onsdag 3 november 2021

Hennakonstnären - Alka Joshi

Mina tankar
Bara att titta på det vackra omslaget gör att man vill kasta sig över den här boken.
"Hennakonstnären är en levande och gripande skildring av en kvinnas kamp för självständighet i ett samhälle som står mitt emellan det traditionella och det moderna. Boken öppnar en dörr till en värld som är färgstark, myllrande och fascinerande, men även hård och grym." Hennakonstnären (harpercollins.se)

Det här är en bok som berör, som ger mig insikt i en värd jag inte hade någon kunskap om. Lakshmi är en fantastiskt stark, modig och målmedveten kvinna som vågar ta för sig i ett samhälle där starka kvinnor inte får finnas.

Joshis sätt att beskriva miljöer och personer ger berättelsen ytterligare en dimension. Jag kan känna stämningen som Joshi förmedlar och hennes sätt att beskriva Indien fångar mig och jag känner mig som en del i berättelsen. Jag är med och åker i de hästdragna kärrororna. Jag kan se alla de vackra henna målningar som beskrivs och jag kan känna lukten rökelse. 

Missa inte en av de mest intressanta böcker jag läst under året. Den har ett viktigt budskap, den har ett djup och den får mig att både skratta och gråta.

En bok som fångar in dig på första sidan och sedan vägrar att släppa taget förrän du läst klart. 
Vill du läsa mer om boken titta då in på 
Author - Alka Joshi 

Boken 

Lakshmi lyckas fly från ett arrangerat och våldsamt äktenskap och tar sig ensam hela den långa vägen från sin lilla hemby till den pulserande rosa staden Jaipur. Hon börjar försörja sig som hennakonstnär och snart sprids ryktet om hennes talang - och förmåga att lyssna och ge råd. Det dröjer inte länge förrän hon vinner de rika överklasskvinnornas förtroende. De börjar avslöja sina innersta hemligheter för henne samtidigt som hon aldrig kommer att kunna avslöja sina egna ...


Men precis när Lakshmi äntligen uppfyllt sin dröm och börjat leva ett självständigt liv dyker hennes man upp. Med sig har han Lakshmis syster, som hon inte visste att hon hade, och plötsligt riskerar allt hon byggt upp att raseras.

Titel: Hennakonstnären
Författare: Alka Joshi
Förlag: Harpercollins
Omdöme: 5 🔆🔆🔆🔆🔆


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar