lördag 30 mars 2019

Feelgood när den är som bäst - Där rosor faktiskt dör

Ewa Klingberg
Tack till historiskamedia för recensionsexet.
Wow, jag gillar den här boken jättemycket. Ja, till och mer bättre de andra böckerna jag läst av Ewa. Jag tycker om att man kastas direkt in i handlingen och det är tempo från start till mål. Det är en berättelse som har charm, värme och den är skriven med glimten i ögat. Karaktärerna är till viss del originella men på ett trevligt sett. Det är en bok att krypa upp i soffan med, tända ett ljus och bara gotta ner sig med. Kanske tillsammans med en kopp kaffe och ett wienerbröd.
Det enda negativa med boken är att jag tycker den är alldeles för kort. Den tog slut för fort. Som tur är så vet jag att det kommer tre böcker till i serien, och jag får väl hålla ut.  

Jag har både läst och lyssnat på boken och Rachel Molin är en alldeles utmärkt uppläsare.
LÄS och NJUT av en feelgoodare när den är som bäst! Ser fram emot nästa i serien om begravningsbyrån Tranan.


Personer vi får möta i boken är: 
Moster Majken som äger begravningsbyrån.
Sören, ansvarig för begravningsbilen.
Angelika, en variant av Magica de Hex i Kalle Anka.
En frilansande begravningsentreprenör vars namn är Christoffe.
Men den stora frågan är... Vem är den tatuerad 
nattportiern Mikael?
Handling
Första delen i en charmig bokserie om vardagen på en begravningsbyrå och livet i en svensk småstad.
Ibland blir inget som man tänkt sig. Sandras planerade roadtrip genom ett somrigt Sverige blir istället ett tvärstopp i Tranås.
Här befinner sig begravningsbyrån Tranan på ruinens brant och mostern hotas av personlig konkurs. Det är upp till Sandra att bestämma vilket öde som väntar Tranan.

Så snart Sandra kliver ur bilen kastas hon in i en värld som består av avlidna personer, kladdiga wienerbröd, kistor och bouppteckningar. Att döda människor kunde vålla så mycket oreda hade hon ingen aning om ...
Författare: Ewa Klingberg
Titlel: Där rosor faktiskt dör
Utgiven avHistoriskamedia
ISBN9789175458601
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos

Lyssna 
Storytel


fredag 29 mars 2019

Fantasy för unga vuxna - Stenbrons hemlighet

Vilken fin debut du gör Johan, tack för recensionsexet och att jag har fått läsa en helt fantastisk fantasybok! Jag ser fram emot del 2 


Stenbrons hemlighet är en härlig bok om Agnes och hennes farmor som kan resa i tiden genom att gå igenom vid en plats med ett silverhandtag som finns under den vackra stenbron.  Det är en fantasy berättelse som är skriven för unga vuxna men som även fungerar utmärkt att läs som vuxen. Jag vet att jag hade älskat den här boken när jag var ungvuxen, för den har ett målande språk som gör att min egna fantasi tillåter mig att se de olika figurerna framför mig. Dessutom levererar den mycket mystik och spännande karaktärer. Ett stort plus är kartan och persongalleriet i som finns med för i bland kan det bli svårt att hänga med i alla olika karaktärer. Allt i boken känns helt rätt, allt finns, exakt så som det ska vara i den här genren. 
Var hälsad, du dotter av en annan värd. vi har väntat på dig sedan tidens början. När du inträdde i vårt sinne, när du och din släkting anlände till Thule gick det ett sus genom tidsalltet man sjöng din lovsång. (S.231)

Provläs boken här

Handling
I sin säng hemma i Bromma vaknade Agnes med ett ryck, något hade väckt henne. Försiktigt smög hon fram till fönstret och kikade ut bakom gardinen. Mörkret var kompakt. Något gult glimmade till bakom den lilla syrenbusken. Vad var det? Agnes blundade en kort stund och öppnade sedan ögonen igen. Det gula skenet var borta.
I Nazarien gick den mörke despoten omkring i sitt svarta palats. Naz-Halham var ursinnig. Än en gång hade hans utsände misslyckats, men den här gången skulle han få sitt straff. Imorgon skulle Naz-Halham personligen skära ut hjärtat ur mannens bröst och offra det. Den allt mer vansinnige kungen fick ett demoniskt leende på sina stela läppar. 
Stenbrons hemlighet är den första delen i serien Sägnen om Amornia. En spännande och fantasieggande berättelse om kungar, magiker, gudar och en helt vanlig flicka som får vara med om en resa som ingen annan. 
Författare: J.F Wren
Titlel: Stenbrons Hemlighet - Sägnen om Amornia
Utgiven avWhipmedia
ISBN:9789188813800
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos

Finns som hörbok på Storytel

onsdag 27 mars 2019

Läskig thriller, Triptyk av Karin Slaughter

Triptych är en välskriven, lättläst och väldigt spännande bok. Den är ganska brutal och rå så inget för den som inte gillar hårdkokta thrillers. I den här boken blir inget som man förväntar sig och inget är vad det verkar vara, spänning ända in i kaklet.

Dock tyckte jag att det tog lite tid innan jag kom in i den. Men sedan så tog den sig rejält och det blev en bladvändare eller rättare sagt en bok att ha i öronen hela tiden. Jag har nämligen lyssnat på den och jag tycker att uppläsaren Christoffer Svensson läser riktigt bra.
HandlingNär den garvade kriminalaren Michael Ormewood får ett nytt uppdrag ställs han inför ett av de värsta fall han någonsin utrett. En iskall mördare går lös i Atlanta, och han märker sina offer alla unga kvinnor genom att stympa dem på ett bestialiskt sätt. Snart blir det uppenbart att mordet bara är ett i en rad liknande attacker, och specialagent Will Trent, en man som Ormewood ogillar starkt, kopplas in. Men det ingen av dem vet är att nyckeln till fallet kan finnas där de minst anar det, nämligen hos John - en nyss utsläppt fängelsekund som på det mest osannolika vis korsar mördarens väg gång på gång.

Författare: Karin Slaughter 
Titlel: Triptyk
Utgiven av: HarperCollins Nordic
ISBN9789150930955
Betyg: 3 🌟🌟🌟+
Finns hos
Adlibris 
Bokus
Lyssna
Storytel

Läs fler bokbloggar.se

måndag 25 mars 2019

Sylvia Lidén Nordlund - feelgood x 2
Allt det du måste och Om du bara vågar är de två första böckerna, av Sylvia Lidén Nordlund, i trilogin om Mia och hennes liv.
Man skulle kunna säga att böckerna är en typ av feelgood berättelser, fast de handlar mer om mod och rädsla. De handlar om en stor oro för livet och hur det blivit men också funderingar på att våga ta steget till något nytt. Att kunna resa sig efter tuffa tider, och att kunna ta mod till sig för att möta olika rädslor. 

Sylvias sätt att skriva böckerna gör att jag ibland får kalla kårar på min kropp, fast det inte är en thriller. Hon beskriver så väl de olika känslor och situationer som drabbar Mia, inblicken hon ger oss läsare i hur det kan kännas att bli utmattad och att inte själv förstå vad som händer är otroligt trovärdig och lysande. Berättelserna förs framåt i ett lugnt tempo samtidigt som det händer mycket i Mias inre. 
Det här är en bok som tar upp många jobbiga känslor och situationer och ändå måste jag säga att den hela tiden är väldigt lättläst och hela berättelsen har ett fint flyt. 

Att stå upp för sig själv och ta sig rätten att reagera om en blir respektlöst behandlad eller tas för given, är nog det viktigaste budskapet i min berättelse.  
Sylvia Lidén Nordlund

Handling i Allt det du måste
Mias vånda och ångest växer; över arbetssituationen, över tonårsdottern som har svårt att finna sig tillrätta i sin nya skola och över maken som mest har fokus på sig själv och sitt arbete. Prövningarna tvingar Mia att stanna upp och se över allt hon tror att hon måste. 

Provläs lite i Allt det du måste

HandlingenOm du bara vågar 
Mia har återhämtat sig från utmattningsdepressionen och tycker att jobbet fungerar bättre. Nya möjligheter till utveckling finns, om hon bara vågar säga ja.

Privatlivet däremot är sämre än någonsin. Hennes beslut att skilja sig är det enda möjliga, men Torbjörn och dottern Frida håller inte med. Bästa väninnan Serena som brukar stötta, har egna problem att brottas med. Agneta och Kattis lever i sin lyckobubbla. Mia känner sig ensam och tänker ofta på kurskamraten Ola, även om hon tror att det är utsiktslöst. Hon vill följa sitt hjärta, frågan är om hon vågar?

Provläs lite i Om du bara vågar

"En inträngande psykologisk roman om hur instängdhet i egna rädslor och krav förbyts i insikter som leder till inre och yttre frihet.”
Eva Swedenmark, författare

Författare: Sylvia Lidén Nordlund 
Titlel: Allt det du måste & Om du bara vågar 
Utgiven av: Förlagshuset Siljans måsar
ISBN: Allt det du måste 9789188097538 & Om du bara vågar 9789188097811 
Betyg: 4 🌟🌟 🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus

Läs fler bokbloggar.se
Läs fler bokbloggar.se

Läs mer på Sylvias blogg 


söndag 24 mars 2019

Tårpilens år - Lupina Ojala

Tack  Catoblepas förlag för recex

Tårpilens år är en fantasy med magiska inslag och ibland får jag en känsla av en gammal klassisk saga.
Jag är ingen person som läser fantasy så ofta men jag gillar Tårpilens år. Det är en fin episk historia, d
en är vackert skriven som en klassisk fantasyberättelse. Den utspelar sig i en medeltida värld med magiska inslag och med allt som ska finnas däromkring.
Det finns en hjälte, spännande karaktärer och i centrum utspelar sig en kamp mellan gott och ont. Lupinas sätt att skriva den här berättelsen på gör att den aldrig blir seg eller tråkig.

Bild från yddrios.se

Handling
Som barn separeras Disa från sin mor och växer upp hos fosterföräldrar i en enslig bergsby. En dag blir hon anklagad för att bruka den förbjudna kraft den gamla tidens tempelväkterskor behärskade. Hon tvingas ge sig av därifrån och flyr söderut. På vägen träffar hon Lue, en ung weloi, som hon slår följe med. På grund av sitt ursprung är även han utstött från de jordfasta människornas värld och lever precis som alla av sitt folk som vägfarare.

När Disa sedan släpper lös krafter hon inte förstår är det inte bara hon själv som blir skrämd. Rikets Härskare förnimmer hennes gåva och sänder ut sin närmaste man för att söka efter henne. I Härskarens rike är det enbart han själv och hans underlydande besvärjare som tillåts bruka magi.

Författare: Lupina Ojala
Titlel: Tårpilens år
Utgiven avCatoblepas förlag
ISBN:9789188183125
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
fredag 22 mars 2019

Underbara barnböcker om Cajsa av Johanna JunekeBarn älskar upprepningar och det har verkligen Johanna anammat och de här kommer verkligen att bli våra favoriter när barnbarnen kommer. Jag gillar de blanka sidorna i boken, det gör inget att fingrarna är lite kladdiga... De enkla bilderna är suveräna och att det inte är massa text är ett stort plus.
Om jag ska tolka Josephs förtjusning när vi läser så måste böckerna få ett mycket högt betyg.

Joseph och mamma Madde läser boken ofta och
den är mycket uppskattad. 

Dock gillas boken om Cajsa ska sova mest av mig, jag kan tycka att orden i boken där hon klär ut sig blir lite väl långa och komplicerade, som tex. fotbollsproffsmålare och rockstjärnepolis
Provläs Cajsa ska sova5 🌟🌟🌟🌟🌟

Handling
Cajsa klär ut sig, men vad ska hon vara? En superhjältepilot, en ballerinasnickare eller en rockstjärnepolis?
Cajsa klär ut sig är en mysig och lite busig bok om allt tokigt som Cajsa klär ut sig till.
Boken passar barn i åldrarna 1-4 år och de tjocka och glansiga sidorna tål extra mycket läsning och spill.

Provläs Cajsa klär ut sig 4 🌟🌟🌟🌟
Författare: Johanna Juneke
Titlel: Cajsa klär ut sig & Cajsa ska sova
Utgiven av:Books on Demand
ISBN: Cajsa klär ut sig 9789177855354 Cajsa ska sova ISBN 9789177853251
Betyg: 4 
Finns hos
Bokus 
Adlibris

torsdag 21 mars 2019

Underbaraste feelgoodboken - Fingal Olsson: Harald och Kärleken

Tack Cathy Catariana Söderqvist för recensionsexemplaret och för en helt underbar bok. 
Fingal Olsson - Harald och Kärleken är del 2 om Fingal och hans katt Harald. Historien tar vid några år senare efter första boken om Fingal Olsson och hans sällsamma katt slutade. 
Vill du läsa ett smakprov från boken så hittar du det här: Smakprov
Cathy har verkligen lyckats med att få uppföljaren lika härlig och mysig som den första i serien och jag hoppas att det kommer fler böcker om Harald och hans talande katt. Hennes sätt att skildra personer och miljöer är väldigt bra, jag kan se både den vimsige Fingal, men framför allt hans tjocka feta katt, Harald den store, framför mig. 
Om ditt humör inte är på topp och du behöver en liten injektion av humor då är det här helt enkelt den ultimata lösningen, det är den här boken du behöver. 
Du får en berättelse som levererar humor och mycket kärlek och värme. En bok som får dig att må bra. LÄS DEN!!!!


Handling
Efter att ha fått tilldelat sig energiinjektionen familjen tre år tidigare, är livet mer förnöjsamt och Fingal Olsson, som är sjuttioåtta år, känner sig inte en dag äldre än sjuttio. Det mesta i livet rullar på i maklig takt. Fingal är en smula glömsk och katten Harald lika obstinat som vanligt.

När Bella berättar att hon och Elin väntar barn, blir det ett virrvarr utan dess like. Hur har befruktningen gått till? Är töserna inte längre lesbiska? Dessutom beter sig Harald besynnerligt, svarar inte på tilltal och drar tassarna efter sig över parketten.

Då Fingal möter Solbritt blir hans kropp klumpig och orörlig. Han får tunghäfta och hjärtat slår som en trumvirvel innanför bröstbenet. Men det passar sig inte att gå och bli förälskad vid en så hög ålder. Under den sista delen av livet ska man ju mest doppa skorpor, tänka på refrängen och planera den himmelska hädanfärden.


Författare: Cathy Catarina Söderqvist
Titlel: Fingal Olsson - Harald och kärleken
Utgiven avWhipmedia
ISBN: 9789188813831
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Lyssna 
Storytel

onsdag 20 mars 2019

Spänningsromanen Brudslöjan - Kamilla Oresvärd

Tack Bokfabriken för recensionsex :) 

Jag har läst Kamillas tre tidigare böcker och här presenterar hon ytterligare en bra story och den knyts ihop på ett mycket föredömligt sätt allt eftersom historien fortskrider.
Återigen lyckas hon hålla historien levande utan att jag kan avslöja mördaren, me like!!! Så jag läser boken med den ständiga frågan, Vem är egentligen mördaren? Det är inte förrän i slutet som allt får sin förklaring. 
Att en en gång inte lyckades knäcka slutet, det gillar jag, då lever boken hela vägen. Det snabba tempot och de korta kapitlen gör att boken aldrig känns enformig eller tråkig, ett mycket bra grepp.  En genomgående bra spänningsroman som jag verkligen rekommenderar att du sätter tänderna i.


Bild lånad från tunhemsbygden.se

Handling

Den unga Lisa-Marie hittas under mystiska omständigheter död på sin bröllopsnatt. Mona Schiller, en före detta domare som flyttat hem till Vargön efter många år utomlands, dras in i polisutredningen. När hon börjar nysta i fallet växer en helt ny bild av Lisa-Marie fram, och Mona inser att det lilla samhället döljer hemligheter som är större än hon någonsin kunnat ana.

Brudslöjan är den första delen i Vargönserien där vi får möta storslagen natur, gåtfulla mysterier och udda karaktärer i trakterna kring det gamla brukssamhället Vargön. I centrum står femtiosexåriga Mona Schiller, en orädd och stark kvinna som löser andras brott men döljer egna mörka hemligheter.

Författare: Kamilla Oresvärd
Titlel: Brudslöjan 
Utgiven avBokfabriken
ISBN:9789178351350
Betyg: 3 🌟🌟🌟+
Finns hos

bokbloggar.se
💖Man får inte leva om sitt liv,
det är det som är hela grejen.
Så lev som idag är den sista dagen 💖

tisdag 19 mars 2019

Feelgood roman - Fingal Olsson och hans sällsamma katt - Cathy Catarina Söderqvist


Om du vill ha en riktigt underhållande, gripande och helt underbar bok om hur ny vänskap kan uppstå över generationer, så ska du läsa, Fingal Olsson och hans sällsamma katt
Bella, Fingals nya granne, skakar om Fingals inrutade rutiner och han funderar över vad de egentligen ska ha för utbyte av varandra? Men det uppstår en djup och innerlig vänskap som har oväntat i beredskap för dem.  
Jag gillar författarens grepp att låta katten Harald inta ett berättarperspektiv och det får mig att skratta många gånger när jag lyssnar på boken. En bok som jag blev väldigt glad av, det är en jättefin historia som jag inte ville skulle ta slut. Jag har lyssnat på boken, Emil Rehnström är uppläsare och jag gillar hans sätt att läsa den.

Läs även del 2 som heter Fingal Olsson, Harald och kärleken läs om den i annat inlägg.Handling
Fingal Olsson är sjuttiofem år, men känner sig som nittiofem. Han lever stillsamt tillsammans med sin katt Harald och citerar ofta Tage Danielsson för att trösta sig själv. En dag avlider hans granne och nära vän. Efter det blir ingenting sig likt. Den första skälvande förändringsdagen infinner sig när Bella Bellanoy ska flytta in och ta över grannens lägenhet. Fingal undrar vad han ska kunna ha för utbyte av en sådan ung granne.
Han försöker skrämma iväg henne genom att berätta en hiskelig historia, men det går inte som han tänkt. När han får syn på Bella är det som om hans hjärta stannar och tiden vrids tillbaka till en händelse i hans liv som han förträngt.
Trots åldersskillnaden mellan Fingal och Bella, uppstår en varm vänskap som de båda lever upp av. Undantryckta slumrande minnen vaknar till liv hos Fingal och deras vänskap vävs samman till band som ingen av dem kunnat förutse.

Författare: Cathy Catarina Söderqvist
Titlel: Fingal Olsson och hans sällsamma katt
Utgiven avWhipmedia
ISBN9789188265708
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Lyssna 
Storytel

Bild från sword.se