tisdag 16 mars 2021

Fränder - Emma Donoghue

Mina tankar

Den här boken är gripande berättelse med mycket kärlek och värme om släktskap, gamla familjehemligheter och den stora frågan: Vad är egentligen en familj? Konflikterna som vi får möta och humorn som faktiskt lyser igenom både här och där i de rappa dialogerna gör att boken både är rolig och lite spännande. Det här är faktiskt en historia som skulle kunna inträffa i verkligheten.

Emmas sätt att fånga mig som läsare är i en klass för sig, språket, miljöer och replikerna är så bra och får hela boken att leva. 

Det här är en sådan där berättelse som stannar kvar länge i mitt hjärta och jag älskar det omaka paret som vi får följa under en intensiv tid i Nice.
Jag ville inte att boken skulle ta slut, jag ville hänga längre med Noah och Michael men då jag var så nyfiken så
 läste och jag lyssnade i en rasande fart. Jag kunde verkligen inte lägga den ifrån mig. Hela tiden ville jag veta mer om den bångstyrige Michael och hans nyfunne släkting Noah.


Om Boken
Franskfödde Noah är en pensionerad kemiprofessor som bor på Upper West Side i New York. Han planerar att för första gången sedan han var barn, återvända till sin hemstad Nice. Precis innan Noah ska åka får han ett oväntat samtal från socialtjänsten. Han visar sig vara närmast anhörig till 11-åriga Michael, som behöver bli akut omhändertagen. Motvilligt bestämmer han sig för att ta med pojken på sin resa.


Väl framme i Nice, med den minst lika motvilliga Michael i släptåg, börjar Noah nysta i sin familjehistoria. Det omaka paret har till en början svårigheter med att komma överens, men mitt i deras gnabbande om steak frites och skärmtid börjar de sakta att finna varandra. De märker snart att de har mer gemensamt än de trott.

Författare:  Emma Donoghue 
Titlel: Fränder
Utgiven av: LB förlag
Betyg: 5 📕📕📕📕📕
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Finns som hörbok -  Magnus Roosman 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar