söndag 14 mars 2021

Snöblind - Ragnar Jónasson

Mina tankar

När jag läste om boken och såg vad som sagts om den av andra bliv jag lite skrajsen och fick höga förväntningar.

»Jónasson har en verklig gåva när det gäller att beskriva det isländska landskapets ogästvänliga skönhet, med bländande snöstormar som täcker byn i ett tjockt, vitt mörker .« | New York Times Book Review

»En isande, fängslande thriller.« | The Washington Post 

Men det hade jag inte behövt haft då det här är en riktigt bra bok som är något annorlunda skriven och med ett ganska långsamt tempo. Men jag kan bara säga, författaren har ett helt fantastiskt sätt att skriva på och sakta men säkert närma sig upplösningen utan att jag hade en susning om vem och varför.

Jag instämmer helt i de röster som höjer Ragnars sätt att beskriva Islands karga, kalla och 
mystiska miljöer de är målande och trovärdiga och tillsammans med karaktärernas personligheter så är detta briljant. En av de absolut bästa kriminalroman som jag läst på länge.

Omslaget på boken bjuder verkligen in till läsning och är sjukt snyggt. 
Jag ser fram emot att få läsa nästa del i den här serien och jag hoppas den kommer snart.


Om boken

I en isolerad fiskeby på norra Island, en ödslig trakt där ingen låser sina dörrar, upptäcks en ung kvinna halvnaken i snön, blödande och medvetslös. Samtidigt har en äldre, uppburen författare fallit till sin död.
Ari Thór - nybliven polis på sin första postering, långt från flickvännen i Reykjavik - dras rakt in i hjärtat av det lilla samhället. Ett samhälle där det blir allt mer uppenbart att det inte går att lita på en enda människa. Där hemligheter och lögner har blivit ett sätt att leva.
 »Är detta världens just nu bästa deckarförfattare?« | The Times

Tack Modernista för recex.

Författare: Ragnar Jónasson
Titlel: Snöblind
FörlagModernista
Omdöme: 5 📕📕📕📕📕
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar