söndag 28 november 2021

Jul på det lilla hotellet vid havet - Jenny Colgan


Mina tankar

Äntligen en ny bok om mina vänner på ön Mure. Det här är fjärde delen och jag hoppas det kommer många, många fler för jag tokälskar den här serien.
När jag läser Jenny Colgans berättelser så känns det som att komma hem till familjen. Att få återse dem alla och få hänga med dem i såväl glädje och sorg.

Vi bjuds på härliga miljöbeskrivningar samt karaktärsbeskrivningar som är så genuina och härliga att man bara vill åka dit och ta in på hotellet och fira jul med dem alla.
Är det här kanhända den bästa hittills i serien. Ja, jag får nog säga att den är det. Det bjuder på romantik, förvecklingar och massor av humor och värme. Precis det jag vill ha för att koppla bort vardagen och drömma mig iväg till den karga ön.
Jag rekommenderar dig som inte läst de tidigare i serien att faktiskt göra det först, och det BUMS!              
                               Del 1 läs om den här    Del 2 läs om den här   Julafton på den lilla ön i havet 


Boken

Jul på det lilla hotellet vid havet är en ny charmig julroman av Jenny Colgan och den fjärde delen i serien om Flora på ön Mure.

Flora Mackenzie är orolig för sin bror Fintan. Han har inte kommit över sorgen efter sin partner Coltan och Flora vill hjälpa honom att komma på fötter igen. Det hemsökta gamla hotellet vid öns spets var Coltans hjärteprojekt. Med lite hjälp från Flora kan Fintan förvandla hotellet till en festlig oas av sprakande brasor och god mat, allt lagom till jul.

Men att driva ett hotell visar sig inte så enkelt hon först trodde. Och att Flora dessutom är nybliven mamma gör det definitivt inte lättare. De enda som är intresserade av att komma till den vindpinade lilla ön för att arbeta i köket är en fransk kock med ett temperament som skrämmer i väg de flesta, en bortskämd norsk kökspojke som inte är den han utger sig för att vara och en smärtsamt blyg köksassistent som rodnar så fort någon pratar med henne.

Kommer den här brokiga skaran göra det som krävs för att hinna i tid till den stora öppningsdagen?

Tack Norsteds för recensionsexemplar

Författare: 
Jenny Colgan
Titel: Jul på det lilla hotellet vid havet
Utgiven av: Norstedts
Omdöme: 5 💙💚💛💜💙
Ljudbok: Irene Lind

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar