måndag 29 november 2021

Lovisas val - Julstök i Halleholm -Ruth Kvarnström - Jones


 
Mina tankar 
Lovisas val och Julstök i Halleholm är en släktsaga som utspelar sig i en pittoresk ort i Stockholms skärgård. En berättelse om kärlek, lojalitet – och ljuvliga kanelbullar. Där traditioner och gamla oförrätter möter nutida kärlek och intriger – över läckra cupcakes och hemmagjord varm choklad!

De här pärlorna innehåller allt som jag förväntar mig av en bra feelgood. De har humor och glädje. De får mig att skratta och gråta. Den manar till eftertanke och får mig att tänka till. 
Familjehemligheter som döljer sig i dåtid men som även får konsekvenser i nutid.

Fina miljöbeskrivningar och karaktärer som både står ut och som tar plats, en del på ett positivt sätt medan andra rent ut sagt är skitstövlar. Precis som det ska vara för att få den perfekta mixen.

Jag rekommenderar dig att läsa dem i ordning då du får bästa förståelsen för varför det är som det är!Böckerna

Lovisas val del 1 
Lovisa Lindegren lever sitt drömliv i London, tills hon förlorar jobb och självupptagen fästman under en och samma vecka.

Tilltufsad återvänder Lovisa till Halleholm där hon har ärvt sina farföräldrars bageri och kafé på torget; ja, hela det 1700-talshus där farfar Johan bakade sina berömda kanelbullar och farmor Amelia sydde haute couture till Stockholms societet på mellanvåningen.

Men testamentet innehåller en hake: om Lovisa vill sälja egendomen innan hon fyller 30, måste hon sälja till den andra grenen av släkten – familjen Halleholm. Och efter en tragisk händelse i det förflutna, har Lovisa även ärvt den djupa och bittra fejden mellan släktgrenarna Lindegren och Halleholm.

När industrimagnaten Reuben Halleholm använder all sin korrupta makt för att tvinga Lovisa att sälja huset måste hon överväga sina begränsade val. Vågar hon öppna bageriet på nytt? Har hon det som krävs för att föra familjetraditionen vidare?

Och när Reubens bror Axel återvänder till Halleholm och känslor väcks inom Lovisa blir valet ännu svårare. Hur ska hon kunna stå fast vid lojaliteten mot sin älskade farmor Amelia?

Halleholm – Lovisas val är en modern Romeo och Julia-historia, en släktsaga som utspelar sig i en pittoresk ort i Stockholms skärgård. En berättelse om kärlek, lojalitet – och ljuvliga kanelbullar.


Julstök i Halleholm del 2 
Hösten har anlänt till Halleholm, det idylliska skärgårdssamhället utanför Stockholm. Lovisa Lindegrens liv har äntligen ordnat upp sig: hon har stora planer inför julen på stans bästa bageri och kärleken mellan henne och Axel spirar.

Men minnena från barndomen och systern Cecilias cancerbehandling och bortgång har alltid plågat Lovisa, och när Axels mor Désirée insjuknar ställer det till stora problem mellan Lovisa och den praktiskt lagda onkologen Axel.

Medan julen närmar sig och husen i Halleholm täcks av gnistrande snö väcks många frågor. Vad döljer bästa vännen Rebecca för Lovisa? Kommer Halleholms mest älskade gubbe Algot att få återförenas med sin familj på andra sidan jordklotet? Och kan Lovisa äntligen förlika sig med Cecilias död för att kunna gå vidare med Axel?


Titel: Lovisas val & Julstök i Halleholm 
Författare: Ruth Kvarnström - Jones
Omdöme: 💜💜💜💜💜

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar