torsdag 9 december 2021

Skamsnaran - Kamilla Oresvärd


Mina tankar 
Kamilla kan konsten att trollbinda från start till mål. Precis som i de de tidigare delarna i serien som utspelar sig på Vargön får hon mig att bli förvillad. Vem tusan är det som är den skyldige? Varför?
Den här gången belyser Kamilla ett stort samhällsproblem, grooming och unga utsatta kvinnors tuffa verklighet. Hon gör det dessutom på ett fantastiskt trovärdigt sätt.

Det är ett bra driv med ett snabbt tempo genom hela boken. De korta kapitlen gör att boken är lättläst och de trevliga miljöerna känns riktigt trovärdiga.
Läs böckerna i rätt ordning för att få ut så mycket som möjligt av dem då man följer personerna och deras liv.
    

                                                    Brudslöjan   Älvdansen Vinterströmmen 

Boken
Var är Sophie?

Mona Schillers nya liv i Vargön har inte blivit som hon tänkt sig. Hennes förflutna har kommit ikapp och relationen med sonen Anton, som är polis, blir alltmer ansträngd. När en tidigare kollega till Mona ringer och ber om hjälp med att hitta sin dotter Sophie åtar hon sig fallet. Det visar sig snart att det inte är första gången Sophie försvunnit. Samtidigt får Anton i uppdrag att utreda ett dödsfall. En femtonårig flicka har hängt sig i ett träd utanför Trollhättans kyrka. Det som först verkar vara ett självmord visar sig vara ett mord när rättsläkaren konstaterar att hon var död innan hon hängdes.

SKAMSNARAN är den fjärde fristående delen i serien om Vargön, där vi får möta storslagen natur, gåtfulla mysterier och udda karaktärer i trakterna kring det gamla brukssamhället. I centrum står femtiosexåriga Mona Schiller, en orädd och stark kvinna som löser andras brott men döljer egna mörka hemligheter. Andra böcker i serien: Brudslöjan (2019), Älvdansen (2019) och Vinterströmmen (2020).

Författare: Kamilla Oresvärd
Titel: Skamsnaran
Omdöme: 4🌟🌟🌟🌟


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar