tisdag 19 januari 2021

Stormvakt - Kristina Ohlsson


Mina tankar
Att börja läsa en bok skriven av Kristina innebär stor planering, i alla fall för mig, för jag behöver tid. Tid för sträckläsning. Jag har aldrig någonsin blivit besviken när jag läst författarens tidigare böcker och blev självklart inte det den här gången heller. 
Som vanligt leverera Kristina på hög nivå och jag slukar boken om August Strindberg och polisen Maria.

I härlig start på en ny deckarserie med intressanta och spännande karaktärer. Jag får genast stor empati för Maria som är på arbetet är en kompetent polis som gärna jobbar mycket då hemmets vrå inte är den lugnaste.
Miljöerna kan man lätt se framför sig, de västkustska sjöbodarna och havets vågor. Boken har ett driv som gör att man hela tiden vill veta lite till och Kristinas sätt att bygga historien gör att jag faktiskt inte kunde ana mig till slutet. Det är ett bra betyg enligt mig.
Det här är en spännande och fängslande deckare som dessutom är oförutsägbar och håller i alla fall mig på halster ändå in på slutet!
Väntar med spänning på uppföljaren.

Handling


Efter en räcka framgångsrika spänningsromaner startar Kristina Ohlsson med "Stormvakt" en ny deckarserie om den stillsamme före detta finansmannen August Strindberg. Han anländer till Hovenäset i Bohuslän samma blåsiga natt som den mycket omtyckta läraren Agnes spårlöst försvinner. Bakom sig har August lämnat en framgångsrik karriär för att förverkliga sin dröm och öppna "Strindbergs second hand". Äntligen ska han få ägna sig åt något han älskar, och dessutom på en plats som han längtat efter att återse.
Men hela västkustidyllen skakas av Agnes försvinnande. Polisen, med den empatiska och drivna Maria Martinsson i spetsen, söker efter henne dag och natt. Hoppet om att Agnes ska hittas vid liv blir allt mindre. Vad är det hon har råkat ut för? Och varför får August den obehagliga känslan av att han själv sitter på en del av gåtans lösning?

Tack för recex.

Författare: Kristina Ohlsson
Titlel: Stormvakt 
Utgiven av: Bokförlaget Forum
Betyg: 5🌊🌊🌊🌊🌊 
Finns hos
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Martin Wallström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar