tisdag 11 februari 2020

Ett högre syfte - Malin Thunberg Schunke


En otroligt bra och välskriven thriller som är spännande precis hela vägen. Dock finns ett problem. Boken är så bra att jag fick stora problem att sluta läsa därför blev det en bok som även är lyssnad på i bilen till och från jobbet. En fråga som hela tiden maler i mitt huvud när jag läser och förfasar mig är, skulle detta verkligen kunna inträffa vem som helst idag?

Att detta är Malins debutbok som författare har jag svårt att förstå, hon är makalös på att knyta ihop säcken och ge spänning hela vägen utan att hamna i tristessens hemska labyrinter. Lysande! Det enda på minuskontot var alla dessa personer, jag hade i bland svårt att hålla isär dem. Men det kanske blir så när man både läser och lyssnar.

Handling
Under en exklusiv svensexa på den franska rivieran hamnar den svenske medborgaren Amir Yasin mitt i ett blodigt attentat och blir frihetsberövad, misstänkt för mord. Efter flera terrordåd har stämningen hårdnat i Europa, och den ärelystne domaren Philippe Duvernoy driver den franska brottsutredningen med järnhand.

Jakten på attentatsmännen spänner över flera länder, och i Haag blir den svenska åklagaren Esther Edh och hennes färgstarka italienska chef Fabia Moretti engagerade i fallet. Vem är Amir Yasin och vad hände egentligen i baren i Juan-les-Pins? Det komplicerade ärendet präglas snart av maktspel och nationellt revirtänkande.

Isolerad från sin familj i Stockholm kämpar Amir Yasin förtvivlat för upprättelse, men framför allt för att överleva i Fleury-Mérogis, ett av Europas största och mest brutala fängelser.

Ett högre syfte är en roman om svek, fördomar och ondska, men även om tillit, vänskap och kärlek. Om rättsskipning där kampen mot brottslighet ställs mot en människas rättssäkerhet. Om en brutal maktlöshet och en familj på väg att bryta samman.
Tack Malin för att du sponsrade min 1 års tävling på instagram och för att du även skickade din bok till mig 💓
Författare: Malin Thunberg Schunke
Titlel: Ett högre syfte
Utgiven av: piratforlaget
ISBN9789164206541
Betyg:4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus  & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Storytel Mirja Turestedt
Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar