lördag 25 december 2021

Tebutiken på hörnet - Milly Jonson

Mina tankar 

Med höga förväntningar efter att ha läst  "Den enda rätta" av Milly Johnson så tog jag mig an "Tebutiken på hörnet" med skräckblandad förtjusning. Skulle den nå upp till mina förväntningar?
SVAR! JAAAAA!
Vilken underbar och fantastisk feelgoodbok. Den bjuder på mysig läsning med mycket djup och känslor. Dessutom är den underfundig och underhållande med ett härligt flyt.
Vi får vänskap och kärlek i en tebutik där det finns mängder av böcker och massa delikata bakverk.

Precis som i förra boken finns här underbara karaktärer där alla har en del hemligheter med sig i bagaget. Några med trasslig barndom och fosterhem. Andra som har blivit svikna i sina förhållanden.

Det här är drygt femhundra sidor av det bästa som erbjuds inom feelgood. Och du får det paketerat i en tebutik i Yorkshire.
LÄS OCH NJUT denna välskriven bladvändare med både humor och allvar.

     
                                                   Den enda rätta         Drottningen av önsketänkande (kommer mars -22)

Boken 
Spring Hill Square är en av dessa platser i världen som får besökare att andas ut och njuta av lugnet. Och där ligger också Leni Merrymans omtalade tebutik på hörnet, specialiserad på bakverk, bokrelaterade pappersvaror och omtanke. Och för tre människor, som alla behöver lite sympati och kärlek är det en plats där du kan hitta en verklig vän.
Molly Jones exman har dykt upp i hennes liv igen och vill rätta till allt innan det är försent. Will Lintons företag har gått omkull och hans fru har lämnat honom att ensam ta hand om spillrorna av sitt liv. Han försöker hitta styrkan att börja om igen. Carla Pride har precis upptäckt att hennes framlidne make inte alls var den hon trodde. Hon måste hitta ett sätt att gå vidare och lämna det förflutna bakom sig. Kan de hitta den tröst och trygghet de behöver hos Leni i tebutiken?

Och framförallt, när Leni plötsligt behöver dem som mest kan de göra detsamma för henne? En bok om vänskap, kärlek och andra chanser. Och om en alldeles speciell butik på en vacker plats i Yorkshire.

Titel: Tebutiken på hörnet
Författare: Milly Jonson 
Ljudbok: Gabriella Boris
Förlag: Bokförlaget Polaris
Omdöme: 💛💛💛💛💛

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar