fredag 18 november 2022

Den sista pusselbiten - Claire Alexander

Meredith Maggs är en självständig kvinna som bor i Glasgow, den enda hon behöver ta hand om är sin katt. Hon jobbar som frilansskribent, gillar att laga mat och lägga pussel och får regelbundet besök av sin bästa vän Sadie och hennes barn. Men Meredith är inte som alla andra. Efter en traumatisk händelse har hon inte lämnat sitt hem på över tre år.

Egentligen trivs hon med tillvaron. Hon kan jobba hemifrån, har en vardagsrutin som gör att hon får all motion hon behöver, och Sadies besök brukar alltid liva upp – även om det också är skönt när hon och barnen har gått och lugnet lägger sig.


Men när två nya människor kommer in i hennes liv och börjar ställa frågor tvingas Meredith motvilligt att konfrontera det hon gjort sitt bästa för att glömma. Och i takt med att minnena nystas upp och det förflutna knackar på börjar hon sakta glänta på ytterdörren.

Det här är en bok som gick rakt in i hjärtat på mig. Det är en varm och rörande berättelse om en ganska vanlig kvinnas ovanliga liv. Om hur livet kan förändras först till något man aldrig anat skulle kunna ske, för att sedan återigen vända trots att såväl tillit, självkänsla och självförtroendet är i bott.

Claire skriver på ett ömsint och varm sätt som sätter spår i mig. Karaktärer och miljöer får berättelsen att leva på ett mycket behagligt sätt och den knyts ihop på slutet på ett fint sätt.

Missa inte den här boken som är ytterst trovärdig, stark, gripande och mycket tankeväckande. För mig är det här feelgood på hög nivå som beskriver vänskap på ett äkta sätt.
Dessutom ett riktigt tilltalade omslag.

Titel: Den sista pusselbiten
Författare: Claire Alexander
Ljudbok: Sofia Berntson
Förlag: Printzförlag
Omdöme: 📙📙📙📙📙

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar