tisdag 30 juni 2020

Låt spelet börja - Christina Schiller


En romantisk roman som utspelar sig i gamingvärlden. Tyvärr är det en story som jag inte kommer riktigt in i och den tar inte tag i mig alls. 
Jag tycker att berättelsen känns lite platt och ganska ytlig, trots att författaren plockat in en del spänning, kärlek och andra intriger.
Låt spelet börja är lättläst och passar perfekt att läsa när man vill läsa något som inte kräver så mycket av läsaren. 
Så tyvärr den här boken berör mig inte och kommer inte att stanna kvar hos mig någon längre tid.Om boken:
Angelique Molin behöver ingen.

På egen hand har hon byggt upp ett framgångsrikt datorspelsföretag, men för att kunna förverkliga en ny spelidé så behövs kapital. Hon får kontakt med Leo Connway, investeraren som behövs för att Angel Games ska kunna växa, och står plötsligt inför ett svårt val. Leo väcker långt ifrån affärsmässiga känslor hos henne vilket inte gör saker lättare. Är det värt att avslöja mer om sig själv än hon någonsin gjort, och låta någon komma nära för att snabbare ta sig framåt, eller kan det rasera allt hon åstadkommit?

Leo är frustrerad. Angelique Molin verkar vara både smart och kompetent, för att inte tala om fängslande. Men han tvivlar på om han ska gå vidare med sin investering. Vad är det företaget försöker dölja? Ju mer han gräver desto närmare kommer han Angelique och känslorna för henne som han försökt att ignorera blir allt svårare att stå emot.

Medan gnistorna flyger mellan Angelique och Leo hotas både företaget och kärleken av det förflutna, som kryper allt närmare ju mer intensiv deras relation blir.

Tack Bokfabriken för recex. 
Författare: Christina Schiller
Titlel: Låt spelet börjar
Utgiven av: Bokfabriken
Betyg: 2 🌟🌟
Finns hos
Adlibris  & Bokus 
Storytel
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se 

Lärarinnan - Danny Wattin


Det här är en bok som jag verkligen gillade. Kanske det har betydelse att jag själv är lärare och kanske för att att den driver hejdlöst med vårt skolsystem.
Danny har verkligen lyckats med att såväl få in både allvarliga toner samt extremt mycket humor.
Den är ger mig verkligen en kul läsupplevelse, den är tankeväckande på ett annorlunda sätt. Satir på hög nivå med rappa dialoger och ett lättsamt språk.
Dessutom är den välskriven och lättläst, helt enkelt en härlig feelgoodroman men massor av familjestrul och oanade vändningar.

Läs och du får en härlig stund med många goa skratt och en inblick i det svenska skolsystemet, med glimten i ögat.

Handling
Elin Mild återvänder hem efter några år som lärare utomlands och tvingas i brist på jobb och bostad att flytta in hos sina föräldrar. Det blir en förnedrande upplevelse. Och när hennes storebror under en hemsk familjemiddag hävdar att hon inte ens skulle klara sex månader som lärare i den svenska skolan får hon nog. Elin slår vad med honom om att hon inte bara kommer att klara det, utan dessutom överträffa alla hans förväntningar.

Men skolan visar sig vara mycket värre än Elin ens kunnat drömma om. Och vad som börjar som en kamp om ett klassrum förvandlas snart till ett regelrätt krig mot kränkta föräldrar, fega rektorer, maktfullkomliga politiker och lärarinnans egen familj. För alla påverkas de på ett eller annat sätt av Elin Mild och hennes egensinniga försök att styra upp en skola i fritt fall.

Lärarinnan är en underhållande historia om en lärare som sätter barnens bästa före lag och moral, och är beredd att göra precis vad som helst för att hennes elever ska få den utbildning de förtjänar.

Författare: Danny Wattin
Titlel: Lärarinnan
Utgiven av: piratforlaget
Betyg: 5🌟🌟🌟
🌟🌟
Finns hos
Bokus & Adlibris
Storytel 

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

måndag 29 juni 2020

I lögn och lust - Pernilla Lindroos

En härlig feelgood som bjuder in till skratt men även till eftertanke. Den har ett djupare budskap än det som ligger och guppar på ytan. Faktiskt så tycker jag boken växer mer och mer efter jag läst klart den och upptäcker flera gånger att jag går tillbaka till berättelsen och gör reflektioner.
Det här är en romantisk och välskriven roman där kärlek, sorg och relationer är de stora byggstenarna. Jag gillar karaktärerna som känns trovärdiga och Pernilla har verkligen lyckats med snabba, rappa och underfundiga dialoger. Som morsa till två tjejer(dock nu vuxna) kan jag relatera till mycket tankar och dialoger som mor och dotter hamnar i. Verkligen så träffande.
Det här är en feelgood som berör, men som även ger många goa skratt och för mig aha, javisst så var det ju med tonårsbarn.

En bok att verkligen släppa in och bara njuta till, en feelgood med alla rätta element.

Läs även Pernillas underbara bok, Breven från E läs gärna min recension om den. 

Läs recensionen här

Handling
I lögn och lust handlar om två kvinnor, 
Lucky och Viktoria, vars liv kommit i gungning. De träffas av en slump i en liten fiskeby på Marockos kust. 
På olika sätt har deras liv kommit i gungning, och deras olika värderingar krockar genast, men de finner trots allt en vänskap och ett stöd i varandra. Dessvärre upptäcker kvinnorna snart något ofattbart, något som väver samman deras liv för alltid - samtidigt som det trasar sönder allt.

Tack Ordberoende förlag och Pernilla för recex.
Författare: Pernilla Lindros
Titlel: I lögn och lust 
Utgiven av: Ordberoende förlag

Betyg: 4🌟🌟🌟
🌟
Finns hos
Storytel 
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

söndag 28 juni 2020

Juni juli halva augusti - Marie Louise MarcSå nu har jag äntligen läst min första bok av Marie -Louise och jösses så hon Knockade mig. 
Den här aspirerar som årets hittills bästa feelgood, i alla fall för mig.

Jag säger bara vilken fantastisk feelgoodpärla, den har precis allt jag förväntar mig i den genren. Den är charmig, den har humor, en hel del med relationsförvecklingar dessutom bjuds vi på en del sorgligheter men även av massor av värme och glädje.

En mycket lättläst bok som har ett bra språk, ett bra driv som flyter på, och det på ett sätt att jag inte vill sluta läsa förrän sista sidan är där...
Marie-Louise sätt att  beskriva såväl miljöer som karaktärerna i boken,är briljanta, till slut tror jag nästan att de är mina vänner allihopa, det är bra gjort.

Mormor är en härlig gumma som man bara måste älska, jag kan både se och känna hennes närvaro när jag läser boken. Henne hade jag gärna druckit kaffe och ätit hallongrottor med. 
Jag kan inte annat än vråla ut LÄS!!!!
Boken som har allt du behöver när du vill må bra och bara glida in i feelgooddimman.
Handling
42-åriga Hanna trivs med livet i Stockholm, men när hennes mormor skadar sig och behöver hjälp tvingas hon upp till den lilla byn Storsjöhöjden i Jämtland. Byn där hon tillbringade sin barndoms somrar är sig lik: samma ljuvliga ängar, samma vackra vyer mot fjällen … och samma Mattias.

För tjugofem år sedan hade Hanna och Mattias en himlastormande romans här. Idag är han getbonde med eget mejeri, och lever ensam med dottern Felicia. Det dröjer inte länge innan känslorna åter väcks till liv mellan Mattias och Hanna, och Hanna blir dessutom förtjust i 9-åriga Felicia. Ändå bestämmer de sig vuxet för att hålla det på en sommarromans-nivå. Juni, juli, halva augusti.

Men Hanna bär på en hemlighet. Ett sår som aldrig läkt. Och plötsligt sker en olycka som vänder upp och ner på hela sommaren. Var hör Hanna egentligen hemma?

Tack Marie Louise för den fina boken och din fina hälsning i den

Författare: Marie Louise Marc
Titlel: Juni juli halva augusti
Utgiven av: Printz Publishing 
Betyg: 5🌟🌟🌟
🌟🌟

Finns hos
Bokus & Adlibris
Storytel
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig


Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

fredag 26 juni 2020

Sveket - Lindwood Barclay

En spännande bok som är välskriven med en tät och ganska så oförutsägbar story.
Den är oerhört lättläst men ett bra driv så gott som genom hela boken. Dessutom bjuds vi på en del humor och ett antal härliga tvister och cliffhangers.
Promise Falls är ett ställe där det finns en hel del märkliga personer allt från en trött polis till barnkidnappare och över allt svävar och vakar den tidigare borgmästaren. Och som är det som är besatt av nummer 23, och varför?
Linwood Barclays sätt att skriva tilltalar mig och jag ser fram emot att läsa de två återstående böckerna i trilogin. 

Karaktärerna är många, kanske rent av lite för många det gör att jag tappar bort mig ibland. Trots detta var jag såld från start och jag kan varmt rekommendera den här boken.
En bok som är tempofylld, suggestiv och spännande.
                                     
                                          
Del 2 - Lögnen och del 3 -  23

Handling
David Harwood är journalist och lever med sin nioårige son i Boston. Hans fru dog för ett par år sedan och när David förlorar jobbet ser han ingen annan utväg än att återvända till sitt föräldrahem i Promise Falls.

En dag åker han hem till sin kusin Marla och blir förvånad över att hon har ett litet barn hos sig. Ett barn som Marla säger att en ängel lämnat hos henne. När David samma dag får höra att en ung kvinna hittats mördad i sitt hem och att hennes lilla barn saknas får han onda aningar. Samtidigt börjar andra underliga saker hända på orten.

Tack LB förlag och fint recex.

Författare: Lindwood Barclay 
Titlel: Sveket
Förlag: LBförlaget
Betyg: 4🌟🌟🌟
🌟
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Läs fler bokbloggar.se

onsdag 24 juni 2020

Spåren efter dig - Katherine WebbEn bok som både började och slutade riktig bra.Tyvärr upplevde jag mellandelen oerhört seg och drivet stagnerade.

Det är en roman som skildrar kriget och som alltid i Katherines böcker så finns det mycket av knepiga relationer, svek och skuld blandat med familjehemligheter som kanske inte alltid tål dagens ljus. För mig blir det inte wow eller det här är det bästa på länge. Men sättet som författaren gestaltar och beskriver på gör att jag gillar boken.

Handling
April 1942. Mitt i kaoset under en bombningsnatt i Bath försvinner den sex år gamla Davy Noyle. Frances Parry, som bär ansvaret för honom, drabbas av svåra samvetskval och vägrar att tro på att han är död.

När tystnaden lägrar sig och dammet slutar yra över den sargade staden hittas en kropp. Men det är kroppen av ett annat barn. Flickan har varit saknad i över tjugo år, och var Frances bästa vän. Då Frances söker efter Davy kastar denna nya upptäckt henne tillbaka till barndomens minnen och tvingar henne att återvända till ett brott som har kastat djupa skuggor över hela hennes liv. Den här gången lovar hon att avslöja sanningen. Hur mörk den än kan vara.

Tack Historiska Media för recex

Författare: Katherine Webb
Titlel: Spåren efter dig
Utgiven av: Historiska media
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus  Adlibris

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

måndag 22 juni 2020

Falconer, Ödets tid - Barbara Tayler Bradford


Som jag längtat att få läsa den här. Jag läste oerhört mycket av Barbara för en herrans massa år sedan och fullkomligt älskade hennes böcker.
Men å så besviken jag blev.
Jag tyckte inte alls att den var lika bra som jag gjorde förr... Har jag förändrat min smak så kapitalt...Ja så är det nog. 
Visserligen har Barbara kvar känslan för dramatik, romantik, intriger, hemligheter och den härliga atmosfären i Englands 1800 tal men jag tycker att drivet och innehållet inte riktigt håller måttet.
Men är du som jag en stor älskare av historiska romaner så läs!


Handling
Kärlek och maktkamp i det viktorianska England
1884
Det viktorianska England är mäktigare än någonsin. Klasskillnaderna är djupa och ens lott i livet bestäms långt innan man är född. James Lionel Falconer kommer från enkla förhållanden, men trots det har han allt som krävs för att lyckas. Karismatisk, envis och med ett självförtroende som få är han fast besluten om att skapa sig en ny och bättre framtid.

Och mycket riktigt, ett par decennier senare har han nått sina drömmars mål och besitter nu en hög tjänst inom företaget Malvern & Malvern. Men vägen dit har inte varit spikrak och hemligheter riskerar ständigt att bubbla upp till ytan. Snart tvingas James en gång för alla visa att han är herre över sitt eget öde.

Ödets tid är den första boken i en ny serie om familjerna Falconer och Malvern, av Barbara Taylor Bradford, mästaren av historiska romaner.

Författare: Barbara Tayler Bradford
Titlel: Falconer, Ödets tid del 1
Förlag: HarperCollins
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

söndag 21 juni 2020

Discokungen - Sara h OlssonDet är en bok som har den där perfekta blandning av allvar och humor, kärlek och motgångar. Den har ett lättsamt språk och karaktärerna är mysiga och en del är lite udda men med en viss charm och handlingen puttrar på i ett lagom småcharmigt tempo 

En riktig feelgoodare som har allt det där som feelgood ska ha, humor, lite intriger, lite kärlek, och så klart en och annan twist.
Själva storyn är som i den första boken ganska tunn men då miljöer- och personbeskrivningarna är så charmiga och det är de olika personernas karaktärer fungerar bra så känns det ändå som en väl läsvärd bok.
 
En finfin och lättläst  bok att ta med sig till ut till solstolen under lata semesterdagar och helt klart läsvärd.

Läs gärna del 1 först då man följer de olika karaktärerna, tidigare recension hittar du härHandling
I Tradviken bor Tess, en ung kvinna som älskar hemorten, trots att de flesta ser den som ett hopplöst bakvatten. En av få som delar hennes varma känslor är den jämnåriga självutnämnda experten på kungligheter, Johannes Aleborn. Kanske, tänker Tess, går det att finna kärleken även i Tradviken.

När Johannes ställer upp i tv-programmet Miljonfrågan får rivalen Linnea plötsligt upp ögonen för honom och Tess förhoppningar om framtiden ser ut att grusas. Som om inte det vore nog står det lilla samhället i vägen för den svenskamerikanska miljonärsdottern Christas affärsintressen. Tillsammans med den från­skilda storstadstjejen Ellen och den folkskygga Birgitta, vinnare av Fröken Sverige-titeln 1983, måste hon samla in en smärre förmögenhet för att sätta stopp för Christa. Det är vinna eller försvinna för Tradviken!

Discokungen är den fristående fortsättningen på Sjöbodsblues (2019), den första delen i Sara H. Olssons rosade serie om det lilla men charmigt tråkiga kustsamhället Tradviken.

Författare: Sara H Olsson
Titlel: Discokungen
Utgiven av: Bokfabriken
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus Adlibris
Storytel: Uppläsare 
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

torsdag 18 juni 2020

Sverigesommar, 555 fantastiska semesterupplevelser - Colette van Luik, Johan Tell & Emilie Aune


Det här är emn mycket trevlig bok över vissa delar av Sverige och sommarupplevelser. Tyvärr känns det som om om boken har ett stort fokus på Stockholm, Skåne och andra större turistorter. Jag saknar de små pärlorna.
Jag bor i Närke och där finns det så många fantastiska ställen att turista på. Tex i Örebro har vi väldigt många fina kulturplatser såsom Wadköping, Karlslund Herrgård, men även mycket fin natur som Bergslagsleden. Ingen av dessa platser omnämns inte ens i boken.

Bergslagsleden går som en pulsåder genom Örebroregionen. Den är 28 mil lång och består av 17 etapper. Leden startar i Kloten och slutar vid Stenkällegården i Tiveden. Alla kan vandra Bergslagsleden, det finns etapper som passar alla, olika långa och med olika svårighetsgrad. Nedan finner du information om alla etapper samt länkar till etappblad och kartor. (Bergslagsleden.se)
För övrigt är det en fin bok och jag kommer nog att titta i den ofta och kanske vi gör en tur till några av de få närbelägna platserna jag hittade.

Ett plus är att Tant Grön omnämns som ett smultronställe. Jag kan inte annat än instämma där.
Länk till Tant Grön i Vintrosa får du här.
Om boken
Sommaren och värmen är här och regeringen har meddelat att man äntligen kan resa fritt inom Sverige igen. Pandemin kommer fortfarande att påverka hur vi rör oss och hur vår ledighet kommer att se ut. Lämpligt nog ger Bokförlaget Max Ström ut en anpassad reseguide lagom till semestern: Sverigesommar – 555 fantastiska semesterupplevelser runt knuten.

I Sverige behöver man aldrig åka långt för att hitta fantastiska semesterupplevelser. Med denna reseguide vill vi ge dig inspiration att upptäcka guldkornen i Sverige och i området där du bor.

Varför inte åka linbana genom trädkronorna, cykla dressin genom fantastisk natur eller prova på att klättra i berg? För upptäckaren finns även världsarv att besöka och grottor att utforska. Om du istället vill slappna av och släppa alla måsten kan getyoga vara rätt väg att gå, eller kanske en rogivande promenad tillsammans med en alpacka. I det fria är det lätt att hålla avstånd till varandra.

I denna bildrika guide finns tips på 555 roliga, spännande, vackra eller annorlunda upplevelser över hela landet, för både stora och små. I rekordfart har tre av landets mest erfarna resejournalister skrivit en guide till nära upplevelser – helt anpassad till denna sommar.
Boken har skapats i samarbete med Svenskt Friluftsliv, som samlar 26 olika friluftsorganisationer i Sverige.Författare: Colette van Luik, Johan Tell &  Emilie Aune 
Titel: Sverigesommar, 555 fantastiska semesterupplevelser
Förlag: Förlaget Maxström
Betyg: 🌟🌟🌟
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

Livet i alla enkelhet - Tina K Persson


Nu har jag läst Livet i all enkelhet av Tina K Persson.
Vill du läsa något annat än thrillers och feelgood? Då är det här något för dig.
En roman som verkligen är något helt annat än allt annat jag läst. Jag får följa Christina Cervantes och hennes uppväxt och liv. Jag är mycket förtjust i hennes andlige följeslagare som kallas för Vittnet. Vittnet är enligt Tina ett andligt fenomen, något som vi alla bär med oss i livet.

Jag tycker om Tinas sätta att skriva, poetiskt vackert och mycket rogivande. Ta gott om tid på dig när du läser den här boken och ta dig tid att reflektera. 
Titta gärna på filmen där Tina själv berättar om sin bom och jag kan bara hålla med henne, boken, den lyfter existentiella frågor men den gör det med glimten i ögat och med humor.
Läs den!  

Om boken
”Livet i all enkelhet” är en bok på liv och död! En idéroman som leker med olika genrer utifrån ett bitvis hisnande berättarperspektiv. Huvudpersonen Christina Cervantes bestämmer sig för att gå i kloster en tid. Med sig har hon det tysta Vittnet, lika klok och allvetande, som raljant och rolig: En icke-fysisk ”rådgivare” som ställer livets frågor på sin spets. Cervantes söker stillhet och ro, men vistelsen i klostret blir inte som hon har tänkt sig. Verklighet och fantasi flyter ihop, vad är det egentligen som pågår?

Tack fina Tina för att jag fått läsa och begrunda den här underbara boken.

Författare: Tina K Persson
Titel: Livet i all enkelhet
Förlag: ekström&garay
Betyg: 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

onsdag 17 juni 2020

Bakom fasaden - Angelika Williams


En bra självhjälpsbok med många bra tankar och funderingar på hur man kan hitta positiva bitar att jobba med när man inte annars mår helt bra.
Angelika bjuder på mycket egen erfarenhet och hur hon själv gjort för att må bättre.
Du får hjälp att se saker ut olika perspektiv och att det inte alltid behöver vara så nattsvart som man först tror.
Innhållsförteckning

Bra saker att säga till sig själv om man vill uppnå en förändring i sin attityd till sig själv kan var:
  • Jag har en respektfull attityd
  • Jag har en trevlig attityd
  • Jag har en förstående attityd
Varför ska man då göra det?
Jo, tankar och känslor hänger ihop med varandra så även attityder. Man kan lära sig att välja om man vill vara arg för något som inte är värt det.
Tålamod är när man borde vara arg men väljer förståelse. (Ur boken s.47)


Det här är en bok som jag tycker alla faktiskt ska läsa. Den gav mig många aha upplevelser och saker jag redan visste men som verkligen behöver påminnas om med jämna mellanrum.
I slutet finns en mycket bra del med övningar och gott om palts att anteckna och reflektera. Om boken
Detta är en bok som är till att hjälpa människor att se på sig själv på ett positivt sätt. Att man inte är fast i en situation för alltid att det finns vägar ut. Boken bygger på egna erfarenheter och insikter genom livet. I boken finns råd hur man gör och även en uppgiftsdel för att kunna skriva ner sina mål och tankar mm. Boken är också till för att visa att alla är unika på sitt sätt och att vi själva är ansvariga för lycka , ingen annan. Du själv måste inse att du är bra , vacker och att du kan lyckas i livet
.

Tack Angelika för att jag fick läsa och reflektera.
Författare: Angelika Williams 
Titel: Bakom fasaden
Förlag: Williams Books & Inspiration
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus, Adlibris,  BOD
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

tisdag 16 juni 2020

Den försvunna fotbollen - Olséni & Hansen


En härlig bok för åldern 6 - 9 år där språket passar utmärkt och är lättförståelig. Jag tycker att det är lagom mycket text och att bilderna verkligen förstärker texten. Man kan sitta länge och diskutera de detaljrika bilderna och göra spekulationer om allt möjligt.
De är dessutom härliga i färgerna och mimiken på figurerna är oftast obetalbara även för mig som vuxen.
Självklart är det riktigt roligt med mysteriet, vems är skoavtrycket? Kommer de att hitta den skyldige?
Rekommenderas å det varmaste, jag måste läsa de tidigare böckerna i denna serie. Jag bara älskar den här.

                                                   

Om boken
Vingelskolans idrottsdag ska avslutas i stor stil med en fotbollsmatch mellan skolans personal och eleverna i trean. Men när skolans idrottslärare, Stig Bygel, ska plocka fram matchbollen, signerad av fotbollsstjärnan Pelé, är den till hans stora bestörtning försvunnen! Klara, Otto och Tore bestämmer sig för att ta reda på vem som har tagit Stig Bygels dyrbara fotboll. Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå har fått ett nytt spännande fall.

Den försvunna fotbollen, skriven av Christina Olséni och Micke Hansen och illustrerad av Katarina Vintrafors, är en rolig deckare i skolmiljö.

Författare: Olséni & Hansen
Titlel: Den försvunna fotbollen
Utgiven av: Bokfabriken
Betyg: 5🌟🌟🌟
🌟🌟
Finns hos
Bokus Adlibris
Storytel 
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

Anna Roos - Lika i dödenAnnas nya serie utspelar sig i den lilla idylliska staden Trosa. Den nya serien har ett genomgående sagotema och i Lika i döden dras det paralleller till sagan om kejsarens nya kläder. 
En välskriven bok med en spännande intrig med mycket lite våld, så vill du ha mycket blod och våldsamma scener kanske du blir besviken för det här är en ganska snäll deckare.

Vera som är huvudkaraktären är varken polis eller journalist vilket verkar vara det mest brukliga i dagens deckare. Nej hon är revisor. 
Den här boken är ingen tegelsten men det gör inget för Anna för in det hon vill berätta utan massa onödiga utvikningar, vilket gör att Lika i döden är en bok som går snabbt att läsa men för den skull saknas inte detaljer och andra viktiga element. Det krävs att du som läsare inte hoppar över eller försöker dig på någon typ av skumläsning.
I huvudsak en bra deckare men tyvärr så är det något som saknas för mig dock anser jag att den helt klart är läsvärd och jag ska med glädje fortsätta med del två som står och väntar i min bokhylla.
Spännande, oförutsägbar med trevliga miljö och personbeskrivningar 
Extra plus för det sagolikt vackra omslaget på boken och för den fina hälsningen från Anna 💓


Om boken

Snöflingor dansar ner över kullerstenstorget. Rimfrosten gnistrar på klocktornet och löpsedeln utanför bokhandeln spår att den sibiriska kylan snart är här. I går var torget fyllt av människor. Nu är platsen öde, så när som på den nakne mannen som sitter orörlig i kungatronen barnen byggt.

Vera Jansson gjorde sig impopulär på sin hemort när hon som ung beskyllde en av stadens entreprenörer för oönskade närmanden. En anklagelse som inte gick att styrka och som hon senare tog tillbaka. Vera har därför inte satt sin fot i Trosa på flera år när en av hennes barndomsvänner hittas död. Samtidigt får hon i uppdrag av sin chef att ansvara för revisionen av ett företag på orten. Hennes återkomst väcker starka känslor och snart står det klart att små oförrätter i det förflutna kan få stora konsekvenser i nutid.

Å-barnen var vad de kallades, barnen som bodde i de pittoreska villorna vid Trosaån. När natten kom kröp de samman framför brasan och lyssnade till Veras fars sagor. »Bara en till«, brukade de vädja när han läst färdigt, men oavsett hur många historier han berättade gick solen alltid ned och mörkret sänkte sig över husen vid ån.
Tack LB förlag och Anna för fint rec ex.

Författare: Anna Roos
Titlel: Spel
Förlag:LBförlaget
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Läs fler bokbloggar.se

måndag 15 juni 2020

Glasvinge - Katrine EngbergEfter en hyfsad intensiv start tycker jag att handlingen tappar tempo och det blir en ganska trög transportsträcka i mitten för att sedan steppa upp rejält på slutet.
Något jag gillar Katrines böcker är alla de olika twister i berättelserna och att de inte är förutsägbara utan man får klura ända in i slutet.

Du får en bok med full fart och med en intrig som har många klurigheter och ett antal oväntade vändningar.  Precis som i den första boken finn det parallella historier som författaren lyckas tråckla ihop, utan att avslöja hur allt ligger till och hänger ihop.En mycket välskriven bok.
Jag gillar verkligen huvudkaraktärerna poliserna Jeppe och Anette, och såklart den härliga kulturtanten Esther som hänger kvar från den första boken.

Även resten av persongalleriet är intressant med många udda karaktärer och dessutom är den fullsmockad av livfulla miljöskildringar.

Jag gillade del 1 Krokodiljägaren mer men den här är också riktigt bra.
Jag har både lyssnat och läst den här boken och för mig är det stora minuset uppläsaren, 
har lite svårt för henne. Hon tar bort min egna inlevelse.

Del 1- Krokodiljägaren
Recension hittar du här

Om boken
Den danska succéförfattaren Katrine Engberg är tillbaka med en ny bok i Köpenhamnsserien. En död kvinna hittas naken i en fontän på ett torg vid Ströget, stadens stora gågata. Hennes kropp är täckt av märkliga, symmetriska skärsår. Av allt att döma har hon avlidit av kraftig blodförlust. Polisen Jeppe Kørner får ta hand om fallet, men denna gång utan sin partner Anette Werner, som är föräldraledig. Utredningen för Kørner till hjärtat av den danska hälsovården. En värld präglad av empati och omvårdnad, men där mörka ambitioner och girighet lurar under ytan. 

Författare: Katerine Engberg
Titlel: Krokodilväktaren
Utgiven av: esterbonnier
Betyg: 4 🌟🌟🌟
🌟
Finns hos
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Katarina Ewerlöf
Läs fler bokbloggar.se

fredag 12 juni 2020

Den röda jorden - Ania Munay


En stark berättelse om Ainas resa i livet.
Den berör, upprör och får mig att stanna till vid ett flertal tillfällen och reflektera.
Aina utelämnar sig själv och låter oss förstå vilka svårigheter hon gått igenom men även hur hon hanterade problem och att hon aldrig gav upp.


Om boken
Den röda jorden är en självbiografisk roman, där shamanen och medicinkvinnan Ania Munay tar dig som läsare med på den svindlande resan ut i världen och parallellt resan in i- och hem till sig själv.
Den röda jorden är Ania Munays författardebut och den första delen i trilogin om Livmödrarnas kraft och visdom. Här vävs hennes personliga längtan efter- och kamp för kärlek och barn, ihop med hennes växande in i
en andlig verklighet via klardrömmar och ut-ur-kroppen upplevelser. Detta är en riktig bladvändare som du slukas in i, med passionerade kärleksmöten, vardagskamp, svek, starka andliga initieringar, magiska möten och insikter som kan inspirera dig till transformation i ditt eget liv.....


Författare: Ania Munay
Titlel: Den röda jorden 
Utgiven av: Lassboförlag
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig


Retkusinen, Skansen - Ulrika Hjort & Kelly Sallinen

 


En underbar och härlig bok om kusinerna Max och Mimmi. Om förväntan, osäkerhet och om  att saker kan bli mycket bättre än vad man från början trott.
Fina och detaljrika bilder med härliga färger Som man kan prata om i det oändliga. 
En bok som gillas av både mig och mina barnbarn och som jag rekommenderar med värma.


Om boken

Retkusinen är en varm och rolig berättelse om hur något svårt kan bli oväntat bra till slut. Följ med Max, Mimmi och mormor på härlig vårutflykt i välkänd Skansen-miljö. En bok för alla som längtar till eller bara är nyfikna på Skansen!

Idag ska Max och mormor gå på Skansen och titta på sälarna. Max längtar! Men utanför ingången står Max storkusin Mimmi och väntar. Varför har ingen berättat att hon också ska följa med? undrar Max. Plötsligt känns utflykten inte lika kul längre.
För inte går det väl att bli vän med någon som är dum och retas ...?
Det är vi som skrivit och illustrerat boken

Författare: Ulrika Hjort
Illustratör: Kelly Sallinen
Titlel: Retkusinen, Skansen - Ulrika Hjort & Kelly Sallinen
Utgiven av:Idus
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus Adlibris Idusförlag
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

onsdag 10 juni 2020

Pastor Viveka och feministerna på Stockrosvägen - Annette Haaland

 

En lite lagom småmysig och lättlyssnad feelgooddeckare som går i samma stil som Karin Brunk-Holmqvist. En intressant vinkling med feministerna och en pastor som lär sig självförsvar. 
Jag tycker att Annette har lyckats mycket bra med målande och träffsäkra personbeskrivningar. Jag gillar den här bättre en den första i serien 
Pastor Viveka och tanterna - Annette Haaland som är den enda jag läst tidigare. För den har ett bättre djup.

Jag har både läst och lyssnat på boken som jag alltid gör när jag gillar en bok väldigt mycket och som vanligt får man en väldigt bra och engagerande uppläsning när det är Anna-Maria Käll som är uppläsare. 
En typisk hängmattebok som jag varmt rekommenderar.
Feelgood för mig som är som en feelgood ska vara när den är som bäst. Ha ett budskap, lite kärlek, lite förvecklingar och sist men inte minst, den ska ha ett lyckligt slut. 

Handling
Vintern har bitit sig fast i gamla Enskede när Viveka predikar om jämställdhet. Frågan har blivit särskilt aktuell sedan Beatrice Dunder bildade kvinnokollektiv, något alla i grannskapet tycks ha en åsikt om. Vissa retar tydligen upp sig mer än andra. Feministerna på Stockrosvägen får huset nedklottrat och någon har släppt ut kaninen Rocky. Samtidigt har Viveka egna bekymmer: familjens båt måste färgsaneras, kyrkans dopgrav läcker och sonen Otto har kommit på kant med klasskompisen King Dunder - Beatrices son - som en dag plötsligt försvinner.
"Pastor Viveka och feministerna på Stockrosvägen" är en lika underhållande som tänkvärd berättelse för den som söker spänning med hög mysfaktor.

Författare: Annette Haaland
Titlel: Pastor Viveka och feministerna på Stockrosvägen
Förlag: Albert bonnier
Betyg: 5🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Anna-Maria Käll


Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

tisdag 9 juni 2020

Solsken och Parmesan - Christoffer HolstEn bok helt i min smak, jag verkligen älskade den.
Vi bjuds på allt från kärlek, hemligheter till lite smärta och god mat,. Ja en salig blandning som blir så där perfekt som det ska vara i en feelgoodbok.
Jag både skrattade och förfasades med på ett underbart sätt.
Boken bjuder på härliga karaktärer som författaren gestaltar på ett utomordentligt sätt, jag kan verkligen se dem framför mig. Hilda i sina fina klänningar med härliga färger men även den lite rundlagda och inte allt för charmige chefen på Hildas jobb. Lysande Christoffer.

En mysig och väldigt charmig historia som har alla de rätta elementen som en riktigt BRA feelgoodare ska ha, kärlek, förvecklingar men inte minst ett gott slut. 
Så skaffa dig boken, släng dig i hängmattan eller solstolen och NJUT. Det här är en riktig pärla.


Handling
Rasmus är en avdankad dansbandsstjärna som tillbringar dagarna på sin systers soffa och har svårt att komma över sitt ex. Hilda älskar matlagning mer än något annat, men jobbet som kock på en förskola ger inte direkt utlopp för hennes drömmar. Särskilt inte när hon gått och blivit KK med sin chef …
För att komma ut i världen har båda två bokat in sig på en matlagningsresa till Toscana. Men på Arlanda får de ett oväntat besked: hotellet i Italien har brunnit ner och istället ska kursen hållas på ett pensionat i Öregrund, en liten stad vid Roslagens kust. Väl där kommer kursdeltagarna allt närmare varandra, och känslor blommar upp. Men alla bär de på hemligheter, som när som helst riskerar att avslöjas under den värmande sommarsolen ...

Författare: Christoffer Holst 
Titlel: Solsken och Parmesan
Utgiven av: lovereads 
Betyg: 5 🌟🌟🌟
🌟🌟
Finns hos
Bokus  Adlibris
Storytel
Omnible - hitta bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se
Tack Marie Jungsand hos lovereads för att jag fick läsa.

måndag 8 juni 2020

Requiem på Dimön - Mariette Lindstein


En mycket välskriven och mycket spännande historia med rappa bra dialoger och med ett bra språk som flyter på bra.
Mariette är duktig på miljöbeskrivningar och målar upp ett skrämmande porträtt av en sektledare och jag kan verkligen känna i hennes sett att beskriva att hon har stor kunskap om ämnet och att hon vet hur det går till i sekter.
Helt enkelt en lysande och vass thriller, med högt tempo och spännande innehåll.  

Handling


Herrgården på Dimön, en gång hem åt en blomstrande sekt, står nu ödslig och övergiven. Två år har gått sedan den karismatiske sektledaren Franz Oswald offrade sin egen son för att rädda en ung kvinna, Julia Frisk, och själv drabbades av en stroke. Återhämtningen har varit lång och mödosam men nu är han tillbaka och mer målmedveten än någonsin. Om det inte vore för de ovälkomna känslostormar han drabbas av ...

Julia jobbar som redaktionsassistent på en modetidning och vill avancera. Så dyker hennes stora chans upp: Tidningen vill ha en intervju med Franz Oswald - och han vägrar låta sig intervjuas av någon annan än Julia. Trots att alla i hennes närhet avråder henne från att träffa Franz gör hon intervjun. När han berättar att han tänker återvända till Dimön och iscensätta ett experiment han kallar "Requiem" - dödsmässan - tar hennes nyfikenhet över. Och som vanligt när Franz Oswald är inblandad spinner snart allt utom kontroll.
Tack för recex 

Författare: 
Mariette Lindstein 
Titlel: Requiem på Dimön 
Utgiven av: Harper Collins
Betyg: 3🌟🌟🌟 
Finns hos
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel

Läs fler bokbloggar.se

lördag 6 juni 2020

Svärmodern - Moa Herngren


Wow en feelgoodbok tänkte jag när jag öppnade bokposten från Norstedtsförlag och Moa Herngren.
Men ack så fel jag hade. Den här är allt annat en feelgood men så himla bra.

I den här berättelsen åker jag bergochdalbana, det är känslor hit och känslor dit. ibland har jag full förståelse och känner full empati för Åsa, svärmodern, för att i nästa kapitel undra från vilken planet hon kommer och snabbt går jag över till att ta parti för Andreas.
JA, så här håller det på, fram och tillbaka, snacka om att jag känner mig velig och inkonsekvent i mitt sätt att tänka och döma.

Ibland måste jag stanna upp och fundera...jag är själv svärmor gånger 2 men jag är mormor...är det skillnad? Har man större rättigheter som mormor...
Jag har ju dessutom haft en svärmor som jag tyckte väldigt mycket om, men vad tyckte hon egentligen om mig...Fast innerst inne vet jag ju, vi hade en jättefin relation.

Vid vissa tillfällen när jag läser får jag nästan panik, TÄNK OM...tänk om det hade varit jag...NEJ, vill inte ens fortsätta den tanken. Att inte få träffa sina fyra barnbarn. Det skulle vara jordens undergång.


Från början är språket rappt och tempot högt men sedan någonstans i mitten så tappar den tempo och där ska alla olika karaktärer analyseras och allas version ska noggrant redovisas. Där tappade jag fokus lite och jag tycker nog att vissa bitar hade kunnat kortas ner lite utan att tappa i handlingen.
Trots den känslan tycker jag att Svärmodern är en superbra bok som engagerade mig oerhört mycket. Jag har skrattat, blivit förbannad och bytt sida flera gånger. Den rekommenderas till alla som intresserar sig för relationer och till oss far och mormödrar.

Den är otroligt bra skriven, den har hög igenkänningsfaktor, den är oförutsägbar, och den var nästan omöjlig att lägga ifrån sig. En bok som väcker tankar, ångest empati och förundran.

Moa Herngren berättar denna historia med bravur och skildringen känns mycket äkta och trovärdig. Jag har fått en ny favoritförfattare och ska givetvis läsa hennes tidigare böcker.
Tack Norstedts förlag och Moa för att jag fick läsa den här fantastiska boken.

Handling
Som ensamstående mamma har Åsa och hennes son alltid varit nära. Men relationen förändras när sonen träffar en ny flickvän som snart blir gravid. Åsa gör sitt bästa för att knyta an till sin nya svärdotter, men då Åsa försöker hjälpa till uppfattas hon som gränslös. Det blir början på en konflikt som kommer att splittra hennes familj.

Det blir smärtsamt uppenbart för Åsa att den viktigaste personen i sonens liv inte längre är hon själv, utan svärdottern och den nya familjen. Och när Åsas egen mamma går bort, står hon plötsligt alldeles ensam.

Moa Herngren har ett unikt öga för relationer och dess svårigheter, vilket genomsyrar alla hennes böcker. Särskilt tydligt blir det i tv-serien Bonusfamiljen på SVT, som hon är manusförfattare till. Svärmodern är en stark berättelse om de närmaste relationerna vi har, och hur svårt det kan vara att förhålla sig till varandra när roller man tagit för givet bryts upp och förändras.

Tack Norstedts förlag och Moa för att jag fick läsa den här fantastiska boken.

Författare: Moa Herngren
Titlel: Svärmodern
Utgiven av: Norstedts förlag
Betyg: 🌟🌟🌟🌟+
Finns hos
Adlibris &  Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel 
bokbloggar.se