fredag 1 januari 2021

Deckardrottningen en författare i motvind - Christina Olséni & Micke Hansen

Mina tankar

En härlig bok med stor blandning av humor och rappa repliker. Vid ett flertal tillfällen tittade min man konstigt på mig när jag låg där i sängen och skrattade rakt ut.

Det är helt klart så att man inte kan låta bli att fullkomligt älska Boel och Erland Rask. Framför allt Erland. En lite surmulen och ganska fyrkantig liten gubbe men som bara har det bästa för sin Boel för ögonen och han är beredd att gå genom eld för hennes författardrömmar.

En bok som trots all humor har en andemening om att våga förverkliga sina drömmar och att det aldrig är för sent att ta tag i sina mål i livet.

Boken är lättsam och underhållande med ett språk som flyter på extremt bra och som är perfekt till den här kategorin av böcker.
Det är precis så jag vill ha en bok som går under genren feelgood, för trots allt är det där jag placerar den här första delen i den nya serien från författarduon Olséni & Hansen.

Rekommenderas varmt, läs den om du vill skratt och förundras med härliga människor som gör dig glad.
Bästa hittills från duon!

Handling

Ny skruvad historia av succéförfattarna Olséni & Hansen

Detta är berättelsen om Boel Rask, en bibliotekarie med författardrömmar, och hennes make Erland, en frustrerad mellanchef i ett mellanstort verkstadsbolag. Allting började med den där förbannade skrivkursen som Erland gav Boel i femtioårspresent. För när hennes skrivande tar fart blir Erland nämligen helt besatt av att hustrun ska bli landets nästa deckardrottning. Han som under hela sitt yrkesliv blivit klämd mellan medarbetare och chefer skyr nu inga medel när han spionerar på konkurrenterna och nästlar sig in i bokbranschen. Men har Boel samma drömmar som Erland och hur långt är han beredd att gå? Det vet ingen. Inte ens Erland.


Deckardrottningen är en helt ny humoristisk historia av författarduon bakom succéserierna Mord i Falsterbo och Ester Karlsson med K.

Författare: Olséni & Hansen
Titlel: 
Deckardrottningen en författare i motvind
Omdöme: 5 📕📕📕📕📕
Finns hos
Bokus & Adlibris
Storytel  Anton Körberg 
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig


2 kommentarer:

  1. Stort tack för tipset! Jag tror knappt att jag läst en bok som fått mig att skratta sedan jag läste Sidoeffekter av Woody Allen för säkert trettio år sedan :)

    SvaraRadera