lördag 18 december 2021

Jul i rubinrött- Amanda Hellberg

Mina tankar
KÄRA NÅN!!! Jag blev helt golvad...Vilken bok, vilken uppföljare. Amanda gör det igen och det med besked. 
Måste medge att jag var lite skraj över att läsa den då jag hört så mycket positivt och efter som den första i Ulltuna sviten, Jul i krinolin, var så bra. Men så dumt att oroa sig, den här var nog snäppet ännu bättre och det vill inte säga lite. 
En magisk berättelse från start till mål. Den har allt och lite till som en riktig mumsig feelgood ska ha. Härliga miljöskildringar, karaktärer som är spännande och familjeangelägenheter som berör.
Den får mig att känna sorg och ilska men även hopp om att kärleken kan besegra allt.
Jag säger bara hatten av för dig Amanda och jag längtar redan efter nästa.


Boken 
Andra boken i Ulltunasviten - uppföljaren till succén "Jul i krinolin". Utåt sett har Nina Swartensköld allt: man, barn och en gynnad tillvaro på Dackesta herrgård. Men bakom stängda dörrar är äktenskapet olyckligt och hon drömmer om ett annat liv. När den frisinnade privatläraren Johan Mahler anländer för att undervisa sonen och bo på godset sker det otänkbara - Nina blir kär och känslorna är besvarade. Medan vintermörkret sänker sig brinner den hemliga förälskelsens låga allt starkare. Men riskerna är enorma. Om greven får veta sanningen mister Nina allt. Julen 1888 närmar sig, granen kläs inför luciabalen och det visar sig att fler på herrgården bär på en förbjuden längtan ...


Tack för recensionsex.

Författare: Amanda Hellberg 
Titel: Jul i rubinrött
Utgiven av: Lovereads 
Omdöme: 5
💎💎💎💎💎
Storytel - Julia Dufvenius 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar