torsdag 29 augusti 2019

Så nära barfota - Marie Hedegård


Tack Lindlöws förlag för att jag fick chansen att läsa den här berättelsen. Helt ärligt hade jag nog inte reflekterat på att läsa den om den inte helt plötsligt ramlat in i min brevlåda.
Jag är nog en sådan där läsare som först dras till färgglada bokomslag och sedan läser vad de handlar om...

Det här är en underbar berättelse om en helt vanlig medelålders kvinna som bestämmer sig för att våga se efter om livet har något mer att erbjuda. Hon känner att hon stagnerat såväl inom kärlekslivet som på sin arbetsplats, så hon griper tillfället i akt och packar sin väska och drar till Afrika, till Ghana din en gammal väninna flyttat.

En mycket lättläst och charmig bok som har sina twister både här och där.
Den beskriver vänskap men också vikten av att våga vara ärlig mot sig själv men också mot andra i sin omgivning och att inte leva i förnekelse.
Det finns många härliga person- och miljöbeskrivningar i den här boken och jag gillar dem starkt. 

Sammanfattningsvis: En underbart historia som både berör och väcker tankar. 
En strålande debut och jag ska snart kasta mig på del 2 som heter Dit vägen bär


Från förlagets sida
ELLEN sover alltid med trosorna på. Hon vill inte att hennes man tar i henne längre. Som nygifta flyttade de in i radhuslängan. Nu är båda barnen utflyttade och omställningen är smärtsam för Ellen.Mannen fortsätter oberörd med sina fritidsintressen medan Ellen känner sig vilsen. Hennes väninna Cathrine, som inte har några barn, lyckas få med Ellen på en spahelg. Utanför hemmet finns både lockelser och lindring men hemkomsten blir bara smärtsam för Ellen. En dag får hon ett mejl från sin väninna Lana, som förälskat sig i en afrikansk man och flyttat till hans hemby i Ghana. I brevet står det: Kom hit och hälsa på! Ellen känner att hon inte har något att förlora. Hon köper en flygbiljett och tar steget ut idet okända.


Författare: Marie Hedegård
Titlel: Så nära barfota
Utgiven av: Lindelöws 
ISBN:9789188753120
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se
Storytel: Uppläsare: Katarina Lundgren - HuggInga kommentarer:

Skicka en kommentar