söndag 5 december 2021

Konsten att laga ett hjärta - Ella Carey

Mina tankar
Konsten att laga ett hjärta är en smakrik roman, som varvar kvinnohistoria med hjärtslitande kärlek i en vibrerande krogvärld.

Det här är första delen i serien Manhattans kvinnor, som skildrar kvinnors liv i historiens New York.
En historisk roman som bjuder på kärlek, familjehemligheter och en kvinnas kamp emot den mansdominerade restaurangbranchen.

En bok med ett bra driv, rapps och trevligt språk som driver historien framåt på ett härligt sätt.
Miljö- och karaktärsbeskrivningarna är målande och får mig att längta tillbaka till New York.
Jag har både läst och lyssnat och jag tycker att Anja läser mycket bra.
JAg sträckläste och tyckte vansinnigt mycket om den! 

Boken
Lillie Rose är en fantastisk kock. Men året är 1942 och kvinnors plats i restaurangköken är en helt annan än vad den är på hemmaplan. När männen drar ut i krig får Lily en högre position på restaurangen där hon arbetar, den legendariska italienska restaurangen Valentino?s i New York.

Lilys mor, en överklasskvinna från Upper East Side, har andra planer för sin dotter. Hon ger Lily ett ultimatum: om Lily vill arbeta kvar måste hon lova att gifta sig med den välbeställda familjevännen Nathaniel Carter så fort kriget är över. Men Lily upptäcker samtidigt att hennes känslor är riktade mot en annan kock i köket på Valentino?s, Tom Morelli.

När kriget närmar sig sitt slut ställs allt på sin spets. Lily får ett dramatiskt besked, och tvingas välja mellan sitt trygga liv eller att satsa allt ?

Titel: Konsten att laga ett hjärta 
Författare: Ella Carey
Omdöme: 5 💕💕💕💕💕

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar