söndag 8 augusti 2021

Saligt uppdrag - Åse Åsenlund

Mina tankar 
En debut som gjorde mig oerhört positiv överraskad. Åse har tagit klivit rakt in i feelgood toppen av författare för mig. 
Med härligt persongalleri, miljöer och ett tempo och driv som gör att man inte vill sluta läsa. E
n roman med en hel del feelgod och som ger dig tid för eftertänksamhet. Annorlunda ja, men på ett mycket positivt sätt.

En roman med humor och allvar som blandas i en salig fart gör att man bara vill veta mer och slutet...jag läs och se vad jag menar. 

Så detta är det du får när du läser Saligt uppdrag
En allvarsam men samtida humoristiskt drama i småstadsmiljö. Det är en spännande roman med tydlig feelgoodkänsla. Ett levande språk, intressanta och mångfacetterade karaktärer och en fängslande samt oförutsägbar handling gör läsningen till ett sant nöje.

Boken

Efter åratal av kringflackande prästliv har Ulrika Johannesson, 45, nått höjden av sin karriär som kyrkoherde i Vassätra, en gudsförgäten ort utanför Halmstad. Med bra lön, stort ansvar och vacker prästgård har hon äntligen hittat hem. Bakom den perfekta fasaden bubblar dock de mörka sidorna av hennes personlighet hennes förakt för barn, bristande impulskontroll, fördomsfulla människosyn och spirande spelmissbruk.

En händelse i kyrkan delar det lilla samhället i två läger och Ulrika inser att hon nu tvingas kämpa för att inte bli av med såväl jobbet som sin perfekta tillvaro. Allt kompliceras ytterligare när hon en sen kväll utsätts för en chockartad upplevelse i sin trädgård...

Tack för recex.

Titel: Saligt uppdrag
Författare: Åse Åsenlund 
Ljudbok: Gunilla Leining
Förlag: Lava förlag
Omdöme: 🌞🌞🌞🌞🌞

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar