tisdag 22 juni 2021

Faust - Gustaf Skördeman

Mina tankar
Jag hade skyhöga förväntningar på den här boken då jag tyckte den första delen Geiger var grymt bra.
Inte behövde jag oroa mig för efter att jag bara läst några sidor så var jag helt såld.
En 
riktigt spännande och underhållande spänningsroman som fängslar och tar dig med på en hisnande resa. 
Med intrig som har ett driv utan dess like och med intressanta vinklingar så får den här högsta betyg. Jag säger bara Gustaf gjorde det igen. 

För mig fick den här berättelsen ytterligare dimensioner då jag besökte DDR vid flertalet tillfällen före murens fall då jag har många släktingar som är bosatta där.
Tack för att jag fick läsa.
 
Boken
Vad vet Sara Nowak? är den sista frågan prästen Jürgen Stiller får innan han avrättas av Faust, den före detta terroristen. Sen börjar mördarens jakt på Sara Nowak.
Sara är upptagen av ett privat kaos och hon har ingen aning om att hon är ett villebråd förrän hon blir beskjuten i hemmet. Spåren leder bakåt till Västtyskland och små radikala celler med fanatiska terrorister. Vad var Operation Wahasha? Vem döljer sig bakom kodnamnet Faust? Sara Nowak har inte mycket att gå på och under tiden kommer Faust allt närmare.

Gustaf Skördeman debuterade sensationellt starkt under 2020 med Geiger, den första spänningshistorien om polisen Sara Nowak. Boken såldes till över 20 länder och TV-serieoptionen vanns i auktion av det brittiska produktionsbolaget Monumental. Faust är den andra fristående delen i serien.

Författare: Gustaf Skördeman
Titel: Faust
Utgiven av: Bokförlaget polaris
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟
🌟
Ljudbok: Jonas Malmsjö


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar