa har svårt att släppa taget om och är du som jag så kan jag nästan garantera att du läser tills den är slut. En hint, du  kommer bli förvånad att du inte riktigt var med på hur upplösningen skulle komma att bli.


Boken
”De hittade kropparna på en tisdag. Två dagar efter det att familjen missat flyget hem. Sex dagar efter det att alla sms och inlägg på sociala medier tystnat.”

Efter en hård festkväll möts Matt Pine av FBI när han kommer till sitt studentrum på universitet. De levererar förödande nyheter: Matts mamma, pappa och två yngre syskon har hittats döda i huset de hyrt under sin semester i Mexiko.

Det är inte första gången familjen Pine drabbas av en våldsam tragedi. Matt kämpar redan med spöken ur sitt förflutna. För sju år sedan dömdes hans bror till livstids fängelse för att ha mördat sin flickvän och för några år sedan släpptes en Netflix-dokumentär om broderns fall. Dokumentären – som propagerade för broderns oskuld – blev en megasuccé och slungade hela familjen Pine in i offentlighetens ljus. Men Matt själv har aldrig trott att brodern är oskyldig. Nu tvingas Matt träffa sin bror för första gången på sju år och sen måste han till Mexiko. Allt mer pekar mot att familjens död inte var en olycka och Matt måste ta reda på sanningen om sin familjs sista dagar.

Titel: En våldsam natur
Författare: Alex Finlay
Ljudbok: Simon Edenroth
Förlag: Nonaförlag
Omdöme: 💥💥💥💥💥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar